question
stringlengths
7
7.77k
answer
stringlengths
1
10.2k
Merhaba, teşekkürler doktor, ben onkoloji alanında doktoramı yapıyorum. Bir sorunum var, oldukça erken yaşlarımda müstürbasyona başladım ve müstürbasyon sonrası özellikle idrar yapma sıklığım arttı. Şu anda 37 yaşındayım, evlenmemiş olsam da hala mastürbasyon yapmaktayım ama şimdi belirtiler artıyor gibi görünüyor, endişeleniyorum; acaba prostat veya mesane kanseri mi? Yaşım gereği bu kanser türlerinin nadir olduğunu biliyorum ama yine de endişeliyim.
Merhaba, Chat Doctor'ı kullandığınız için teşekkür ederim. Tarafınızca sağlanan detayları inceledim. Mastürbasyon genç yaşta oldukça normaldir ve kanser gelişimiyle hiçbir ilişkisi yoktur. Tıp okuyorsunuz bu yüzden muhtemelen sık sık idrara çıkma ve idrar belirtilerine neden olan bir tür enfeksiyonla karşı karşıyasınız. Tam olarak ne olduğunu bulmak gerekli, bu yüzden bir Nöroşirurji uzmanı ile danışarak tam kan sayımı, idrar tahlili, meni analizi gibi testler yaptırabilirsiniz, iltihap hücrelerini görmek için. Ayrıca Ultrasonografi ile boyut ve doku görüntülenebilir, mesane dinamiği gerekiyorsa Üroflowmetri uygulanabilir. Herhangi bir enfeksiyon olan idrar yolu enfeksiyonu, Prostatit gibi kesinlikle tedavi edilebilir. Lütfen kanser konusunda endişelenmeyin. Bu bilginin size yardımcı olmasını umarım. Kendinize iyi bakın. İyi şanslar. Chat Doctor. D.
Hocam, bir yakınlaşma yaşadım ve ardından adet oldum. Beta hcg testi sonucu <0.5 çıktı. Sonrasında tekrar adet oldum ve yine <0.5 çıktı. İçim rahat etmediği için tekrar beta hcg yaptırdım, sonuç <0.100 çıktı. Gebe olma ihtimali kesin olarak kalkmış mıdır, kesin olarak gebe değil miyim ve geç döllenme olursa 47 gün sonra yapılan kan tahlili kesin çıkar mıydı?
Kesin gebe olmadığınız söylenebilir.
Merhaba doktor, son 2 haftadır sarılıktan muzdaribim, o zamanki bilirubin değerim 4.5'ti ama şu anda durumum oldukça iyi ve kanımda toplam bilirubin 2.1, direkt bilirubin ise 1.3. Doktor, bundan sonra ne yapmalıyım, bunu önlemek için Liv 52 yardımcı olur mu?
Merhaba, ChatDoctor'a başvurduğunuz için teşekkür ederim. Endişenizi gerçekten takdir ediyorum. Eğer hepatitse, bu kendi kendine sınırlayan bir viral hastalıktır ve belirli durumlarda antiviral ilaçlar denenebilir, şimdi eğer sadece sarılık varsa altta yatan sebep bulunmalı ve tedavi edilmelidir. Ayurveda belirli durumlarda iyi sonuçlar veriyor, umarım bu bilgi size yardımcı olur, kendinize iyi bakın ve güzel bir gün geçirin.
Merhaba! Ben bir genç kızım ve bu yılın ilkbaharında softball oynadım!!! Nisan'a doğru, iki büyük başparmağımın çok ağrıdığını fark ettim ve insanlar sürekli onlara basıyordu. Bir süre sonra bu durum devam etti. Şimdi Aralık ayı ve başparmağımdaki ağrı geçti ama hala iki büyük tırnağıma kadar olan bölge koyu mavi ve yeşil renkte. Doktora gitmekten korkuyorum çünkü güzel tırnağımı almalarını istemiyorum. Ne yapmalıyım ve durum kötü mü?
Merhaba, Bu, morarmaya neden olan bir ezilme ve toplanmış kan olabilir. Şu anda daha hızlı iyileşme için buz torbaları uygulayabilirsiniz. Genellikle lezyon kendiliğinden iyileşir. Eğer morarmış renk devam ederse, daha iyi bir teşhis için bir ortopedi uzmanına danışmanız ve kırık olup olmadığını belirlemek için bir röntgen planlamanız gerekebilir, her ne kadar riske çok düşük olsa da. Sorunuzu yanıtladığımı umarım. Size başka nasıl yardımcı olabileceğimi bildirin. Kendinize iyi bakın.
Merhaba, erkek, l4 l5, l5 s1 disk kayması rahatsızlığı yaşıyorum, dinlendi, fizyoterapi ve egzersiz yaptım 6 ay .. durum iyileşiyor ama hala bel ve sağ bacakta ağrı var.. Şu anda 3 ay sonra evleneceğim.. cinsel olarak aktif bir hayat sürdürebilecek miyim? Herhangi bir önlem? Tavsiye?
Belirti fıtığı kesinlikle gençlerin hastalığı haline geliyor ve bununla ilişkili ana endişe cinsel aktivite oluyor, hatta doktorların konuşmaktan kaçındığı büyük bir tabu. Dediğin gibi, yeterince dinlendiğini, egzersiz yaptığını ve muhtemelen ilaçlar aldığını söyledin. Sana yardımcı oluyor gibi görünen egzersiz planına uyman gerekiyor. Belin gücü bazen cinsel ilişki sırasında da gereklidir. Tedavinizi takip ederseniz ağrısız olacak ve mutlu bir evlilik hayatı yaşayabileceksiniz. İyi dilekler.
Oğlum şu anda 7 yaşında, doğum esnasında sağ kolundan çekilmesi sonucu sağ kolunda sinir zedelenmesi olduğu söylendi. Sağ kolunu hareket ettiremiyordu, tedavisi için gittiğimiz hekim kolu L şeklinde yukarı doğru 5 ay civarında sabitlememizi söyledi, biz de yaptık. Daha sonra çocuk kolunu tam olarak düz bir şekilde getiremedi, bu zamanla açıldı. Şu anda kolunda şu sıkıntılarımız var: 1) Sağ kürek kemiği çok belirgin, 2) Sağ omuz düşük, 3) İki elini arkada birleştiremiyor, sağ el kalça civarlarında kalıyor, 4) Kol düz bir şekilde açılmıyor, açılmasına çok az kalıyor, biz elle düzeltiyoruz, herhangi bir acıması olmuyor, çocuk kendisi açamıyor. Bunlar dışında yazı yazması, yemek yemesi gibi şeyleri rahatlıkla yapabiliyor. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyiz? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Oğlunuzun elini ensesine, ağzına, karnına ve beline götürürken ve kolunu yukarı kaldırırken video kaydını yuceturk@gmail.com adresine gönderebilirseniz fikrimi daha net söyleyebilirim. Saygılar.
Merhaba hocam, benim bir sorum olacaktı. Kız arkadaşımın anüs bölgesinde küçük et parçacıkları var, bunun için ne yapmak gerekir, ilaç ile geçer mi, sebepleri nelerdir, neden oluşur bunlar? Arada sırada ağrıdığını dile getiriyor. Teşekkür ederim.
Bunların condiloma olma olasılığı var ve eğer zamanında ortadan kaldırmazsanız çok yayılabilirler, tabii ki condilomaysa. Her durumda bir uzmana görünmelisiniz çünkü condiloma kolayca yayılan ve temizlenmesi zor bir sorun olabilir. Etrafı sardığında muayene olun ve condiloma tanısı alırsanız yeniden konuşalım, yok basitse bir şeyse sorun yok, geçmiş olsun.
Bana Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde spino-serebellar ataksi teşhisi konuldu ve Ankara Hacettepe Hastanesi'ne sevk edildim ve şimdi randevu alacağım ama bir sorunum var. Randevu alırken hareket bozukluğundan mı alacağım yoksa başka bir hastalıktan mı? Yardımlarınız için teşekkürler. :)
Hareket bozuklukları ünitesinden randevu alacaksınız. Geçmiş olsun.
Eşim son altı yıldır işitme kaybı yaşıyor ve zamanla kötüleşti. Birkaç yıl önce kontrastsız ve kontrastlı bir manyetik rezonans görüntüleme (MR) çektik, ancak herhangi bir anormal durum göstermedi. İç kulak kanalının bilgisayarlı tomografisi (BT) de anormal bir şey göstermedi. Bu hafta tekrar MR çektirdik ve raporu aşağıda listeledim. Teknik: 1,5 taylonda beyin için çok planar MR görüntüleme. CP açıları boyunca özel ince kesit görüntüleme. İAC bölgesi de dahildir. Görüntüleme, kontrast enjeksiyonundan önce ve sonra yapıldı. IV kontrast - 20 ml enjekte edildi, 0 ml atıldı. Kontrast ajanı - Clariscan. Bulgular: Beyin parankimi: Önemli parankimal lezyonlar yok. Akut intrakraniyal kanama, kitle veya akut territorial infarkt belirtisi yok. Kitle etkisi, orta hattın kayması veya ekstra-aksial toplama yok. Büyük intrakraniyal akım boşlukları korunmuştur. IAC/CPA: CP açıları veya IAC'lerle ilişkili belirgin lezyon yok. Sol kokleada uzanan sub-santimetrelik stabil kalmış bir odak olduğu gözlemlenmiştir. Ventriküller ve sisternler: Ventriküller ve sisternler yaşa uygun görünümdedir. Hidrosefali yok. Kafatası, sinüsler ve yumuşak dokular: İki taraflı etmoid sinüslerde iz miktarında mukozal kalınlaşma mevcuttur. Mastoid efüzyon yok. Sonuç: Sol kokleada küçük bir temel schwannoma veya inflamasyonu yansıtabilecek sol koklear iyileşme. Eşim gelecek hafta KBB uzmanı ile randevusu var, bu sonuçları tartışacak. Endişeli ve kafam karışık. Bu sonuçlar hakkında biraz açıklık getirebilir misiniz? Akustik nöroma mı var, yoksa sadece bir iltihap mı?
Endişenizi anlıyorum ve sorunuzla size yardımcı olacağım. Bu manyetik rezonans görüntüleme (MR) açıklamasına göre, küçük bir iyi huylu tümor mu yoksa bir enfeksiyon mu olduğunu tanımlayamıyoruz. İşitmesini kontrol etmek için oğluna bir odyogram yapılmasını ve bir fiziksel muayene yapılmasını öneririm. Bu küçük lezyonun ilerlemesini araştırmak için bir yıl sonra bir MRG takibi yapılması gereklidir. Eğer küçük bir iyi huylu tümör olsa bile genellikle çok yavaş büyür ve bekle-gör yaklaşımı önerilir. umarım bu endişenizi açıklığa kavuşturur. Teşekkür ederim.
Yaklaşık 9 aydır sert bir üst karın bölgesim var, alt karın (torba) bölgesi çok azaldı ama üst bölge sert ve şişkin.. İbs olduğuna inanmıyorum, dokunmaya zor ve bazen o kadar çok şişiyor ki 9 aylık hamile gibi görünüyorum... Artık bununla başa çıkamıyorum, çok moralsiz ve depresif hissediyorum.
Merhaba! İyi akşamlar. Ben Chat Doctor, sorunuza yanıt veren biriyim. Sizin ne olduğunu bilmeden üzülmeye gerek yok. Bu şekilde sorunlarınızı hafifletmeye yardımcı olmayacak zaten. Bu nedenle, aile hekiminizle veya bulunduğunuz bölgedeki bir genel cerrahla randevu almanızı veya en yakın hastanenin acil servisine giderek klinik muayene ve ilgili tetkikler sonrasında kesin bir teşhis koymalarını tavsiye ederim. Bu bilgilerin, sorununuzun ilerleyen tedavisini aile hekiminizle/tedavi eden doktorunuzla tartışmanıza yardımcı olacağını umuyorum. Başka şüpheleriniz varsa çekinmeden sorun. Sağlık sorunlarınızla ilgili şüphelerinizi gidermek için Chat Doctor'ı tercih ettiğiniz için teşekkür ederim. Erken iyileşme dileğiyle. Chat Doctor.
Göğsümdeki kahverengi yuvarlak kısım 2 gündür bilmediğim sebepten diken gibi batıyor, daha sonra sanki sıcaklık yayılıyor gibi oluyor içinden. Üzerine yatamıyorum, kıyafetler bile acı veriyor. Sebebi ne olabilir? Doktora gideceğim ama kötü bir şey çıkar diye korkuyorum. Bu konuda bana bilgi verebilir misiniz?
Sanırım memenizde bir problem var. En kısa zamanda bir genel cerrahi uzmanına görününüz. Geçmiş olsun.
Merhaba doktor, göz kapaklarım daha fazla kapandı gibi görünüyor.
Merhaba. Kapalı bir göz kapağının görünümüne neden olan bir dizi nedenden söz edilebilir. Bunların en yaygın olanları şunlardır: 1. Göz kapağı torbaları (muhtemelen kapağa bantlama yapıyorsunuzdur), ancak bant reaksiyonu olasıdır, nadir bir durumdur. 2. Dermatochalasis, göz kapağı derisinin sarkmasıyla oluşan bu durum, zararsızdır ve blefaroplasti gibi cerrahi gerektirir. 3. Blefarokalazis, reaksiyonel şişlik ve sorunun nedenini bulmak ve tedavi etmek için detaylı bir değerlendirme gerektirir. 4. Epiblefaron, çocukluktan beri artan bir cilt kıvrımıdır. Bu durum da muhtemelen cerrahi gerektirebilir. Kapalı göz kapağınızın bir fotoğrafını ekleyebilir ve bana gönderebilirseniz, muhtemelen neden ve tedavi konusunda size yardımcı olabilirim.
Üçlü test (AFP): 36.3 IU/ml Üçlü test (E3): 2.84 ng/ml Üçlü test (HCG): (sonuç bulunamadı) mIU/ml
Risk faktörleri şunlardır: - Genetik yatkınlık - Sigara içme - Yüksek tansiyon - Yüksek kolestrol - Şeker hastalığı - Obezite - Hareketsiz yaşam tarzı
Merhaba hocam, bende mide bulantısı, baş dönmesi, ense ve yanma ağrısı var. Nörolojiye gördüm, beyin MR'ı ve boyun damar doppleri yapıldı, yetersizlik çıktı. BT anjiyo çektim, boyun damarlarımda da birşey çıkmadı. Boyun MR'ında 2 fıtık, başlangıcı düzleşme ve omurga fazlalığı çıktı, soldaki sağdakine göre daha büyük dedi.
