question
stringlengths
7
7.77k
answer
stringlengths
1
10.2k
Bir hafta önce cinsel ilişki yaşadım. Yani Perşembe günü. İlişkiden hemen sonra acil kontraseptif hapı aldım. Bu, yaptığımda 23. günüm idi. Ancak bugün, adetimin 2. günü olması gerekiyordu. Ama hala gerçekleşmedi. Ne yapmalıyım? Hamile miyim? Kürtaj için herhangi bir ilaç kullanmalı mıyım?
Merhaba, endişelerinizi anlıyorum, endişelenmeyin. Hamilelik sizin durumunuzda mümkün değil çünkü: 1. Döngünün 23. gününde ilişki yaşadınız ve bu tamamen güvenli bir zamandır. (çünkü bu zamanda ovülasyon gerçekleşmez) 2. İlişkiden hemen sonra tekrar Yumurtalık İltihabı hapını aldınız ve hamileliği önlemede çok etkilidir. Sadece %0-3 başarısızlık oranı vardır. Regl döneminiz, hapın neden olduğu hormonal dengesizlikten dolayı gecikmiştir. Yumurtalık İltihabı hapı yüksek progesteron içerir ve bu ikinci dönemin uzamasına neden olur. Bu, regl dönemini 1-2 hafta geciktirebilir. Regl kanaması fazla olabilir. Bu arada, stresten kaçının, sağlıklı beslenmeye özen gösterin, Doktor ile görüşün. Umuyorum ki bu yardımcı olur, daha fazla sağlık sorusu için doktorla iletişime geçin. İyi dileklerimle
Hocam popomla ilgili anlattığım şikayetler için doktora gittim, tekrar başka bir fizik tedavi doktoruna o da sakralizasyonun var, şikayetlerin ondan kaynaklanıyor, böyle çekeceksin dedi. Biri iskial bursit diyor, neye inanacağımı ne şekilde tedavi olmam gerektiğine şaşırdım resmen. Ne önerirsiniz? Siz de sakralizasyon neden olmaz demiştiniz.
Önerim: Güveneceğiniz bir hekim seçin ve ona tamamen uyun.
Hocam merhaba, şüpheli bir temasım oldu, çok pişman olacağım bir şey yaptım. Şikayetlerim hâlâ devam ediyor, 61. gün anti-HIV testi negatif geldi, 100. gün de tomografi olsun kan tahlillerim olsun hepsi temiz çıktı ama benim lenf bezlerim hâlâ şiş, lakin patolojik değilmiş. Hocam, 3 aydır lenf bezim şiş, halsizliğim var ve abimde kasık ağrısı şikayetleri ortaya çıkmaya başladı. Hocam, psikolojik olarak çok zor durumdayız. Acaba benden abime bir şey mi geçti, o kadar test yapıyoruz, idrar, kan, tomografi neden bir şey çıkmıyor hocam?
Testler negatif ise rahat olun. Başka hastalıklarda da lenf bezleri şişebilir, onun için muayene olmanızı tavsiye ederim.
Merhaba, 20 yaşındayım. Tüylenmem için 2 aydır aldactone 100 mg kullanıyorum. Kullandığımdan beri adet süremi 2-3 gün azalttı ve son adet bitimimden 10 gün sonra yaklaşık 3 gündür kahverengi akıntılarım olmaya başladı. İlacın bunlarda bir etkisi olabilir mi?
Merhaba, kullandığınız ilaç Aldactone mu yoksa başka bir ilaç mı?