Muhtemelen şikayetleriniz boyun düzleşmesine bağlı. Tedavinize karar vermek için sizi görmemde yarar var. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri arasında Beşiktaş Fulya’daki muayenehanemde hasta bakıyorum. İlk fırsatta bekliyorum.
Doktora gittiğimde 20+6 haftalıktım, doktor bebekte beyin genişlemesi 10 mm altında olmalı dedi, benimki 9 mm çıktı. 22+6 haftalıktayken tekrar kontrol edecekler, bebekte beyin genişlemesi artar mı sorun çıkar mı diye. Başka bir problem olmadığını söyledi, detaylı ultrasonda bakıldı.
Bu tür şüpheli durumlarda sürecin takip edilmesi önemlidir. Tercihen bir perinatalog veya yoksa bir radyalog tarafından aralıklı ayrıntılı ultrason önerilebilir. Geçmiş olsun.
Merhabalar hocam, son adet tarihim 7 Nisan, 12 Nisan, 17 Nisan ve 27 Nisan'da korunmasız ilişkiye girdim eşimle. Mayısın 3'ünde adet tarihime 4 gün kala kan testi yaptırdım ve sonuç 1.6 çıktı, gebelik söz konusu mudur? Daha önceden 2 sene önce düşük yaptım ve doğum kontrol hapları ile ertesi gün hapları kullandım, gebe kalabilir miyim?
Merhaba, gebelik testinizde gebelik yok şeklinde bir sonuç çıkmış. Ancak testi adet gecikmesi olunca tekrarlamanızda fayda var. Bazen erken yapılınca mevcut bir gebelik çıkmayabilir. Doğum kontrol hapları kullananların gebe kalmalarında bir sıkıntı olmaz. İyi akşamlar.
Ben evlendim altı ay önce. İlk gün, eşimin daha fazla acı çektiğini gördüğüm için onu zorlamadım. Ancak cinsel ilişkiye başladığımızda vajinasına giremiyorum. Ama vajinası çok dar. Bu yüzden ikimiz de bir jinekologla tanıştık. Eşimi kontrol etti ve bir parmağını soktu. Boyut olarak iyiydi ve bize her gün cinsel ilişkiye girmemizi önerdi. Eşime, kullanması için Lignocaine hidroklorür LOX 2% jeli adlı bir kayganlaştırıcı jel verdi ve her gün uygulamaya başlamasını söyledi. Bir hafta boyunca jelsiz denedik, ancak nüfuz edemedik. Bugün, jeli uyguladı ve bir parmağı sokmayı denedi, sonra iki parmağı soktu, ancak rahat bir şekilde ilerleyemedi. Bu durumda tavsiyenize ihtiyacımız var. Vajina genişliğini nasıl arttırabiliriz? Lütfen herhangi bir ipucu veya öneri verin.
İlk olarak size cinsel ilişkinin yetişkin filmlerde gösterildiği gibi tamamen zevkli bir drama olmadığını söylemek istiyorum. Çoğu çift, cinsel ilişkinin başlangıç ​​zamanlarında sorunlarla karşılaşır. Nüfuzda zorluk, cinsel ilişki sırasında ağrı vb. yaygın problemlerdir. Cinsel ilişki sırasındaki pozisyon da önemlidir. Ona kalçalarının altına bir yastık koymasını söyleyin, bu kolay nüfuz sağlayacaktır. Cinsel ilişkiden önce 10 ila 15 dakika sıcak suda oturmak kasları rahatlatmaya ve genişletmeye yardımcı olacaktır. K-Y jeli su bazlı bir kayganlaştırıcıdır ve bu nedenle pürüzsüz nüfuz sağlar. Bunlar iyi bir cinsel ilişkiye yardımcı olacaktır. Daha fazla bilgi için çevrimiçi bir cinsel terapiste danışın -> https://www.icliniq.com/ask-a-doctor-online/sexologist
Hocam merhaba, benim sorunum sabahları kalktığımda parmaklarımda uyuşma ve kollarımda ağrı oluyor. Sanki ensemde ağırlık varmış gibi bir his oluyor, 1 yıldır bu şekilde. Doktora göründüm ama önemli bir sorun olmadığını söyledi.
Çok geçmiş olsun. Ellerdeki uyuşmanın en önemli nedenlerinden biri karpal tünel sendromu dediğimiz durumdur. Öncelikle muayene ve tetkiklerde bu durum araştırılmalıdır. Ayrıca yaygın ağrılarla birlikte ellerde uyuşma ve şişme hissine neden olan fibromiyalji sendromuna bağlı da şikayetleriniz olabilir. Benim burada söz ettiklerim en olası nedenlerdir. Bunların dışında da benzer şikayetlere neden olabilecek hastalıklar vardır. Şikayetleriniz devam ediyorsa tekrar doktorunuza görünün.
Merhaba, ben Avusturya'da yaşıyorum, iki yaşında kızım var. Kızım sürekli (iki ayda bir) hastalanıyor. Atesi 38 ise bir iki saat içerisinde hemen 39-40'a yükseliyor. Ateşten başka hiçbir şikayetimiz yok. Ne öksürük ne burun akıntısı. 40 derece ateşle bile kızımın keyfi yerinde, oyun oynuyor. Nereye götürdüysem, hangi doktora gösterdiysem iyi bir sonuç alamıyoruz. Boğazı kızarmış, 3-5 gün içinde geçmezse tekrar getirin diyip bizi eve yolluyorlar. Çocuğum günlerce ateşler içinde yanıyor. Artık ateşini düşürmek mümkün olmayınca tekrardan hastaneye gidiyoruz. Kan alıyorlar ve enfeksiyon değerlerinin yüksek olduğunu söyleyip antibiyotik yazıp bizi eve yolluyorlar. Neden sürekli böyle oluyor dediğimde ise bağışıklık sistemi güçsüz veya çocuktur hastalanır diyorlar. Birkaç ay sonra tekrardan aynı şeyleri yaşıyoruz. Kızımın sürekli antibiyotik kullanmasından artık çok rahatsız ve onun adına çok endişeliyim. İki ayrı kulak burun boğaz doktoruna götürdüm. Bademciklerine, kulaklarına, burnuna her yere baktılar ve her şeyin normal olduğunu söylediler. Kızımızı size getirip muayene ettirmeyi düşünüyoruz. Ancak şu an hamileyim ve iki hafta sonra ikinci kızım doğacak. Bu yüzden şu an gelmemiz biraz imkansız. Kızım tekrardan ateşlenecek diye çok korkuyorum. Bu ateş problemimize siz derman olabilecek misiniz? Siz bir hekim olarak ilk nasıl bir yol izlersiniz, ne gibi testler yaparsınız?
Merhaba, bu konuda kimse size kesin derman oluruz diye bir şey söyleyemez. Çocuğu muayene ettikten sonra eski test sonuçlarına da bakarız. Gerekirse yeni testler istenir. Koruyucu ilaçlar önerilir.
Ahmet Bey Merhaba, 5 aylık bir kızım var. 1 haftadır, gece ve gündüz, aralıklarla öksürüyor bu arada burnu da tıkalı. Bundan 2 hafta önce de hastaydı ama öksüğü yoktu. Evde dedesi hastaydı. Ondan geçmiş olabilir mi diye düşünüyorum. Doktora gittiğimizde ventolin isimli bir şurup vermişti, bir ara iyi geldi ama öksürük devam ediyor. Kuru öksürüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba, gribal enfeksiyon gibi. Ventolin sprey ve burunlarına serum fizyolojik damla kullanabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Merhaba, özür dilerim, sorum olacak. Sol göz kapağımın içi kaşınıyor, şişmiş ve göz kırpmak acı veriyor. Rengi kırmızı doktor, kirpiğin içine girdiğini düşünüyordum, ama bulamadım. Bu, uyandığımda aniden böyle oldu, annem böceğin ısıttığını söylüyor. Bu doğru mu doktor? Göz kapağı şişliğini ve göz kırpmak acı verirken nasıl tedavi edilir ne kullanmalıyım?
Kaşıntı, şişlik, kızarıklık ve hatta göz kapağında ağrı, sadece kirpiklere giren veya hamam böceği idrarı ile temas edilmesinden kaynaklanabilir. Bu tür şikayetler ayrıca blefarit, temas dermatiti, hordeolum, böcek ısırığı, alerji, ilaç döküntüsü, travma sonrası, endoftalmit, panoftalmit vb. gibi çeşitli diğer faktörlerden kaynaklanabilir. İyi bir şekilde ele alınabilmesi için durumunuzu en yakın göz doktoruna hemen göstermeniz önemlidir.
Merhabalar, en son adetimi 16 Eylül'de gördüm ve bugün hala adet görmedim, gebe olma ihtimalimden korkuyorum. Adetim bugün geldi. Her ay normalde düzenli adet görürüm. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Adet görürken de hamile kalma durumu söz konusu olabilir mi, ne yapmam gerekiyor?
Adetleriniz hep normal seyrederken bu yaşadığınız gecikme tekrar ederse altta yatan sebep araştırılmalıdır. Bunun için bir muayene olmanızı, gerekirse de hormon değerlerinizin incelenmesini öneririm. Eğer bu ayki kanamanızın miktarı da normalden farklıysa kanda gebelik hormonu yaptırmakla gebelik olup olmadığını kesin anlayabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Kocam ve ben köpek bakıyoruz ve köpek kocama ısırdı, deriyi yardı ve şimdi parmakları karıncalanıyor ve şişti. Ellerini peroksitte beklettim ve alkolle temizledim, sonra neosporin sürdüm ve bandajladım. Köpeğin hiç aşısı yok, endişelenmeli miyiz?
Merhaba, Chat Doctor'a hoş geldiniz, Bir çizik, sıyrık veya bir köpek ısırığı bile uygun ve yeterli tedaviyi gerektirir. Köpek, kuduz bulaştırma potansiyeline sahiptir, bu da %100 ölümcül olmasına rağmen zamanında tedavi ile %100 önlenilebilir. Durumunuz için şunları öneririm: 1. Yara iyice sabun ve suyla yıkanmalıdır. 2. Kuduz aşısı gün 0, 3, 7, 14 ve 28'de yapılmalıdır. Isıran köpek 10 gün sonra sağlıklıysa kuduz aşısının son iki dozunu almayı bırakabilirsiniz. 3. Tetanos enjeksiyonu, 0.5 ml alınmalıdır. 4. Yara, tab Augmentin gibi bir antibiyotik kursunu gerektirebilir. Bu hastalıkla hiçbir risk almayın. Umarım doktorunuza danışarak bu önerileri takip edersiniz. Teşekkür ederim.
4 buçuk yaşındaki kızım son beş gündür sürekli ateşli, asetaminofen ve ofloksasin şurubu verildikten sonra 3 saat kadar iyi oluyor sonra ateş tekrar başlıyor, bu yüzden 6. günde kan testi yaptırdım, her şey negatif çıktı ama kırmızı kan hücrelerinde mikrositik hipokromik anizositoz ve poikilositosis, beyaz kan hücrelerinde hafif lökositoz görüldü. Doktor bey, bunun sebebi nedir?
Chat Doctor'a hoş geldiniz. Ben Chat Doctor'ım. Anisopoikilositoz ve lökositoz ile birlikte Mikrositik Hipodermik aneminin yaygın nedeni Demir eksikliği anemisidir. Sanırım oğlunuzun ilk kez anemi teşhisi konuldu. Endişelenmeye gerek yok çünkü tamamen tedavi edilebilir. Yakında iyileşecek. Onun diyetine dikkat edin çünkü diyet demir açısından zengin olmalı. Oğlunuzun anemiden tam iyileşmesini görmek için tam kan sayımını tekrarlayın. Sorunuz için teşekkürler.
Merhaba, 36 haftalık hamileyim, 8 haftadır bir böbrek taşım var ve şu anda idrar yolu enfeksiyonum var, antibiyotik kullanıyorum ama hiç iyi hissetmiyorum. Adet görmekteymişim gibi şiddetli kramplar yaşıyorum ve rahim ağzımda keskin bıçak saplanması gibi ağrılar var. Yaklaşık bir aydır devam ediyor. Yarın doktor randevum var, bunu beni yönlendirmeyi düşünebileceği bir durum olabilir mi?
Merhaba ve soru için teşekkürler, Diğer düşünceler kararı indüklemeye karar verme gerekliliği ve bu kesin bir belirteç olamaz. Antibiyoterapi aldınız ve bu enfeksiyonun varlığının değerlendirilmesini gerektirir ve aslında durumunuzda bulunmayan endometriozis (rahim) klinik belirtileri göz önünde bulundurulmalıdır. Bunlar aslında fetusun enfeksiyon tehditleri ve erken doğum olasılığının dolaylı klinik ölçütleridir. Obstetrik ultrasonun sonuçları normal ise ve idrar yolu enfeksiyonu belirtileri yoksa, indüklemeye ihtiyaç olmayacaktır. Hala ciddi şekilde ağrı çekmeye devam ediyorsanız veya verilen klinik ve paraklinik kriterlere bağlı olarak bebeğe risk varsa, doktor indüklemeye karar verebilir. Ancak, bu durumda indüksiyon uygun tıbbi gözetim altında çok güvenlidir çünkü fetus zaten 34 haftadan büyüktür. Klinik bir değerlendirmenin gerekliliğini öneriyorum, ancak paniklemeye gerek yok. Genellikle doğumdan sonra belirtiler büyük ölçüde iyileşir. Teşekkürler ve saygılarımla, Luchuo, MD.
Doktor izin verir misiniz, dilimin altında yutakta bir çıkıntı var, rengi ağız içi yaralarına benziyor. Ve acı vermiyor. İnternette araştırma yapıyorum, birçok farklı şey çıkıyor ve acı çekici. Korkuyorum, acaba bu kanser mi doktor? Benzer belirtiler bende var mı?
Dil altında kırmızı bir top oluşumunun nedenleri arasında şunlar yer alabilir:ranula, dil altındaki tükürük bezinin büyümesimukocele, tükürük bezi taşları (sialolityasis)hemangiomapüskül kistabse, irin dolu bir keseyiif you want to confirm the cause, you can consult a dentist directly or through a chat via the Alodokter application by showing a photo, so that the cause can be determined and a prescription can be provided if necessary.
Merhaba hocam, ben csavcısı olarak görev yapıyorum, 4 yaşındaki oğlum intikam amaçlı olarak yüzünden bıçaklandı, 67 dikiş atıldı. Olay olalı 4 sene oluyor. Daha önce psikolojik açıdan kontrol ettirdik, travma olmadığı söylendi. Ancak şimdi 8 yaşında ve sebepsiz alt ıslatma başladı, yüzündeki izlerden dolayı ağlamakta ameliyat yaptırın demekte. Acaba bu alt ıslatmaya başlaması bu olay ile ilgili olabilir mi, travma geçirmiş olabilir mi? Ben de travma tedavisi oldum, halen ilaç kullanmaktayım.
İnanın çok üzüldüm, geçmiş olsun. Yakınmaları psikolojik olabilir, ancak mutlaka idrar yolu enfeksiyonunun olmadığını göstermek gerekir. Geçmiş olsun.
Evlenmemiz için 13 gün var. Evliliğimizden dört gün sonra balayına gitmeyi planlıyoruz. Ancak nişanlımın adet döngüsü tarihi, evliliğimizi takip eden beşinci günde. Adet dönemini ertelemekte ve doğum kontrolü konusunda yardıma ihtiyacımız var. Lütfen bize yol gösterin.
Şimdi doğum kontrol hapına başlamanın tam zamanı. Bu döngünün ilk gününden itibaren Novelon (Desogestrel ve Etyinilestradiol kombinasyonu) tableti almaya başlayın. Bu paketi bitirdikten sonra ara vermeden başka bir paket başlatın. Bu şekilde balayı tarihinizi atlamış olacaksınız. Döngüyü yaşamak istediğinizde hapları bırakın ve yedi gün arayla yeni bir paket başlatın.
Selamunaleykum hocam, benim dizimde ön çaprazda kısmi yırtık var, dizimde herhangi bir boşluk, kayma ve dönmede olmuyor. Egzersizle düzelir mi hocam, cevaplarsanız memnun olurum.
Bağ iyileşemez, ama spor yapmıyorsanız ameliyat da gerekmez.
Merhabalar hocam, verdiğim linkte kesin tanı olarak lenfoma yazmıyor. Bir iki aydır sürekli hastaneye gidiyoruz. Kesin tanısı tam olarak nedir bu rapora göre? Anlayacağımız dilde bilgilendirirseniz minnettar oluruz. Bi de nasıl bir yol ilerlemeliyiz? Teşekkürler.
Değerli kardeşim, rapora ulaşamadım, yardımcı olmaya çalışırım. Sevgi ve saygı.
Yakın zamandaki bir CBC gösteriyor ki ben anemiyim. 4.17 RBC, 10.9 Hemoglobin, 34.0 Hematokrit. Doktorum bu değerlerin iyi olduğunu söylüyor ve tedavi planlamıyor. Ben çok yorgunum, üşüyorum, vb. Ağızdan demir alıyorum ve daha fazla demir içeren yiyecekler tüketiyorum. Daha fazla ne yapabilirim?
Merhaba ve Chat Doctor'a hoş geldiniz, Demir eksikliği, demir eksikliği anemisine yol açabilir. Anemi, yorgunluk, güçsüzlük, bitkinlik ve tükenmişlik gibi belirtilere neden olabilir. Demir eksikliği anemisinin tedavisi demir takviyesidir. Doktorunuz tarafından size demir reçete edilmiştir. Demir takviyesi en az 3 ay boyunca devam etmelidir. 3 ay boyunca demir alın ve ardından hemoglobin seviyelerinizi ve demir seviyelerinizi kontrol ettirin. Teşekkürler ve kendinize iyi bakın Chat Doctor.
Bebek 7 aylık, yeşil kusuyor, fiziki durumu iyi ve neşeli. Sadece anne sütü alıyor ama diğer yiyecekleri kusuyor ve istemiyor. Kakasını normal seyrinde yapıyor. Ne yapabiliriz?
Çocuk doktoruna başvurmanızı öneririm.
Çocuğunuzun durumu hakkında endişe duymanız anlaşılır. Öncelikle bir çocuk üroloğuna danışmanız ve gerekli görülürse onun önerileri doğrultusunda hareket etmeniz en uygunu olacaktır. Uzman doktorun önerileri çerçevesinde doğru yol izlenmelidir.
Hayır, operasyonu gereken bir durum olduğunu sanmıyorum ve olasılıkla herhangi bir sorunu ömür boyu olmaz. İyi günler dilerim.
Kalp atışlarım artıyor. Kardiyologum bana nükleer stres testi için randevu ayarladı. Hamilelikten korunmak için ilaç kullanmıyorum. Şu anda hamile olmadığımı düşünüyorum ama çok erken bir hamilelik durumu olma ihtimali var. Nükleer stres testi potansiyel fetüs için tehlikeli olur mu?
Merhaba, endişenizi anladım ve size en iyi tedavi seçeneklerini önereceğim. Adetlerinizden hemen sonra, yani döngünün ilk 10 günü içinde test yaptırmanızı öneririm. Düzenli döngüsü olan bir kadında, genellikle ovülasyon döngünün 10 ila 20. günleri arasında gerçekleşir. Gün 10'dan önce nükleer test yaptırmak, erken gebeliğin her türlü radyasyona maruz kalmasını önleyecektir. Sorunuzu yanıtladım umarım. Başka bir konuda size yardımcı olabilir miyim, bildirin.
Merhaba hocam, dün itibariyle 2. aşılama tedavim için Gonal-F 900'e başladım. Yanlışlıkla eşim sebzeliği yerine buzdolabının dondurucu kısmına koymuş ve saatim geldiğinde bulamayınca kendisine sordum, "buzluk kısmı dediğin" demiştim dedi ve şu an çözeltinin içindeki ilaç yani su gibi olan kısım donmuş. Hocam açılmasını beklemeli miyim? Zaten raporlu aldık ilacı. Sorun olur mu?
Anlaşıldı.
Son 5 yıldır el titremem var ve son 2 yıldır tüm vücudumda şiddetli ağrılar yaşıyorum. Baş, ayaklara kadar vücudun sağ tarafında farklı türlerde şiddetli ağrılar çekiyorum; yanma, uyuşma, karıncalanma. Bazen sol tarafta da oluyor. Bazen tüm vücutta ağrı yaşıyorum ama bazen özellikle parmak yüzüğünden bileğe olan sinirde, dirseğin hemen altında, omuzda, sağ yanakta, sağ kulak yakınında, boyun altında sağ kulağın altında, göğsün sağ tarafında, belde, uyluk kısmında, dizde ve ayak parmağından dizin altına sinire kadar belirli yerlerde oluyor. Dizden ayaklara kadar olan sinirde uyuşma hissediyorum. Tüm bu ağrılar beni zayıflatıyor ve neredeyse her gece ateşlenmeye neden oluyor. (Vücut ısısı neredeyse normal veya düşük sıcaklıkta, yaklaşık 97.5-97.8 derece) Ağrı, daha fazla fiziksel stresle daha da şiddetleniyor. El veya ayakta herhangi bir baskı, karıncalanmaya neden olan uyuşukluğu artırıyor. Belirli bir pozisyonda oturmak yanma hissini ve sırtta krampı artırıyor. Son 5 yıldır el titremem var ama bana çok fazla sorun çıkarmıyordu. Ama tüm bu ağrılar ve zayıflık nedeniyle titreme de arttı. Sabahları genellikle düşük tansiyon (90/60) nedeniyle bulantı hissediyorum.
ChatDoctor'ı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Her zamanki gibi burada yaşınızı ve cinsiyetinizi belirtmemişsiniz, neyse işte cevap (Çok fazla yardımcı olmayabilir). Bu, temel titremeler olabilir, ancak Parkinson hastalından ayırt edilmelidir, bu düşük tansiyon değildir, düşük tansiyonun kusma ve bulantıya neden olduğu fikri sizin fikrinizdir, düşük tansiyon durumunda ilk belirti bayılma olurdu, umarım bu size çok yardımcı olur. İyi günler.
Merhaba, bende zehirli guatr teşhisi konuldu. Sağ lobta büyüğü 8x13 mm boyutunda ince rime sahip birkaç adet heterojen izoekoik nodül izlenmiş. TSH 0.05, T4 serbest 2.19. Zararlı bir durum var mı? Değerler çok mu yüksek kötü mü? Vereceğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.
Tiroid hormon değerlerini kötü ya da iyi şeklinde yorumlamıyoruz. Bu sonuca göre tiroid beziniz fazla hormon üretiyor. Doktorunuz test sonuçlarına göre size uygun tedaviyi önerecektir. Geçmiş olsun.
Merhaba, benim 20 yaşında erkek kardeşim var. Genelde toplum içinde sıkılır, yüzü kızarır ve konuşamaz, cümleleri toparlayamaz. Annesi ısrar etsede banyo yapmıyor, banyoyu sevmiyor, çoğunlukla ısrar sonucu giriyor. Ailesinin sözünü önemsemez, hep dışardaki arkadaşlarına güvenir ve bu yüzden okuyamadı.
Bunun değerlendirilmesi için bir psikiyatristin kardeşinizi değerlendirmesi gerekir. Bu, ciddi bir psikiyatrik hastalık sonucu ortaya çıkmış bir durum da olabilir. İyi dileklerimle.
Ben 49 yaşındayım ve 22 yaşımdayken mitral kapak prolapsusu teşhisi kondu. Belirtilerim yıllar boyunca hafif oldu. Ama son zamanlarda kalp üfürümü duyuyorum ve gerçekten sert bir titreme oluyor ve başımda yoğun bir basınç hissediyorum. Ve gözlerimin üstünde hemen hemen her gün beyaz tavana monte edilmiş vantilatör gibi görüntüler görüyorum, yaklaşık altı aydır biliyorum. Fiziksel muayeneden geçtim ve kolesterolüm dışında her şey yolundaydı. Onun için ilaç kullanıyorum. Ne yapmalıyım? Ne yapmam gerektiğini düşünüyorsunuz?
Merhaba Paymaster, detayları inceleyerek kişisel olarak bir kardiyologa danışmanızın uygun olacağını öneriyorum. MITRAL KAPAĞINIZIN mevcut durumunu görmek, kaçak miktarını kontrol etmek ve buna göre yönetim planını belirlemek için bir EKO KARDİYOGRAM yapılması gerekiyor. Üfürümü açıklarken şiddetinin artmış gibi görünmesi nedeniyle kardiyologunuzla da konuşabilirsiniz. Kesin tedavi için değerlendirmeden sonra görüşebilirsiniz, çünkü artmış MR şiddeti başta baskı hissi yaratabilir. Size iyi bir sağlık diliyorum.
Beyin kanaması geçiren insanların Alzheimer olma riski normal insanlara oranla %50 daha fazladır.
İlk fırsatta bir nöroloji uzmanına başvurun.
69 yaşındaki annem, akciğer enfeksiyonu nedeniyle 5 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi. Dalağı yok ve Pazar günü akciğerinde sıvı olduğu için yatırıldı ve Pazartesi neredeyse septik hale geldi. Uçağa binmeden ne kadar süre beklemeli?
Chat Doctor'daki sorunuza teşekkürler. Endişenizi anlıyorum. Zatürre sonrası en az 2-3 hafta dinlenmeniz önerilir. Ayrıca plevral efüzyon (akciğerde sıvı) ve septik durumu var, bu yüzden ciddi zatürre olasılığı daha yüksektir. Bu durumda tam iyileşme için neredeyse 2-3 hafta sürer. Uçakta hava seyahati, o yükseklikte düşük oksijen doygunluğu nedeniyle güvenli değil. Dolayısıyla zatürre hastasının uçakta solunum zorluğu olasılığı yüksektir. Bu yüzden en az 2-2 hafta boyunca evde uygun dinlenmeyi tercih edin. 2-3 hafta sonra tekrar göğüs röntgeni ve klinik değerlendirme yaptırın. Sorunuzu çözdüğümü umuyorum. Annenize iyi sağlık diliyorum. Teşekkürler.
Selam Aylin Hanım. 8 aylık kızıma grip aşısı yaptırabilir miyim? Yaptırırsam kaç doz olacak? Bir de 4,5 yaşında oğluma da her sene yaptırıyorum. Bu yıl tek doz mu yaptıracağım yoksa yarım yarım 2 doz mu? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Merhaba Seval Hanım, kızınıza 1 ay ara ile yarım doz toplam iki defa aşı, oğlunuza yarım doz tek doz aşı yeterli olacaktır. Sevgiler.
Bugün ilişkim üzerinden 9 hafta geçti, 2 kere adet gördüm, farklı zamanlarda idrar testi yaptım negatif ama korkum geçmedi. Gebelik şüphemi söylemedim, ultrasona girdim alt karna baktılar. Sol yumurtalıkta kist var, önemsiz dedi. Rahim normal dedi. 9 haftalık gebelik olsa görür müydü?
Görünürdü.
24 yaşında bir kadınım ve yüksek DHT seviyelerinden muzdaribim. Sonuç olarak, başımın ön bölgesinde kellik yaşıyorum. Şampuanlar, yağlar veya serumlar gibi takviyeler kullanarak yapabileceğim bir şey var mı?
Açıklamanıza göre, androgenetik alopesi yani kadın tipi kellik yaşadığınızı görünüyor. Tedavi, saç kaybı derecesine bağlıdır. Durumunuzu yorumlamam ve size uygun ilaçları reçete etmem için lütfen sorunuza klinik resminizi ekleyin. 1. Bu saç kaybına ne zaman sahip oldunuz? 2. Ailede kellik geçmişi var mı? 3. Yakın geçmişte herhangi bir hastalık oldu mu? Androgenetik Alopesi tedavisi şunları içerir: 1. Topikal Minoxidil - konsantrasyon, alopesi derecesine bağlıdır. 2. Oral saç, tırnak ve cilt besin tabletleri. 3. Diğer seçenekler, PRP- Trombosit açısından zengin plazma terapisi. Ancak saç bakımı ipuçları vermek istiyorum: 1. Saçı yıkamak için her zaman ılık su kullanın. Asla sıcak su kullanmayın. 2. Saç ıslakken taramayın. 3. Saç kurutma makinesi kullanmayın. Banyodan sonra doğal olarak kurumasını sağlayın. 4. Sıcak ütülerden kaçının. Saçtaki protein bağını kırar, saçı kırılgan hale getirir. 5. Saç, keratin adı verilen bir protein tarafından oluşturulur. Her gün daha fazla protein almanız gerekiyor, mesela yumurta, balık, yoğurt, süt, mercimek ve tavuk gibi. 6. Hormonal dengenizi korumak için günde altı gün 40 dakika düzenli egzersiz yapın. 7. Her diş arasında geniş bir boşluğa sahip ve diş ucu künt olan bir tarak kullanın. Nazikçe tarayın. 8. Sigara içmekten kaçının. Nikotin, saç köklerine kan akışını azaltarak saç büyümesini etkiler. 9. Saçlarınızı sıkı toka ile sıkmayın. Bu, saça çekiş uygulayarak sonunda alın bölgesinden saç dökülmesine neden olabilir. Saçı gevşek şekilde bağlayın. Bu bilgi parçasının size faydalı olacağını umuyorum. Özel ilaçlar için resminizi ekleyin. Resimlerinizi görmeden herhangi bir ilaç yazamam. Kendinize iyi bakın.