Merhaba, 30 yaşındayım ve 2005'ten beri sağ üst akciğerimde bu anormallikler var. Bunun önemsemiyordum çünkü her zaman akciğer filmi de içeren işe giriş sağlık muayenesi yaptırdığımda her seferinde tıbben uygun olduğum söyleniyordu. Şimdi Amerika'ya işçi olarak uçuyorum (denizci olarak kesin olmak gerekirse), anti tüberküloz ilaçları almaya başlamam ve iki ay sonra (gelecek 30 Haziran) kliniğe geri dönmem önerildi. Sorun ne gibi görünüyor merak ediyorum. Atipik tüberküloz enfeksiyonu hakkında okudum. Buna sahip olabilir miyim acaba? Hiç hasta olmadım, hiç belirti veya herhangi bir şeyim olmadı, balgam örneğim negatif çıktı. Lütfen bana yardım edin, izin almak istiyorum, ancak bu izin, bu yara izi yüzünden Amerika'ya gitme hayalimin burada sona erip ermediğinden emin değilim. Akciğerimde bulunan lifli yoğunluğun son 9 yıldır herhangi bir etkinliği olmadığını gösteren eski röntgen filmlerim var.
Merhaba sevgili, Chat Doctor'daki sorununuz için teşekkür ederim. Durumunuzu ve sorununuzu anlayabiliyorum. Verem Chat Doctor tarafından yayılır. Bence bir göğüs hastalıkları uzmanına danışmalı ve şunları yaptırmalısınız: 1. Bilgisayarlı tomografi göğüs taraması 2. Bronkoskopi ve verem için BAL (Bronkoalveoler lavaj) analizi. Bilgisayarlı tomografi göğüs taraması, fibrozunuz hakkında röntgen filminden çok daha iyi bir fikir verir. Bronkoskopik değerlendirme, basit balgam incelemesinden çok daha üstündür. Dolayısıyla her ikisi de normalse, aktif bulaşıcı bir hastalığınız olmadığını vize yetkilileriyle tartışabilirsiniz. Bu yüzden bir göğüs hastalıkları uzmanına danışın ve tüm bunları tartışın.
Doktorum merhaba; 5,5 aylık bir kızım var. Emerken, uyurken vs kafa, ense, boyun, beli sürekli terliyor, hasta olacak diye sürekli üstünü değiştiriyorum çünkü çok terlediği için. Demir ve D vitamini de alıyoruz aksatmadan her gün. Nedeni nedir acaba? Ayrıca en yakın zamanda yanınıza uğramayı planlıyoruz, ek gıdaya geçişteki fikirlerinizi almak isterim, sizin gibi deneyimli bir pediatrist olmanız bize iyi gelecek.
Merhabalar. Bebeklerde baş kısmında terleme genellikle görülen bir durumdur. D vitamin eksikliği, üst solunum yolu hastalıkları, burun tıkanıklığı, bazen kalp hastalıkları ve tiroid hormonu fazlalığı da terleme yapabilir. Bebeğinizin muayene edilip gerekirse tahlil yaptırıp takibe alınması gerekir. Geçmiş olsun.
Doktor bey merhaba, daha önce doktor septalı zarına sahip olduğunu söyledi. Birkaç gün önce gittiğimizde ise başka bir doktor yuvarlak dedi sadece. Kafam karıştı, acaba bu septalı koptu da sonra gittiğim doktor onun için mi yuvarlak dedi? Daha önce septalı olduğunu bilmezse muayenede anlar mıydı daha önce septalı olup bozulduğunu? Yani bazen septalı zarı normal halka şeklindeki zara benzetme ihtimali var mı, yoksa anlar mıydı septalı olup bozulduğunu?
Septalı zar ilişkide muhakkak yırtılır, sık sık kızlık zarı muayenesi olmanızın bir sebebi olmalı. Deneyimli bir doktora başvurun, son sözü o söylesin.
Merhaba hocam, benim sorunum sigara. Çok yeni hamileyim, daha belirti bile yaşamadım. Sadece adetim 4 gün gecikti. Beta hCG 64. Ama ben sigara içiyorum, günde 6 tane. Çok vicdan azabı çekiyorum ama bırakamıyorum, bana ne önerirsiniz? Moralim çok bozuk. Teşekkürler.
Elinizden geleni yapın ve fazla kafaya takmayın.