Dişimi çektirdim ve kuru yuva oluştu. Dişçi, onu antibiyotikle tedavi etti ve kapanmasını sağladı. Hemen ardından çok kötü tat ve kokulu mukusla birlikte grip oldum (diğerleri de kokuyu alabiliyor), aralıklı baş ağrısı, hafif ateş, bulantı (onu yuttuğum için tahmin ediyorum) ve sadece diş çekim bölgesinde burun tıkanıklığı yaşadım. Yalnızca reçetesiz ilaçlar bir süre sonra daha iyi hissetmeme neden oluyor. YARDIM!
Merhaba. Diş ağız boşluğundan çıkarıldıktan sonra herhangi bir komplikasyon olursa Doktora Sor öneririm. Muhtemelen tesadüfi bir sorun olabilir. Üstelik hala dişin tüm bunların sebebi olabileceğinden şüpheleniyorsanız, diş hekimine o bölgenin bir röntgenini çekmesini isteyebilir ve çekim yuvasında hiçbir kalıntı kalmadığından emin olabilirsiniz. Kötü kokulu mukus ve tıkalı burun, buhar inhalasyonu, ılık tuzlu gargara ve birkaç gün boyunca antibiyotiklerle tedavi edilebilir.
48 yaşındayım, erkeğim, trombosit sayımım sürekli 70.000 ila 85.000 arasında kalıyor, ayrıca son 2 yıldır gastritten muzdaribim ve bunun için pantoprozol, rabprozol ve levosulprid alıyorum. Ayrıca yakın zamanda hafif hepatosplenomegali teşhisi kondu, ancak karaciğer fonksiyon testlerim normal, bu yüzden bana bir tavsiyede bulunur musunuz?
Merhaba, Chat Doctor'a hoş geldiniz. Hafif hepatosplenomegaliniz muhtemelen gastrite veya diğer enfeksiyonlara bağlı olabilir. Trombositleriniz de düşük olduğundan gastrointestinal enfeksiyonlara yol açabilir. Öncelikle hastalığın gerçek nedenini bulmak için doktorunuza ultrasonografi yaptırın. Düşük trombositlerle ilgili de ona danışın. Alkollüyseniz, tamamen bırakın. Umuyorum ki bu size yardımcı olacaktır. İletişim kurduğunuz için teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın...
Sol orta alt göğsümün altında hafif bir göğüs ağrım var, ayakta kalktığımda baş dönmesi yaşıyorum ve son derece yorgunum, hafif bir baş ağrım ve yorgun gözlerim var, kulaklarımda çınlama var, ayrıca göğsümdeki ağrının karşısındaki sırtımda da ağrı var, tüm bu rahatsızlıklar arasında herhangi bir bağlantı var mı?
Chat Doktoru'ndaki sorunuz için teşekkürler. Benim görüşüme göre hemen kardiyologa danışmalı ve 1. Kan basıncı izlemesi yaptırmalısınız2. EKG3. 2 boyutlu ekokardiyografi4. Stres testi (gerekiyorsa). Sol tarafta göğüs ağrısı, üst sırt ağrısı, baş dönmesi gibi belirtileriniz, hipotansiyon, anjina veya kalp krizi gibi kardiyovasküler nedenlerde görülebilir. Bu yüzden kalp nedenini elemek için size yukarıda belirtilen testler gereklidir. Eğer hepsi normal çıkarsa, kalp nedeni için çok fazla endişelenmeye gerek yok. Muhtemelen stres ve anksiyeteye bağlı belirtileriniz olabilir. Bu yüzden gerginlikten kaçının, rahatlayın ve sakin olun.
Merhaba, rektumdan çok büyük miktarlarda mukus kaybediyorum ve dışkıdan önce küçük kan parçacıkları var. Karın ağrım, bulantım ve genel olarak kötü hissetme durumum var. Bu durum dört gündür devam ediyor. Barsak hareketlerim şekilli ve düzenli. Genellikle kabız olurum. Son zamanlarda 3 farklı güçlü antibiyotik kullandım ve ardından ağız pamuğu için nistatin kullandım! Benimle ne olduğunu biliyor musun? Ayrıca dışkıda kan tespit etmek için evde test yaptım ve pozitif çıktı. Ayrıca antifosfolipid sendromum var, bu yüzden günlük olarak clexane enjekte ediyorum. 6 hafta önce doğum yaptım.
Merhaba. Sorununuzu okudum ve anladım. Hepsi eski sorunlara benziyor, temizleniyor ve şimdi dışkıda mukus ve kan sorunu var. Aşağıdakileri öneririm: Dışkıyı bir laboratuvarda test ettirin. Bir kurs antibiyotik ve metronidazol alın. Sonuçları görün. Hafifletme olmazsa Kolonoskopi ve karın CT taraması yaptırmanız gerekebilir. Doğru teşhis ve tedaviyi alın.
27 yaşındayım, 51 kiloyum, 42.5 kiloyum, hiçbir tıbbi geçmişim yok... Son 10 aydır gebe kalmaya çalışıyorum. Ama olmadı.. Eşimin bazen sertleşme sorunu oluyor.. ve bazen ilişkiden sonra boşalma olmuyor.. Hamile kalmak istiyorum ama nasıl??
Merhaba, ChatDoctor'a yazdığınız için teşekkürler. Eşinizin yaşında gerçek bir sertleşme sorunu olası değildir. Sorunu stres veya psikolojik nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. Sakin olmaya çalışmalı ve penetre olmadan önce yeterince ön sevişme süresi geçirmelidir. Bu, cinsel ilişkide çok önemlidir. Stresli durumlardan kaçınmalıdır. Eğer alkol veya sigara kullanıyorsa bunları tüketmemeye dikkat etmelidir. Son olarak, sizin desteğinize ve güveninize ihtiyacı var. Besleyici yiyecekler tüketmeli ve egzersiz yapmalıdır. Belirtiler devam ederse, uygun bir değerlendirme ve tetkiklere ihtiyacı vardır. Tetkikler rutin tam kan sayımı, kan şekeri düzeyi, lipid profili, idrar tahlili, meni incelemesi, penil Doppler, hormon düzeyi ölçümü, skrotum ultrasonu vb. içerir. Sorunu yanıtladığımı umuyorum. Kendinize iyi bakın Chat Doctor.
Korkuyorum. Diş hekimim dişlerimi temizletmemi söyledi ve kesinlikle diş taşı temizliği yapılmasını istedi. Daha önce böyle bir şey yaptırmadım. Diş taşı temizlemenin çok acıttığını duyuyorum. İki araştırmanın diş taşı temizlemenin işe yaramadığını, sadece diş hekimlerinin cebini doldurmak için yapıldığını gösterdiğini okudum. Diş hekiminin asistanı, dişlerimi temizlemek yerine diş taşı temizlemesi yapması gerekeceğini söylemek için aradı. Bu yüzden randevuyu iptal etmeyi söyledim. Ne yapmalıyım?
Merhaba, Sorunuz için teşekkürler. Hayır, bu işlemlerden hiçbiri rahatsızlık yaratmaz. Dişlerinizde herhangi bir hassasiyet veya hoş olmayan bir his hissederseniz, diş hekiminize bilgi verin. Diş taşı temizliği sırasında diş etleri zaten iltihaplıysa kanama olabilir. Ancak bu geçicidir ve işlemden hemen sonra durur. Diş etlerinizin kanadığını bile fark etmeyebilirsiniz. Diş taşı temizliği ve parlatmanın yan etkileri yoktur. Aslında, bunu altı ayda bir yapılması alışkanlık haline getirilmelidir. İşlem tamamlandıktan hemen sonra farkı hissedeceksiniz. Umuyorum ki faydalı bir şeyler bulmuşsunuzdur ve başka bir sorunuz varsa memnuniyetle cevaplayacağım. Kendinize iyi bakin
Merhaba hocam, 4 yıl önce bel fıtığına yakalandım, MR sonucu şöyleydi: Lomber lordoz düzleşmiştir, L5-S1 santral geniş tabanlı protrüzyon ve tekal saka santralına bası izlendi. Ağrılarımdan dolayı bugün tekrar MR çektirdim ve sonuç şöyle: L5-S1 diskinde sinyal kaybı, tekal saka temas eden minimal diffüz anüler tasma izlendi. Spinal kanal ve nöral foramenler normaldir. Hocam, ilk MR sonucu ile son MR sonucu aynı mıdır? Fıtığım artmış mıdır? Ve genel olarak değerli görüşleriniz nedir? Teşekkür ederim.
Fıtığınızda bir artış yok. MR raporunuza göre acil ameliyatlık bir durum yok. Öncelikle fizik tedavi görmenizde yarar var. Eğer rahatlamazsanız bana gelebilirsiniz.
18 yaşında bir kadınım, ve alt çenenin son dişimin arkasında, tam ucunda bir şişlik var. Bir dişi sığdırmak için yeterli alan var, ama bu gerçekten şişliğe neyin sebep olduğundan emin değilim. Ayrıca çok sert de değil. Tam üstündeki diş temas ettiğinde çok fazla tahrişe neden oluyor. Bu ne olabilir?
Merhaba, Chat Doctor ile danıştığınız için teşekkür ederim. Aslında 18 yaş, son azı dişinin çıkma yaşıdır, muhtemelen yirmilik dişiniz ağza geliyordur, ancak biraz zaman alacaktır. Birkaç gün boyunca dikkatlice gözlemleyin, en az bir hafta, eğer o zaman da gelmiyorsa veya bir sorun yaratıyorsa, o zaman diş hekiminizi ziyaret etmeli ve durumu gösteren bir röntgen çektirmelisiniz. Umarım size yardımcı olur.
51 yaşındayım, kalp bölgesinde hafif de olsa ağrı belirtileri zaman zaman oluşuyordu. Gittiğim doktorum eko'da kalp etrafında sıvı tespit etti. Efor testim düzgün çıktı, kalp ana damarda stentim var. Kalp etrafındaki sıvının tedavisi için ibuprofen 600 mg ilacını verdi. Aşırı ağrım veya ateşim yok. Bu konuda beni bilgilendirirseniz memnun olurum. Teşekkürler.
Kalp zarı etrafında sıvı çoğu zaman kalp zarı iltihabının işaretidir. Perikardit ise, gripal enfeksiyondan, tüberküloza, hatta kansere dek birçok nedene bağlı olabilir. Kesin teşhisi ve tedavisi için ayrıntılı muayene ve tetkik gerekir. Geçmiş olsun.
Doktor, adet döngüm şu anda sadece 2 gün sürüyor ve kan rengi koyu doktor, sadece idrar yaparken bile çok miktarda akıyor. Sebebi nedir doktor?
Sorunuz için teşekkür ederim. Öncelikle, 2 günlük adet süresinin bir kez mi yoksa birkaç kez mi olduğunu bilmek önemli çünkü şikayetin nedenini etkileyebilir. Adet periyodu, genç kadınlarda meydana gelen doğum yolu kanamasıdır. Normal adet döngüsü ise genellikle her 21-35 günde bir gerçekleşir. Adet süresi genellikle 3-7 gün sürer ve adet döneminde kaybedilen kan miktarı genellikle 80 mL'den azdır.
Alt dişlerime uygun olmayan kısmen protez taktıktan sonra altta yumrular bıraktı, 4 ay sonra hala duruyor. 3 kez antibiyotik tedavisi gördüm, 3 kez dişçiye geri gittim, bana yeni bir teknoloji olduğu için sıkı olması gerektiğini söyledi, her seferinde protezleri törpüledi, çok sıkı olduğu için ağzım her seferinde kanıyordu. Protezleri artık takmıyorum çünkü çok acı verici. Ne yapmalıyım?
Sorunuz için teşekkür ederim, sorunuzu inceledim. Protezin altında mukozanın üzerindeki kitle, protezin yumuşak dokulara kronik tahrişinden kaynaklanan ve Ellis fissuratum adı verilen doku büyümesi olabilir. Protezin sıkı olması veya yüzeyinin pürüzlü olması, diş etine ve mukozaya travma oluşturarak ülser oluşturabilir. Diş hekiminize danışın, büyümeyi aldırın ve protez kenarlarını azaltın. Umarım yanıtım size yardımcı olur. Kendinize iyi bakın.
Babam 67 yaşında, yemek yerken bazen yutma sorunları yaşıyor. Reflüsü ve ülseri var. Pilav gibi yiyecekler yediğinde mide kapakçığından yemeklerin geçmediği oluyor. Yemek borusunda biraz daralma var. Gaviscon ve Nexium gibi ilaçlar kullanıyor ama çözüm değil. Yemek borusundaki daralma ile ilgili bir tedavi yöntemi var mı? Ancak Gaviscon rahatlatıyor. Bilgi verirseniz teşekkürler.
Yutma güçlüğü konusu, uzun süreden beri var olan reflü hastalığı yemek borusunda daralma yapabilir ancak ayırıcı tanı yapılmalıdır. Doğru teşhis ve tedavi için randevu alınız. Geçmiş olsun.
Hocam merhaba, 17 aylık çocuğumuz dün yaklaşık 1.5 metre yüksekten düştü. Apar topar hastaneye müracaat ettik. Ciddi bir kırık olduğu söylendi. Darbeye bağlı travma olabileceği süphesiyle 1 gece müşahede altında tutulduk. Ayakta ödem olduğu söylendi. Sağ bacak parmaktan uca yarım alçı yapıldı. Salı gününe kadar buz kompresi yapılacak ve ödem dağılırsa tam alçıya geçilecek. Geçen yıl da ciddi bir Kawasaki hastalığı atlattı. O hastalığın şokunu yenemeden bir bu geldi başımıza. Çok tedirginiz, ileride bir sıkıntı olur mu? Yürümesini engeller mi? Bu durumda nelere dikkat etmeliyiz? Teşekkür ederim.
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun! Anladığım kadarıyla tedavisi yapılıyor hastanızın, endişe edilecek bir şey yok. Sadece sizden isteğim: Röntgen görüntülerini mail olarak atabilir misiniz? Görüntüleri inceledikten sonra konuşalım yine. Geçmiş olsun! Sağlıklı günler dilerim.
22 aylık kızım doğumundan beri sindirim sorunları yaşıyor. 6 aylık olana kadar kusuyordu, sonra kabızlık sorunları başladı. Her gün mürilaks verildi. Tuvaletini yaptığında genellikle kil kıvamında ve yapışkan olduğu bazen açık renkte ve bazen parlak yeşil. Bir sorun olduğunu düşünüyor musunuz?
Merhaba, sanırım çocuğunuz alışkanlık haline gelmiş kabızlık yaşıyor. Size yönelik belirli sorularım ve önerilerim var. Sorular: 1. Bebeğiniz ilk gün dışkı ya da mekonium geçirdi mi? 2. Çocuk ne zamandır kabız? 3. Çocuğun sert dışkıyla birlikte kanama var mı? 4. Çocuk günde ne kadar süt tüketiyor? 5. Çocuk meyve ve sebzeleri (posa içeren diyeti) uygun şekilde mi tüketiyor? Sorunuzu yanıtladığımı umuyorum. Daha fazla yardımcı olabileceğim bir konu varsa bana bildirin. Kendinize iyi bakın. Sohbet Doktoru.
Merhaba, 2 yaşında oğlum var. Üç haftadır düzenli olarak bir şeyler yediremiyoruz. Günde genellikle zorla da olsa bir tabak yemeği ancak yedirebiliyoruz. Sabah kalktığında ve akşam yatarken hep şeker ya da kuş lokumu istiyor, bunları vermeyince de sürekli ağlıyor. Daha önce beslenmesi gayet iyiydi. Çocuğumun kilosu 11 kg, boyu 91 cm. Yemeği yemesi için peşinden koşuyoruz, televizyon ya da çizgi film açıyoruz ama yine de yemiyor. Sevdiği yemekleri yapıyoruz, çeşitli yemeklerden veriyoruz, çok az yiyip hemen kaçıyor. Ne yapmalıyız? Lütfen yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.
Merhabalar, sizin çocuğunuz 2 yaş sendromuna girmiş. Bu yaşın özelliği inatçı olmasıdır. Aslında 2 yaş sendromu, çocukların bağımsızlığını kazandığı bir dönemdir. Bu dönemde ağlayarak bazı isteklerini yaptırabildiklerini keşfediyorlar ve ailenin sınırlarını zorluyorlar. Çocuklar kuralları seviyorlar, eğer siz kurallarınızı koyarsanız ve tüm aile bu kurallara uygun davranırsa bu sendromu kazasız belasız atlatırsınız. Beslenme konusunda disiplinli olmak gerekiyor. Yemek sadece yemek masasında yenilmeli, TV, cep telefonu ve tablet yemek yedirmek için kullanılmamalı, yemek istemediğinde zorlanmamalı, tokluğuna saygı gösterilmeli, öğün saatleri dışında abur cubur verilmemeli. Çocuklar meraklıdır, merak duygusu desteklenmeli. Beslenmesini desteklemek için balık yağı gece yatmadan ve sabah, arı sütü, propolis içeren bir vitamin şurubu verebilirsiniz. Unutmayın, bu dönemi düzgün atlatırsanız 3 yaşında daha anlayışlı bir çocukla karşılaşırsınız. Son olarak, konuda zorlanıyorsanız bir pedagogtan yardım alabilirsiniz.
Annem 63 yaşında düştü ve bel kemiğini çatlattı. Henüz MR çekilmedi ancak çatlak durumda. Felç gibi herhangi bir risk var mıdır?
Tomografi incelemesi yapılmadan karar verilemez ama ilk anda felç olmaması bir avantaj. İlk fırsatta tetkikleri yaptırmanızı öneririm.
Bir hafta önce göğsümün sıkıştığını hissettim, ama bunun antrenmanıma serbest ağırlıklar eklememden kaynaklandığını düşündüm. Bugün hafif sıkışmalar hissediyorum, nabzım 94, ve boynumda, kulağımın hemen arkasında hafif sıkışmalar hissettim... Sen ne düşünüyorsun?
Chat Doctor'daki sorunuza teşekkür ederim. Endişenizi anlıyorum. Benim görüşüme göre, öncelikle göğüs sıkışması, boyun ağrısı ve yüksek nabız hızı (94) gibi belirtilerle ilgili olarak kalp hastalıklarını ilk olarak elememiz gerekiyor. Tüm bunlar kalp hastalıklarını daha olası kılıyor. Bu yüzden bir doktora danışın ve 1. Kan basıncı izlemesi 2. EKG 3. 2 boyutlu ekokardiogram yaptırın. Eğer bunların hepsi normal çıkarsa o zaman kalp hastalıkları konusunda endişelenmenize gerek yok. Bazen kas spazmı da sıkışma hissine neden olabilir. Bu yüzden ağrı kesici alın ve kas gevşetici kullanın. Endişelenmeyin, iyileşeceksiniz. Ancak öncelikle kalp hastalıklarını elemek daha iyi olur. Umuyorum sorunuzu çözmüşümdür. Size daha fazla yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. İyi sağlıklar dilerim. Teşekkürler.
Hocam öncelikle merhabalar. 18 yaşındayım. 23 Nisan akşamı halısahada top oynarken sakatlandım. Sağ dizimde ACL'de total rüptür çıktı. Doktorum ocak şubat gibi ameliyat olursun dedi. Kapalı yapacakmış ameliyatı. Fizik tedaviye gerek yok ameliyat türünden dolayı demiş. Benim sorularım: Ameliyattan sonra tekrardan spora dönebilir miyim? Ameliyatlı bölge eskisine göre daha kolay mı kopar? Haziran Temmuz gibi tekrardan spora dönebilir miyim? Teşekkür ederim.
Merhaba, geçmiş olsun. Mutlaka uzun bir sürede olsa eski sağlığına kavuşursun. Doktorunuz muhtemelen rehabilitasyonu kendisi yapacak ama uygun olan ve benim de tercihim bir fizik tedavi rehabilitasyon uzmanı eşliğinde yapmak ki sizin işiniz spor ile ise ilerde mesleğiniz futbol olacaksa mutlaka rehabilite olmanız şart. Eskisi kadar kolay koparmaz, iyi bir rehabilitasyon ve dikkat etmeniz durumunda kopma beklemeyiz ama her zaman şu; en iyi ACL kendi ACL'nizdir. Teşekkür ederim.
Merhaba, dün gece doğum kontrol hapım olan Althea'yı unuttum ve ilaçları işyerinde bıraktım. İlacımı bu gece, bir sonraki hapımı alacağım zaman aynı saatte işe geri döneceğim. Yani temelde bir gün dozu kaçırdım, eğer hala ilacı daha erken bir zamanda alıp orijinal takvimi izleyebileceğimi hatırladım, ama evde olduğum için daha erken alamam. Sonraki seçeneğim nedir?
Çalışmalar, yalnızca bir dozu kaçırırsanız, bir sonraki planlanmış zamanda iki hap almanız gerekeceğini söylüyor. Ancak dozu birden fazla kez kaçırmak, hapların etkinliğini zayıflatır. Size bugün planlanmış zamanında iki hap almanızı tavsiye ederim. Ancak eğer hapları birden fazla kez unuttuysanız, bu ay haplara devam ederken prezervatif gibi başka bir doğum kontrol yöntemi kullanmanızı öneririm. Kendinize iyi bakın.
Burun dolgusu işlemi ile burun küçültmek mümkün mü? Fiyat aralığı nedir? İşlem yapıldıktan sonra herhangi bir eğrilik sorunu olur mu? Teşekkür ederim.
Burun dolgusu ile burun küçültülemez, ancak diğer estetik operasyonlar ile burun küçültülebilir. Uygun işlemi belirlemek için bir estetik cerrahi uzmanına danışabilirsiniz.
Merhaba hocam. 12 yaşındaki kızınıza minimal serengohidromyeli teşhisi konularak Neruda yazıldı. Günlük 600 mg x 3 şeklinde kullanım bildirildi. Bizim ciddi bir ağrı şikayetimiz yok, yüzmeye gidiyor. Fizik tedavi konusuna hiç değinilmedi. Sorum şu; Neruda tedavi edecek mi, yoksa sadece ağrı için mi yazılıyor? Fizik tedavi konusunda ne düşünüyorsunuz? Saygılar.
Kızınızın ciddi bir problemi olmadığını düşünüyorum. Neruda tedavi edici değildir, ağrı için verilmiştir. Küçük syringomyeli ile birlikte Chiari malformasyonu mevcut mu? Güç kaybı yoksa fizik tedaviye ihtiyaç yok.
İyi günler hocam, kızım 2 yaşında, 88 cm boyunda ve 13,7 kilo. Boyu normal mi? Ayrıca inek sütü içmiyor, kabız oluyor. Ne önerirsiniz?
İyi günler. Kızınızın son 1 yıl içinde kilo alımı hızlanmış. Abur cubur, şekerli yiyecekler, hamur işi gıdalardan uzak tutmanızda fayda var. Et, sebze, meyve, yumurta ve süt ürünlerini dengeli şekilde tüketmesini sağlayın. Peynir, yoğurt, kefir gibi mayalanmış süt ürünlerini alıyorsa süt içmesi mutlaka gerekli değildir.
Adet kanaması olduğu düşünülen kanamada 4. ya da 5. günde yapılan kanda gebelik testi sonucu güvenilir midir? Regl döneminde olmak testin sonucunu etkiler mi? Tekrar teste gerek var mıdır? Teşekkürler.
Adet kanamasının 4-5. günleri gebelik testi yapmaya gerek yoktur çünkü neticede vermez, ama adetinize 4-5 gün kala yapılan test anlamlıdır.
69 yaşında, 74 kg ağırlığında (45 yıldır sabit), 174 cm boyunda, BMI 24 ve şeker hastalığı olmayan bir erkeğim. Kan basıncım kontrol altında, yani günde bir tablet Temsan 40 mg ve günde iki tablet Metolar 25 ile 130/70 mmHg. CBC, üre, kreatinin, idrar raporları hepsi normal. Göğüs röntgeni normal ve EKG ile birlikte. Geçen 12 yıldır kronik idiyopatik kabızlık yaşıyorum. Kabızlığımı lif takviyeleri, bitkisel ilaçlar, her gün düzenli yürüyüş yaparak (günde 8 km), meyve içeren iyi bir diyet vb. ile yönettim. Ancak, iki yıl önce sinüzit oldum ve 10 gün boyunca günde iki tablet Cefuroxime Axetil 500 mg ağır dozda antibiyotik verildi. Bu ağır doz tamamen bağırsak hareketlerimi bozdu ve son 15 aydır lif takviyeleri ve bitkisel ilaçlarla bile normal şekilde dışkı çıkaramıyorum. Bu sorunun üstesinden gelmek için doktorun yazdığı aşağıdaki ilaçları kullandım: Gece sıcak suda Lactifiber iki ila üç kaşık. Gece iki kaşık Pegred. Gece üç yemek kaşığı PEG lif tozu. Ganaton Total. Pruvict 2 mg (Prukaloprid). Yukarıdaki ilaçlar hiçbir şekilde yardımcı olmadı. Sonra aşağıdakileri reçete edildim: Gece bir tablet Cremalax tableti. Öğle yemeğinde Pruvict 2 mg. Yatmadan önce üç yemek kaşığı Lactihep şurubu. Gece bir bardak su ile Movical poşeti. Yukarıdaki kombinasyon mucize gibi çalıştı. Kabızlık sorunumun tamamen çözüldüğünü düşündüm. Ancak etki sadece 4 ila 5 gün sürdü ve sistemim tekrar anormal hale döndü. Şu anda, kabızlığımı anüsten enjekte ettiğim musluk suyu lavman ile yönetiyorum ve basınç oluşmasını ve rahatlamayı bekliyorum. Bu, bağırsaklarımı çok iyi boşaltmama ve büyük bir rahatlama ve iyi bir iştahla sonuçlanmasına izin veriyor. Dört ay yurtdışında kaldım ve yaklaşık 3 kg kadar kilo aldım. Her gün yaklaşık 6 ila 8 km yürüyüş yapıyor ve karın kaslarını güçlendirmek için yoga yapıyorum. İki hafta önce açlık kan şekerim 65 mg/dl idi. Yorgunluk yok. Gündüz ve gece iyi bir uyku uyuyorum ve şu anda günde bir tablet Shelcal 500 alıyorum. Aklınıza gelen önlemleri lütfen bana bildirin.
Barsak sıklığı günde üç kezden haftada üç kez olarak değişebilir. Bireysel farklılıklar gösterebilir. Laksatiflerin miktarını ve sıklığını azaltmak her zaman daha iyidir. Beslenme değişiklikleri, sıvı alımı vb. sürekli olarak sürdürülmelidir. Daha önce yapılmadıysa aşağıdaki testleri yapmanız gerekebilir: Tiroid fonksiyon testi (serum T3-triyodotironin, T4-tiroksin, TSH - tiroid uyarıcı hormon). Tam kolonoskopi. Beslenme konusunda, tüm kabızlık yapan yiyeceklerden kaçının. Günlük yaklaşık 2 ila 3 litre su içerek vücudunuzu iyi hidrate edin.
Rahatsız edici bir yanma meydana geliyor. Şeker hastalığı başlangıcı olabilir mi acaba?
Merhaba, geçmiş olsun. Belirttiğiniz durum periferik nöropati bulgusudur, şeker hastalığı ile ilişkili de olabilir. Öncelikle bir nöroloğa gitmenizi ve kan şekerini de ölçtürmenizi öneririm.
0.25 mg Xanax aldıktan sonra alkol tüketmek önerilmez. Bu konuda mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Saygılar.
En az 5 saat sonra. Ancak düzenli alıyorsanız, kanınızda yine de kalır.
Merhaba.. Yaklaşık bir ay önce doğum yaptım.. ancak eşimle yakın zamanda cinsel ilişkiye girdim.. eşim belirli bir iç enfeksiyon yaşıyor ve iç çamaşırındaki lekelerden anlaşıldığı üzere irin akıtıyor... maalesef ben de enfekte olduğumu düşünüyorum.. eşimle aynı şekilde sarımtırak bir sıvı akıtıyorum.. ikimiz de amoksisilin kullanıyoruz.
Merhaba, Chat Doctor'a yazdığınız için teşekkürler. Bahsettiğiniz açıklamadan, hem sizin hem de eşinizin İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) geçirdiği görünüyor. Uygun antibiyotiklerle tedavi edilmesi gerekiyor. Amoksisilin kullandığınızı belirttiğiniz için üzgünüm Chat Doctor. Başladığınızdan beri, lütfen 5 gün boyunca tedaviyi tamamlayın. Enfeksiyonu yenmek için kinolon ailesinden bir başka antibiyotiği, Ciprofloxacin veya Levofloxacin 500 mg'ı günde iki kez 5 gün boyunca alabilirsiniz. Kendinize iyi bakın.
2 yaşındaki bebeğim aralıklı olarak ateşleniyor, geceleyin ateşi 39'a yükseliyor, karın ağrısı olduğunu söylüyor ve bugün akşam sadece kusma oldu. Döküntü belirtisi yok... Dengue ateşi olduğunu nasıl anlarım? Ve döküntü olursa ne yapmalıyım? Teşekkürler