Anal fissür ameliyatı sonrasında bazı zorluklar yaşanabilir. Genellikle ameliyattan sonra birkaç gün içinde ayağa kalkılabilir, ancak tam iyileşme süreci ve ne kadar sürede normale dönüleceği kişiden kişiye değişebilir.
Devam eden ve tekrarlayan şikayetleriniz varsa ameliyat düşünülmelidir. Anal fissür ameliyatı kolay hastaneye yatmadan yapılabilen bir ameliyattır. Ameliyat lokal ve genel anestezi altında yapılabilir. Eğer kendi işinizi yapıyorsanız, ertesi gün işinize devam edebilirsiniz.
Yaklaşık bir haftadır şiddetli baş ağrısı var, son 2 günde daha fazla arttı. Gözlerimin yan tarafındaki boşlukların şiştiğini farkettim. Bu sabah uyandığımda başımın sağ alt tarafında şişlik var ve çok fazla ağrı veriyor. Bunun sebebi nedir?
Özür dilerim, ben artık sadece bel ve boyun cerrahisi ile uğraşıyorum, size yardımcı olamayacağım. İlk fırsatta bir nöroloji uzmanına başvurun.
Bir arkadaşım, kilo almak için Dexona ve Practin kullanmak istiyor. 10 gün boyunca kullanabilir mi?
Dexona (Deksametazon) ve Practin kullanmak kilo alımı için doğru ilaç değildir. Dexona, artrit, kan, hormon, bağışıklık sistemi bozuklukları, alerjik reaksiyonlar, belirli cilt ve göz koşulları, solunum problemleri, belirli barsak bozuklukları ve belirli kanserler için kullanılan bir kortikosteroid hormondur (glukokortikoid). Practin (Siproheptadin) alerji belirtilerini hafifletmek için kullanılan bir antihistamindir; bu belirtiler arasında sulanmış gözler, burun akıntısı, kaşıntılı gözler ve burun, hapşırma, kurdeşen ve kaşıntı bulunur. Bu yüzden bunlar kilo alımı için değil.
Merhaba, İki buçuk yıl sonra tel taktırdım ve şimdi tellerim çıktı. İlk başta dişlerim lekesiz görünüyordu ama arkama baktığımda hem sol üst tarafta hem de sağ üst tarafta arka azı dişlerimin hemen diş eti çizgisinin boyunca çok küçük miktarda kahverengi leke olduğunu fark ettim. Delik falan yok ve dokununca düz. Bu leke mi yoksa dolgu gerektiren çürüme mi merak ediyorum?
Merhaba. Chat Doctor'a hoş geldiniz. Sorunuzu inceledim ve endişelerinizi anlayabiliyorum. Diş etlerine yakın bölgede küçük kahverengi lekeleriniz varsa ve delik veya oluk yoksa, muhtemelen teller nedeniyle dişlerin düzgün temizlenememesinden kaynaklanan lekelenme olabilir. Diş hekimine danışmanızı ve dişlerinizi temizletmenizi öneririm. Lekeler temizlenirse, sadece günde iki kez dişlerinizi düzgün bir şekilde fırçalayarak ve sağlıklı ve temiz dişlerinizi korumak için düzenli olarak ağız hijyeninizi koruyarak bakım yapabilirsiniz. Bu bilginin faydalı olmasını umarım. Teşekkürler. Saygılarımla. Chat Doctor.
Merhaba Dr. Sumit, Geçen bir ay boyunca katı ve sıvı yiyecekleri yutma konusunda sorun yaşıyorum. Yiyecekler boğazımda takılı kalıyor. Doktora gittim ve bana rekool L ve bificlav 625 verdi. İki gün boyunca ilaç aldım. Şimdi boğazım iyileşti ama göğsümün ortasında yanma hissediyorum. Kalbimde bir yerlerde. İnternette bunu araştırdım ve Gastroözofageal reflü olduğunu öğrendim. Tekrar doktora gittim ve bana ULGEL A (magaldrat, simetikon ve oksetakain) verdi. Hala iyi hissetmiyorum. Ne yapmalıyım? Bu ilaçları alırken sol KULAKTA hafif ağrı yaşıyorum.