Merhaba, Chat Doctor'a hoş geldiniz. Çocuğunuzun karın ağrısı, ateşi ve 1 kusma nöbeti var. Çocuğunuzun muhtemelen akut gastroenterit ya da gıda zehirlenmesi geçirmiş olabileceğini düşünüyorum. Bence ateş için parasetamol şurubu vermelisiniz ve 3 gün boyunca Lox gibi bir antibiyotik kullanmalısınız. Bu dengue gibi görünmüyor, ancak bebekte döküntü oluşursa çocuğa daha fazla sıvı vermelisiniz ve dengue'yi elemek için NS1 Antijen testi ve tam kan sayımı yaptırmalısınız. Umuyorum ki bu size yardımcı olacaktır. Kendinize iyi bakın. Saygılarımla: Chat Doctor.
Mastürbasyon yaparken penisimden beyaz ve yapışkan bir sıvı geldi, bu normal mi acaba? 13 yaşındayım, daha önce böyle bir şey olmamıştı.
Normaldir, endişe etme.
İyi çalışmalar hocam. Danışmak istediğim şey şu; oğlumun ayak baş parmakları -özellikle akşamları- ağrıyor. Kendisi 18 yaşında. Parmaklarını kıvırıp bir yere sıkıştırdığında hafiflediğini söylüyor ve oldukça rahatsız edici bir durum. Nedenini tahmin edemedik. Ayakkabısı da sıkmıyor. Neden olabilir, ne yapmalıyız? Teşekkürler.
Öncelikle mutlaka bir ortopedi uzmanı görsün. Düz tabanlık varsa ağrı yapabilir, ona yönelik tedavi alması gerekebilir. Teşekkür ederim.
Merhabalar Ayşe hanım, 4 aylık evliyiz ve çocuk istiyoruz. Bu ay verimli dönem boyunca ve yumurtlama gününde eşimle cinsel ilişkide bulunduk, yumurtlama gününün ertesi günü eşim lavabodan sonra ara ara pembe leke geldiğini gördü ve ertesi gün de ara ara devam etti, en son daha koyu kahveye dönük bir leke geldi sonrasında da lekelenme olmadı. Bu süreç iki gün kadar sürdü. Sizce bu yerleşme kanaması ya da hamilelik belirtisi olabilir mi?
Geçmiş olsun. Bahsedilen lekeler, yumurtlama lekesidir.
Dişlerimi ve diş etlerimi düzeltmeye çalıştıktan sonra birkaç gün sonra sarı plağı temizlemeyi başardım. Ancak diş etlerini aşırı derecede fırçaladığımdan dolayı ülserler oluştu ve diş etlerim hafifçe şişti ve çok acı verici hale geldi. Onları nasıl yöneteceğimi ve iyileşme süresinin ne kadar süreceğini merak ediyordum.
Aslında diş eti enfeksiyonunuz var (diş eti iltihabı). Bu yaygın ve tedavi edilebilir. Eğer sert bir birikim varsa, önce diş hekiminizi görerek profesyonel bir diş temizliği yaptırmalısınız. İki kez diş fırçalayarak ve günde en az bir kez diş ipi kullanarak uygun ağız hijyenini koruyun, herhangi bir tütün ürünü veya sigara kullanmayın, diş fırçanızı her iki ayda bir değiştirin ve uygun fırçalama tekniğini izleyin. Bu talimatlar size sağlıklı diş etleri ve dişlerin korunmasına yardımcı olacaktır.
26 yaşında bir kadınım ve kan testlerimde endişelendiğim bazı sonuçlar çıktı. RBC, Hemoglobin ve Hematokrit değerlerim yüksek. MCHC değerim düşük. WBC Esterazım 2+ anormal, WBC 6-10 arasında anormal ve Epitel Hücreleri (renal olmayan) >10 anormal çıktı. Ailemde kanser geçmişi çok fazla. Tüm bunlar ne anlama geliyor ve endişelenmeli miyim?
Merhaba, her şey sizin hematokrit ve RBC seviyenize bağlı. Seviye ne kadar yüksek? Yüksek hematokrit ve hemoglobin seviyesine kanser dışında birçok başka neden de yol açabilir. Basit bir muayene yapın ve doktorunuza danışın. Polisitemia vera gibi bazı ciddi bozukluklar da olabilir. Eğer hematokrit seviyeniz sürekli yüksek kalırsa, hematologa danışmalı ve buna göre tedavi almalısınız. Düzenli kontrol yaptırın ve gerektiğinde tedavi alın. Chat Doctor'u kullandığınız için teşekkürler.
Geçen aydan beri kanımda 60000 ila 85000 trombosit aralığı olan 33 yaşında bir erkeğim. İlk kez trombosit kontrolü bir ay önce yapıldı. Periferik yaymada dev trombositler görüldü (çevresel yaymada yaklaşık 150.000). Atipik hücreler görülmedi. TSH, T3, T4, LFT, RFT, karın ultrasonu (normal). ANA, HIV, HbsAg, HCV, dengue, sıtma negatif. RDW, MPV, albumin ve ALT biraz yüksek.
Endişenizi anlıyorum. Sağlanan geçmiğe göre, MPV (ortalama trombosit hacmi) değeriniz yüksek, trombosit düşük ve yaymada büyük trombosit bulunuyor. Dolayısıyla trombositopeni (düşük trombosit), artmış trombosit yıkımından kaynaklanabilir (dev trombosit hücre sayacında kırmızı kan hücresi olarak sayılır, bu yüzden yaygın yaymada hücre sayısı 1,5 milyon hücre/mcL ise bu düşük trombosit yerine normal olarak kabul edilebilir). Tüm laboratuvar raporları (kimliği korumak için ekler gizlenmiştir) normal. Bu nedenle bu durum herhangi bir viral enfeksiyondan kaynaklanabilir. Bu tür durumlarda klinik karşılıklı ilişki gereklidir. Karaciğer, dalak ve lenf bezleri elle muayene edilmeli ve fiziksel muayene yapılmalıdır. Daha fazla su ve papaya suyu içmek de faydalı olabilir. Alkol tüketiminden kaçının. Bazı durumlarda trombosit yıkımı kesinlikle ilaç kaynaklı olabilir. Mevcut ise herhangi bir ilaç geçmişi sağlayın. Muayene için bir doktora danışın. Endişenizin çözüldüğünü umuyorum. Kendinize iyi bakın.
Merhaba, sağ koltuk altımda bir bezelye büyüklüğünde bir yumru vardı, o yumru küçüldü ve şimdi siyah bir iz haline geldi, endişelenmeli miyim? Aile hekimimi ziyaret etmeyi düşünüyorum ama gündüzleri yoğunum ve onları arayacak zamanım yok, bunu en öncelikli konu yapmalı mıyım?
Merhaba, Sevgili, Hindistan'dan iyi akşamlar. Doktorla Sohbet için sorunuz için teşekkürler. Sorunuzun tüm detaylarını inceledim. Sorunuzdaki verilen detaylara göre, benim görüşüme göre çoğunlukla yanmış apse mi acı çekiyorsunuz? Tekrarlama olasılığıyla. Genel bir uygulama ziyareti, tekrarlanmasını önlemek için herhangi bir ilave tedavinin sorununu çözecektir. Umuyorum ki bu sorununuzu çözecektir. Chat Doctor ve BEN hakkında daha fazla soru için hoş geldiniz. Hızlı iyileşmeyi diliyorum. Chat Doctor ile iyi bir gün geçirin. N.
Hocam 2 senedir evliyiz, 1 senedir korunmuyoruz. Sperm testinde motilite %3, pH 7.5, hızlı hareketli %0, yavaş hareketli %3, hareketsiz %97, morfoloji ise normal %4 baş, %30 boyun, %28 kuyruk, %38 çıkıyor. Hormon testinde estradiol %57 çıkmıştı, ilaç kullanmaya başladım, %41'e düştü. Üroloji doktorum hormonlar düzene girince sperm testinin düzeleceğini söylüyor ama tüp bebek merkezindeki doktorlar ne tüp bebek yapalım diyorlar, biraz düzelse de değerlerin çocuk için yeterli seviyeye gelmez diyorlar. Şaştık kaldık, önerinizi bekliyorum.
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Sperm testiniz normal görünmüyor ancak takip etmek gerekir. Elde edilecek sonuçlara göre tedavi seçenekleri arasında seçim yapılabilir. Bu, doktor-hasta verisi için chatbot eğitimi içindir.
Merhaba, annemin rahatsızlığı ellerinde uyuşma. Doktora gittik, boyunda kayma var denildi. Ameliyat dedi doktor. Yalova'da oturmakta. Kartala Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk verdi doktor. Ameliyat ettirmek istemiyoruz, ne yapılabilir hocam? Hastane radyoloji raporu - MR servikal spinal MR tetkiki. Hastalıkla ilgili yesil kartımız var. Ne yapmalıyız, sağlıklı olması için? Teşekkürler.
Annenizin MR'ını bana kargoyla yollayın veya bizzat getirin, sonra ayrıntıları görüşelim.
2 aydır boğazımda bir şey varmış gibi katı bir şey yiyemiyorum, yaşam kalitem düştü. Hastaneye gidiyorum, endoskopiye girdim, yemek borusunda bir şey görülmedi. Boğaz ultrasonu çekildi, tiroidlerde iltihap var dediler ama yemek yememe engel değil dedi doktor. Modülün büyük dedi, 11 cm senede kontrol dedi. Katı yiyecek yiyemiyorum, boğazımda kalacak diye yutkunma sürekli, kafam orda tutabilir miyim diye ne yapmalıyım hocam?
Geçmiş olsun, mutlaka muayene yapmamız gerekiyor.
Hocam merhaba... Benim üst dudağımın sağ tarafında hafif bir uyuşma gibi bir şey var. Çok daha önceden baş dönmelerimden dolayı emar çektirdim. Beyin emarı temiz çıktı. Yani hocam bu dudak uyuşması neden olabilir. Sol tarafımda üst dudağımın hafif yüzüme doğru. Doktora da gidemiyorum, virüsten dolayı.
Özür dilerim, ben artık sadece bel ve boyun cerrahisi ile uğraşıyorum, size yardımcı olamayacağım. İlk fırsatta bir nöroloji uzmanına başvurun.
Ali Bey merhabalar, ben yaklaşık olarak 8 yıldır kafa derisinde bulunan seboreik egzama teşhisi ve sonrasındaki süreç ile uğraşmaktayım. Cinsiyet erkek ve 32 yaşındayım. Bu süre zarfında kullanmadığım şampuan, krem, antihistaminik hap ve losyon kalmadı diyebilirim. Dalında profesör olan doktorlara dahi gittim fakat çözüm bulabilene rastlamadım. Kafa derisi neredeyse 7/24 kaşınıyor diyebilirim. Özellikle güneş ışığında daha fazla kaşınıyor ve saç dökülmesi de aynı oranda diyebilirim. Bana nasıl bir yol izleme mi önerirsiniz?
Lütfen randevu alın ve gelin. Ben yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
Merhaba Doktor. 52 yaşındayım ve 1 yıldır sürekli akıntı olan bir apse sorunum var. Bir ameliyat oldum ama hala apse geri geliyor ve akıntı yapıyor.. tıbbi yardımım yok nasıl tedavi olabilirim.. ne yapabilirim.. İl Hastanesine gittim ama yardımcı olamayacaklarını, akıntı yapan bir apseyi ameliyat edemeyeceklerini söylediler.. yardım edin çok çok acı verici Teşekkürler Elize
Merhaba, Chat Doctor'a hoş geldiniz, Geçmişinizi inceledim ve endişenizi anlıyorum. Öncelikle düzenli bağırsak alışkanlıklarının korunması önemlidir, çünkü kabız dışkı durumu rahatsızlığınızı daha da kötüleştirebilir. Zor idrara çıkma durumunda gliserin fitili kullanılmalı ve dışkılama öncesinde ve sonrasında kalkan merhem uygulanmalıdır. Klorheksidin veya Betadin ile su banyoları günde 30'ar dakika yapılmalıdır. Bu tedavileri birkaç hafta uyguladıktan sonra bile belirtileriniz devam ederse bir cerraha danışmanız gerekebilir. Teşekkür ederim.
Merhaba spor için kullandığım tek doz 200 mg Deca-Durabolin ve 300 mg Testosterone Enanthate ilaçlarından sonra 1 hafta kadar ereksiyon problemi yaşadım ve bıraktım, sonra düzeldi. Ama 2 ay kadar sonra tekrar aynı sorunla karşılaştım. Bu durumun steroid hormonunun doğal hormonu bastırdığından dolayı olduğunu ve doğal üretiminin tekrar başladığı için olduğunu söylediler. Mastürbasyon yapmak bu evreyi geciktirir mi, hormonal düzenin oturmasını?
Mastürbasyon ile hormonal denge kurulamaz. Geçmiş olsun dileklerimle.
Fizik tedavi olmadan sorun çözülebilir mi? Sonucu doktora ancak 1 ay sonra gösterebileceğim. Bu arada kafanın boyun başlangıcı olan 2 yanında ve yorulduğumda sırtımda çok ağrı oluyor. Verilen hareketleri her gün akşam yapıyorum. Teşekkür ederim.
Doğrusu, hem MR'ın kendisini görmek gerekiyor, hem de ayrıntılı bir muayene ve değerlendirme ile ulaşılacak bir klinik tanıya ihtiyaç var. Çünkü anlattıklarınız, basitçe cevaplanabilecek bir durum değil.
3 yaşında 3 aylık bir oğlum var ve yaklaşık 10.5kg ağırlığında. Öksürük ve burun akıntısı var. Teczine - günde 5ml ve Bricanyl - günde 4 kez 3ml veriyoruz. Ancak dün gece şiddetli öksürüğü oldu ve şiddeti, hiç ilaç verilmeden önceki gibi hissettim. Şimdi onu başka bir doktora götürdüm ve bana sıvı Ambrolite- günde 3 kez 5ml ve sıvı zifi-50mg/5l - günde iki kez reçete etti. Antibiyotik gerekli mi? çünkü crocin/calpol dışında hiçbir ilaç verilmedi. Ben antibiyotikler konusunda şüpheliyim ve bu endişemin nedeni bu.
Merhaba... Chat Doctor'da danıştığınız için teşekkür ederim. Chennai'den selamlar ve "ANTİBİYOTİK DENETİMİ"ni çok seviyorum - yani - gerekmedikçe antibiyotik kullanmayın. Antibiyotikler hakkında haklısınız. Çocuklarda öksürük ve soğuk genellikle viraldir ve %95'i antibiyotik gerektirmez. Zatürre veya hızlı streptokok antijen testi pozitif değilse antibiyotik gerekli değildir. Özellikle WiFi veya Definite solunum enfeksiyonlarında işe yaramaz. Soğuk algınlığı için cetirizin gibi antialerjikler kullanabilir ve burun tıkanıklığı için tuzlu burun dekonjestanları kullanabilirsiniz. Ateş varsa vücut ısısı 100F'den yüksekse parasetamolü 15 mg/kg/dozda kullanabilirsiniz. Yanıtımın size yardımcı olduğunu umuyorum. Her zaman yardım etmekten mutluluk duyarım. Chat Doctor'da daha fazla açıklama ve danışma yapabilirsiniz. Eğer başka bir sorunuz yoksa tartışmayı kapatabilir ve yanıtı değerlendirebilirsiniz. Çocuğunuzun iyi sağlık geçirmesini dilerim.
Eşinizin sol temporal polde araknoid kisti var. Son 10 gündür sağ ensesinin üst kısmından yukarıya başlayıp arka kafa çukuruna doğru bir ağrı tarif ediyor. Araknoid kist için takip önermemişlerdi (4-5 yıl önce MR çekilmişti). Ne yapmanız lazım? Teşekkür ederim.
Yeni bir MR çektirin. Saygılar.
Hocam merhaba, ben Barış. Daha önce de buradan sorular sormuştum ve sayenizde gereksiz ve pahalı bir tedaviden kurtuldum (biofeedback uygulaması), öncelikle teşekkür ederim. Sorunum olan gaitanın geri gelerek iç çamaşırımı kirletmesi devam etmekte. Başka bir doktora gittim, diğer tedavinin gereksiz olduğunu ve anal fissürümün olduğunu söyledi. Elle muayenede biraz apse ve çatlak var dedi. Anal MR istedi ve Anal MR sonrası fissüre dönüşen kanalın düzeldiğini, dıştan iyileştiğini ama içerde halen var olduğunu söyledi. Kolonoskopi yapacağız dedi. Rektoskopi ve manometrem temiz çıktı. Şimdi size bir de sormak istedim, gerek var mı? MR sonucumu yazıyorum hocam ve sizden de bir yorum bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim. - Anal verj düzleminde internal sfinkterde saat 6 hizasında yaklaşık 5 mm lik bir alanda bütünlük kaybı. - İntersfinkterik alanda 6 mm boyutunda kontrast tutulumu gösteren internal fistül ağzı lehine değerlendirilen görünüm.
Muayeneyle beraber bu sonucun bir değeri olabilir.
Merhaba, smear testi sonucunuzda "low grade intraepitelial lezyon; serviks smear" ve 3 ay sonra kontrol smear alınması gerektiği yazıyor. Ayrıca adetleriniz çok düzensiz, doktor bunun için bir şey söylememiş. Bebek istiyorsunuz ama bu durum sizi korkutuyor. Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Smer konusunda tam karar verilememiş. Smer tetkikini yaptırmadan gebe kalmamanızı öneririm.
Son üç haftadır geceleri ellerimde karıncalanma, uyuşma ve yanma hissi ile uyanıyorum. Başlangıçta sadece uyuşma olduğunu fark ettim...iğnelenme hissi, ancak artık yanmaya başladı...Sağ kolum, ulnar sinir boyunca ilerliyor gibi görünüyor, bu da sağ elin 4. ve 5. parmaklarında uyuşma yaratıyor. Bu karpal tünel değil, çünkü sağ elde birkaç kez meydana geldi. Uyuma pozisyonundan kaynaklanmıyor. Uyuma pozisyonlarını test ettim...en iyisi sırtüstü, ama hala devam ediyor. Vitamin D eksikliği olduğunu varsayıyorum...kış ve geçmişte böyle bir durum yaşandı. Ayrıca B 12 ve iyi bir genel vitamin takviyesi de ekledim. Sen ne düşünüyorsun?????
Merhaba, Sorunuz için teşekkürler. Yanma, karıncalanma gibi yaşadığınız anormal hisler, periferik nöropati olarak adlandırılır. Periferik Nöropati, periferik sinir sistemindeki hasardan kaynaklanan bir durumdur [genellikle diyabet hastalarında görülür]. Başka bir olasılık ise bel omuriliğinde disk fıtığına bağlı sinir sıkışması olabilir. İnflamatuvar yiyeceklerden uzak durarak diyetinizi değiştirin, bu da durumu kötüleştirebilecek narenciye meyveleri, süt ürünleri ve buğday gibi. Aynı anda potasyum ve kalsiyum açısından zengin besinleri artırın, örneğin muz, avokado, yeşil yapraklı sebzeler. Vitamin B12, sinir dokusunun sağlığının korunmasında ve normal işleyişinde önemlidir ve eksikliği uyuşukluğa yol açabilir. Et ve balık tüketerek veya metilkobalamin tablet alarak B12 seviyenizi artırabilirsiniz. Umuyorum ki yardımcı bir şeyler bulmuşsunuzdur, ve başka bir sorunuz olursa memnuniyetle cevaplayacağım. Kendinize iyi bakın.
İyi günler, tüple dalış yaparken basıncı ayarlayamayıp normal derecede bir baş ağrısına maruz kaldım. Baş ağrısı geçtikten sonra sol gözümün üzerinde hissizlik belirtisi oluştu ve doktor burun spreyi ve birkaç ilaç verdi, kullandım ama bir faydasını göremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle geçmiş olsun. Sizi muayene etmeden ve filminizi görmeden net bir şey söyleyemem. Yardımcı olmak isterim.
Babam, sürekli olarak hasta hissettiği için karaciğer kanseri için kemoterapiyi bırakmaya karar verdi. Karaciğerdeki kanser, kolon kanserinden yayıldı. Ona, kemoterapisiz 3-6 ay, kemoterapi ile 6-1 yıl dediler. Tümörler yaklaşık olarak orijinal boyutlarının yarısına kadar küçüldü. 6 aydır kemoterapi görüyor. Sorum şu, kemoterapiyi bıraktığında kanser hızla yayılacak mı? Şu anda hangi zaman aralığıyla uğraşabileceğimizi tahmin edebiliyor musunuz?
ChatDoctor'a hoş geldiniz. Sorunuz için teşekkürler. Tümörün yayılma dinamiklerini, özellikle de metastatik olanı öngörmek her zaman zordur, ancak istatistiklere göre daha hızlı yayılma ve daha az yaşam beklentisi olacaktır. Ancak, birçok insan genellikle bu hayatı uzatma yöntemleriyle sadece birkaç ay veya birkaç ay daha yaşamak mümkün olduğu için tedaviyi bırakıyor ve kemoterapi etkileri dayanılmaz olabilir. Bu yüzden bu onun kararı ve ne karar verirse versin yanlış olmayacak. Eğer 6 ay hayatta kalırsa, bu iyi bir bağışıklık sistemine sahip olduğunu gösterebilir, ancak zaten bildiğiniz gibi prognoz iyi değil. Size iyi sağlıklar dilerim. Saygılar.
Merhaba Doktor, Son adetimin 2. gününden itibaren 13/03/2014 tarihinde Siphene ve APCOD paketi 5 gün boyunca ve 60 paket kadar kullandım. Bir sonraki adetimi 13/04/2014 tarihinde aldım. Sonra 2. günden itibaren Siphene aldım (5 gün). Sanırım 26/04/2014 tarihinde hafif kramplar hissettim (yumurtlama zamanı sanırım). Bebek sahibi olmama yardımcı olur mu? Henüz çocuğum yok, evliyim ve Mar 2012'den beri, 2013 yılında düşük yaptım.
Merhaba, Sorun için teşekkür ederim. Okudum ve endişenizi anlıyorum. Daha önce düşük geçmişiyle ve gebe kalamama sorunuyla... Tam olarak araştırma yaptırmanız gerektiğini hissediyorum, sonra gebe kalmak için tedavi almadan önce kürtajın enfeksiyon nedeniyle bir sonraki gebe kalma zorluğuna neden olabileceği... gibi hormonal dengesizlik/tüplerin tıkalı olması/genel zayıflık. Benzer şekilde, eşin spermasının da analizi yapılmalı. Psikolojik stresten dolayı azalabilir. Lütfen bunun için bir kadın doğum uzmanına danışın. Bulunan herhangi bir anormallik tedavisi doğal gebe kalımı sağlayabilir... ya da kısırlık tedavisi hızlı yanıt verebilir. Teşekkürler
Merhaba, belimdeki bir sorun yüzünden geçen hafta çarşambadan itibaren 3,5 gün günde 2 kere Muscoril 4 mg/2 ml ampul ve Voltaren 75 mg/3 ml iğneden oldum. İğneler pazar sabahı bitti. Pazar gününden beri Muscoflex 8 mg kapsül ve Etopan 500 mg tablet kullanıyorum sabah ve akşam. Gittiğim doktor, sütü geçer ama emzirebilirsiniz, kızınız büyük çok sık emmiyor dedi. Yine de çocuk doktorumuza telefon ettik, sakınca yok emzirebilirsiniz dedi. Ama kızımın yaşı büyük zaten (3 yaş 4 ay), kesmek için azalttığım için hiç vermedim, bugün çok istedi. Bak acı dedim. Sadece 2 yada 3 yudum emdi ve tadını beğenmedi. Ama birkaç saat sonra kaka yaptı, yediği bir şey mi dokunmuştur yoksa memede bekleyen süt yada birkaç yudumda olsa içtiği sütün içindeki ilaçlar olumsuz etkilemiş midir diye korktum. Herhangi bir şey olmuş mudur diye içim içimi yiyor. Uyuyamadım. Ne yapmalıyım? Sütten aldığı birkaç yudum kızımı nasıl etkilemiştir, sütten kestim sadece tadı kötü bilsin istemiştim.
Sorun olmaz, ama artık sütten kesme zamanıdır. Geçmiş olsun.
Merhaba, kalça yanaklarımın iç kısmında iki tane ağrılı şişlik var. Yumuşaklar ama kenarları sert. Oturmak acı verici. Antibiyotik aldım ve büyüklükleri küçüldü ama hiç tamamen geçmediler. Şimdi ilk boyutlarına geri döndüler. Herhangi bir bilgi yardımcı olur.
Merhaba! Sorunuz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz bölgedeki bu tür ağrılı şişlikler büyük olasılıkla bir kist nedeniyle oluşur. Bu durum, içeride kıl büyümesi nedeniyle dokuları tahriş ederek iltihaba neden olur. Zaman zaman cerahat birikir ve ağrı ve sertlik oluşturabilir. En iyi tedavisi cerrahi olarak çıkarılmasıdır. Lütfen bu konuda bir cerrahla görüşün. Umuyorum ki bu yardımcı olur. Saygılarımla.
Hocam iyi akşamlar, size bir sorum olacaktı. Teyzemin mesanesinde tümör oluştu, özelde ameliyat oldu. Doktor, ameliyatın yetersiz olduğunu söyledi ve şimdi kemoterapi görüyor. Tedaviden sonra mesanesinin alınıp yapay mesane olması gerekiyormuş, ama ameliyatı yapacak bir doktor bulamıyoruz. Devlet hastanesinde yardımınız olabilir mi acaba? Özel hastaneler çok para istiyor, durumumuz yok, lütfen bir çare, Allah razı olsun. Hayırlı akşamlar.
Üniversite üroloji kliniklerine başvurabilirsiniz.
Merhaba, Ben Somnath Kuar, Kolkata'dan. 3.7 yaşındaki çocuğumdaki Gelişimsel Gecikme sorununun çözümleri hakkında bilgi almak istiyorum. Öğrenmeye çalıştığımız şeyleri anlamıyor. Ne söylediğimizi hiç yanıtlamıyor. Geleceğiyle ilgili çok endişeliyim, eğer beyniyle büyümezse. Bu yüzden lütfen bana nasıl tedavi edileceğini önerin.
Merhaba. Bu çocuğun detaylı tarihini, fetal hayattan itibaren başlayarak bilmek istiyorum. Hamileliğiniz normal miydi, yoksa herhangi bir komplikasyon var mıydı? Normal doğum mu yoksa sezaryen mi gerçekleştirildi? Eğer sezaryen ise, endikasyon neydi? Doğumdan hemen sonra ağladı mı? Yoksa gecikmiş ağlama geçmişi var mıydı? Yenidoğan yoğun bakım ünitesine kabul edildi mi? Fototerapi veya değişim transfüzyon gerektiren neonatal sarılık geçmişi var mıydı? Geçmişte merkezi sinir sistemi enfeksiyonu var mıydı? Boynunu tutmaya ne zaman başladığı gibi detaylı gelişimsel geçmişi verin? Sosyal gülümseme? Destekle veya desteksiz oturdu mu? Yürümeye ne zaman başladı? Konuşmaya ne zaman başladı? Gelişimsel gecikmesi olan çocuk ailesi hakkında herhangi bir geçmiş var mı? Kardeşler nasıl? Bu soruların cevapları ışığında bu çocuğun detaylı bir analizini istiyorum. Teşekkürler
Yakın zamanda sünnet oldum. Beş altı hafta sonra sabah ereksiyonlarım ve hatta normal ereksiyonlarım, özellikle mastürbasyondan sonra, penisimin tamamen kızarmasına ve bir süre acı çekmesine neden oluyor. Ağrıyı azaltmak için bazen sünnetimden sonra reçete edildiği gibi ya Ultracet-D ya da Chymoral Forte alıyorum. Ancak, penisin bu kadar şiddetli şişlikle böyle ağrı ve kızarıklığa neden olması normal mi? Ayrıca, yatak üstü mastürbasyonla da sorunum var, bu da sorunlara neden oluyor.
Merhaba, tıbb ile ilgili sorularınızla icliniq.com'a başvurduğunuz için mutluluk duyuyorum. Endişelerinizi kesinlikle anlayabiliyorum ve size yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım. Genel olarak, sünnetten sonra, şeyler dört ila altı hafta içinde normale döner ve herhangi bir şişlik olmamalıdır. Ancak, belkemiği mastürbasyonunun bu soruna neden olduğunu düşünüyorum çünkü dikiş hattınız yatak örtünüze sürtünüyor olabilir. Belkemiği mastürbasyonu yapmayı bırakmanızı öneririm çünkü bu, penil kas dokusuna ciddi zararlara neden olabilir. Normal mastürbasyon ise çok agresif olmadığınız sürece sorun değil. Tek endişem, sabah ereksiyonları sırasında yaşanan şişlik. Lütfen bana şu konularda birkaç bilgi verin: Her ereksiyonunuzda bu şişlik oluyor mu? (Mastürbasyon yapmasanız bile) Ereksiyon olduğunuzda ağrı hissediyor musunuz? (Mastürbasyon yapmasanız bile) Lütfen penisinizin hem dik olmayan hem de dik durumundaki birkaç fotoğrafını benimle paylaşın, böylece ne olduğunu anlayabilirim. Size yardımcı olabilmem için yanıtınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Patient Doctor Q&A TR 321179 Veri Seti