Merhaba sevgili, Chat Doctor'daki sorunuz için teşekkürler. Bence sadece HERD (Castro Özofageal Reflü Hastalığı) yaşıyorsunuz. Ve bifokal 625 bir antibiyotiktir ve HERD'yi daha da kötüleştirebilir. Bu yüzden belirtileriniz büyük olasılıkla sadece HERD'den kaynaklanıyor. Bu, gastroözofageal sfinkterin gevşekliğinden kaynaklanır. Bu nedenle mide asidi yemek borusuna çıkar ve belirtilere neden olur. Daha iyi semptomatik rahatlama için bu adımları izlemeyi deneyin. 1. Acı ve baharatlı yiyeceklerden kaçının. 2. Büyük öğünlerden kaçının, yerine sık sık küçük öğünler tüketin. 3. Stresten ve endişeden kaçının. 4. Proton pompası inhibitörü kullanmaya başlayın. 5. Yemekten sonra yürüyüşe çıkın. 6. Yatakta başınızın altına 2-3 yastık koyun.
Lazer epilasyon için en iyi anestesi kremi hangisi?
Emla krem.
Eşiniz size sevgisini hissettirmiyor ve bu durum sizi sinirlendiriyor, çocuklarınıza da yansıtıyorsunuz. Eşinizle iletişimde, hislerinizi ve ihtiyaçlarınızı açıkça paylaşabilirsiniz. Eşinizin sizin duygularınıza ve ihtiyaçlarınıza daha duyarlı olması için nazikçe yaklaşabilirsiniz. Çocukların da sizin gibi bu durumdan rahatsız olduğunu belirtmişsiniz, onların da duygularını anlamalarına yardımcı olabilirsiniz.
Eşinizin iletişim çabaları olmaması moralinizi bozmasın. Sözel iletişim kadar beden dilinin de önemli olduğunu unutmayın. Olumlu yönde çabalarınızı devam ettirin ve eşinizin bu durumunu zihninizde felaketleştirmeyin. Onun olumlu birçok yönünü de göz önünde bulundurun.
Merhaba, 19 yaşındayım ve partnerim de 19 yaşında. Normal bir ilişkimiz vardı, yani sadece boynuma ve karın bölgeme öpücük kondurdu ve bu kadar yaptık. Bunlar sırasında o jean giyerken ben de tayt giyiyordum (tamamen giyinik). Günlük öpüşüyoruz (dudak dudağa öpüşme). Bundan sonra 2-3 gün adetim gecikti. Hamilelik belirtisi mi olduğundan şüpheleniyorum. Vitiligo ve zayıflıktan muzdaribim. Bu yüzden lütfen bana hamile kalıp kalmayacağımı söyleyin. Endişeliyim. Sınavlarım yaklaşıyor. Mala-D adlı doğum kontrol haplarını almaya başladım. Yukarıda bahsettiğimiz normal ilişkiyi yaşadığımız gün 20 gün öncesiydi ve 21. günden itibaren hap almaya başladım, bu yüzden işe yarar, değil mi? Lütfen şu anda sorularımı yanıtlayın.
Merhaba, Chat Doctor'a hoş geldiniz. Ben Chat Doctor'ım. Endişelerinizi yanıtlayacağım. Cinsel ilişkiye girmediniz. O da boşalmadı. Dolayısıyla gebe kalma ihtimali yok. Sakin olun. Adetiniz bazen gecikebilir, bu normaldir. Adet gecikmesinin birçok nedeni vardır. Stres (fiziksel veya zihinsel) bile adetinizi geciktirebilir. Sizin durumunuzda adet görmüyorsunuz çünkü doğum kontrol hapı alıyorsunuz. Hapı bıraktığınızda bir hafta içinde adet görmeye başlayacaksınız. Umarım bu bilgilendirici olmuştur. Daha fazla endişeniz varsa, benimle Chat Doctor aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz. İyi dilekler, Chat Doctor.
Merhabalar doktor bey, 24 yaşında 17 haftalık hamile bir bayanım. Bebeğimde boyutları 4 mm, 3.5 mm'i bulan 3 adet koroid pleksus kisti saptandı. Bunun dışında bir anormallik olmadığı söylendi. Üçlü testim yarın yapılacak. Kistler geçer mi? Eğer geçmezse bu ne anlama geliyor? Amniyosentez yaptırmalı mıyım? Teşekkürler. BPD: 37.5 mm / HC: 132 mm / AC: 120.4 mm / FL: 23.5 mm, bu değerler normal mi acaba?
Kistler çoğunlukla geçer. Eğer başka bulgu yoksa genellikle kötü bir şeyi göstermez.
Merhaba, mikrocerrahi varikosel ameliyatı yapıyor musunuz? Sağda 1.5, solda 3.5 reflu yanıtı alınan varikosel çıktı. Sperm değerlerimde de 6 ay içerisinde düşüş oldu. Ameliyat ücreti ne kadardır? Teşekkürler.
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Varikosel ameliyatında önerilen yöntem mikrocerrahidir. Ben de kendi çalıştığım hastanede çok uzun süredir bu yöntemi tercih ediyorum. İyi çalışmalar.
Yumurtalıklarıma dokunduğumda bir şey hissetmiyorum, çok sıkınca ancak ağrıyor ve ereksiyon olduktan sonra az bir sperm çıkıyor. Sizce ne yapmalıyım?
Merhaba. Hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Çünkü testislere dokununca bir şey hissetmezsiniz. Testiste dokunma hissi algılanmaz, sadece basınç hissi vardır, o da baskı uygulayınca, sıkınca, vurunca hissedilir. Sertleşme olunca gelen sıvı ise idrar kanalı çevresindeki salgı bezleri ve prostattan salgılanan, cinsel birleşme esnasında kayganlaştırıcı görevi gören, fizyolojik bir sıvıdır ve olmaması anormaldir. İyi çalışmalar.
Merhaba, yaklaşık bir ay önce estetik gülüş tasarımı için zirkonyum kaplama yaptırdım. Ama hala ağrılarım var geçmiyor. Dişleri ilk taktığı anda hissettiğimde de doktoruma söyledim. Dişler geçici olarak yapıştırıldı ve ağrının damaklarımdan gelebileceğini söylediler. Damaklarımda herhangi bir problem yoktu. Kesilen dişlerde olabileceğini söylediler fakat bir aydır bu durumun geçmemesi beni endişelendiriyor. Hala geçici yapışkan var, henüz dişlerim kalıcı olarak takılmadı. Sızlaması ve hassasiyeti normal mi? Geçici yapıştırıcıyla dişleri düzeltilirken zedelendi gibi hissediyorum. Dişlerim hava alıyormuş gibi hissediyorum, alttaki dişlerimin çürümesini ya da düşmesini de istemiyorum. Yardımlarınızı rica ederim.
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Bahsettiğiniz şikayetleriniz herhangi bir komplikasyon olmasa da oluşabilecek şikayetler olduğu gibi bir komplikasyonla beraber de görülebilecektir, bu sebeple muayene etmeden herhangi bir yorum yapmak ne yazık ki söz konusu değildir. İyi günler dilerim, hoşçakalın.
11 aylık bebeğim var, doğumdan sonra ilk defa geçen ay adet oldum. İlişki sırasında biraz boşalma oldu, Ella adlı ertesi gün hapını kullandım. Bebeği ne kadar süre sonra emzirmem gerekiyor?
1 hap fazla sorun yaratmaz. Bebek kaç gün sonra emzirilebilir?