Patient Doctor Q&A TR 321179 veri seti, Patient Doctor Q&A TR 19583, Patient Doctor Q&A TR 167732, Patient Doctor Q&A TR 5695 ve Patient Doctor Q&A TR 95588 veri setlerinin birleştirilmiş ve karıştırılmış halidir.

Ana Özellikler:

  • İçerik: Çeşitli tıbbi konuları kapsayan hasta soruları ve doktor yanıtları.
  • Yapı: 2 sütun içerir: Soru, Cevap.
  • Dil: Türkçe.

Potansiyel Kullanım Alanları:

  • Tıbbi araştırmalar
  • Doğal Dil İşleme (NLP)
  • Tıbbi eğitim

Sınırlamalar:

  • Veri gizliliği endişeleri
  • Yanıt kalitesinde değişkenlik
  • Potansiyel önyargılar

Genel Değerlendirme:

Patient Doctor Q&A TR 321179 veri seti, gerçek dünyadaki tıbbi iletişimi ve bilgi alışverişini anlamak için değerli bir kaynaktır. Türkçeye çevrilmiş bu veri seti, tıbbi araştırmalar ve eğitim için önemli bir kaynak olup, hasta ve doktor arasındaki iletişimi analiz etmek için kullanılabilir. Ancak, veri gizliliği ve yanıt kalitesindeki değişkenlik gibi sınırlamalar göz önünde bulundurulmalıdır.

Bu veri seti, araştırmacılara ve eğitimcilere, Türkçe tıbbi iletişim verilerini kullanarak daha derinlemesine analiz yapma ve doğal dil işleme tekniklerini uygulama fırsatı sunar.

Alıntı

Bu veri setini araştırmanızda veya uygulamanızda kullanırsanız, lütfen aşağıdaki gibi alıntı yapın:

@dataset{kayrab2024patient-doctor-qa-tr-321179,
  author       = {Muhammed Kayra Bulut},
  title        = {Patient Doctor Q&A TR 321179},
  year         = 2024,
  url          = {https://doi.org/10.5281/zenodo.12798934},
  doi          = {10.5281/zenodo.12798934}
}

Patient Doctor Q&A TR 321179 Dataset

The Patient Doctor Q&A TR 321179 dataset is a combined and shuffled version of the Patient Doctor Q&A TR 19583, Patient Doctor Q&A TR 167732, Patient Doctor Q&A TR 5695, and Patient Doctor Q&A TR 95588 datasets.

Main Features:

  • Content: Patient questions and doctor answers covering various medical topics.
  • Structure: Contains 2 columns: Question, Answer.
  • Language: Turkish.

Potential Uses:

  • Medical research
  • Natural Language Processing (NLP)
  • Medical education

Limitations:

  • Data privacy concerns
  • Variability in answer quality
  • Potential biases

General Assessment:

The Patient Doctor Q&A TR 321179 dataset is a valuable resource for understanding real-world medical communication and information exchange. This dataset, translated into Turkish, is an important resource for medical research and education, and can be used to analyze communication between patients and doctors. However, limitations such as data privacy and variability in answer quality should be considered.

This dataset offers researchers and educators the opportunity to conduct more in-depth analyses and apply natural language processing techniques using Turkish medical communication data.

Citation

If you use this dataset in your research or application, please cite it as follows:

@dataset{kayrab2024patient-doctor-qa-tr-321179,
  author       = {Muhammed Kayra Bulut},
  title        = {Patient Doctor Q&A TR 321179},
  year         = 2024,
  url          = {https://doi.org/10.5281/zenodo.12798934},
  doi          = {10.5281/zenodo.12798934}
}
Downloads last month
2
Edit dataset card