Merhaba. Babamın Viagrasından aldım ve işe yaramadı. Sonunda 12 saatte 5 tane aldım. Şimdi geçmeyen bir ereksiyonum var. Ben ve erkek arkadaşım her şeyi denedik. Orgazmı ne kadar çok kez yaşarsam yaşayayım geçmiyor. Penisim çok acıyor. Ne yapmalıyım. Hastaneye gitmek istemiyorum.
Merhaba sevgili, Chat Doctor'a başvurduğunuz için teşekkür ederim. Endişenizi okudum ve anladım. Ben Chat Doctor, endişenizi cevaplayan benim. Viagra'nın doz aşımı durumu söz konusu. Beş tane almamak daha iyidir Chat Doctor. Tepkiniz bundan kaynaklanıyor. Size hemen hastaneye gitmenizi öneriyorum. Tepki uzun süre devam ederse, peniste nekroz meydana gelebilir. Nekroz vücutta yer edinmeye başladığında geri dönüşü olmaz ve cerrahi amputasyon tek kalan tedavidir. Şaftınızı buzun içine batırmanızı öneririm, bu damarların kasılmasına neden olacak ve böylece biraz ağrı hafifleyebilir. Bu durumda cinsel ilişkiden kaçının, aksi takdirde ağrı artar. Daha fazla endişenizi yanıtlamaktan memnuniyet duyarım.
Yaşım 57 olup midemde zaman zaman çoğalan ülser şikayetim var. Aynı zamanda reflü şikayetim de var. Boğazımda gıcık ve öksürüğe neden oluyor, konuşmamda bu nedenle arasıra zorlanıyorum. Kan tahlilimde Helicobacter pylori 1,23 (+) çıktı. Nasıl bir tedavi önerirsiniz? Teşekkürler.
Bir kez muayene olmanızda fayda var. Şikayetleriniz sizi belirgin ölçüde rahatsız ediyor ve yaşam kalitenizi olumsuz yönde etkiliyorsa doğru teşhis ve tedavi için randevu alınız. Geçmiş olsun. :)
Teşekkür ederim, 49 yaşında hipertansif bir hastayım, son 15 yıldır. Şu anda üre seviyem 78 ve kreatinin seviyesi 2, tansiyon ilacı kullanıyorum, telma 40 mg ve concor am 5 mg ile birlikte nefro safwe forte alıyorum. Kesinlikle hangi yiyecekleri kaçınmalıyım ve hangi yiyecekleri tüketmeliyim?
Chat Doctor'daki sorunuz için teşekkür ederim. Endişenizi anlıyorum. Hipertansif nefropatiye (uzun süreli hipertansiyona bağlı olarak böbrek hasarı) sahipsiniz. Daha iyi bir prognoz için şu adımları izlemeniz gerekiyor. 1. Hipertansiyonun sıkı kontrolü gereklidir. 2. Aşırı miktarda tuzlu gıdalardan kaçının. 3. Yağlı ve yağlı yiyeceklerden kaçının. 4. Böbrek hastaları için fazla potasyum zararlı olduğundan meyve ve meyve sularından kaçının. 5. Nohut, protein tozu vb. gibi yüksek proteinli bir diyet yapın. 6. Aşırı su ve sıvı tüketiminden kaçının. Günde sadece 1,5 litre sıvı tüketin. 7. Antioksidan ve multivitamin tabletlerine başlayın. Umuyorum sorunuzu çözmüşümdür. Size daha fazla yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. İyi sağlıklar dilerim. Teşekkürler.
İyi günler hocam. Size bir sorum olacak. Çocuğumu yüksek ateşten hastaneye götürdük ve orta kulak iltihabı olmuş dediler. Antibiyotik verdiler. Çocuğum ilacı içmedi. 2 gün sonra tekrar başka bir doktora götürdüm. Orada boğaz iltihabı da olmuş dediler. Desefin 1g'lik 5 tane iğne verdiler ama 750'sini yaptırın dediler. Bugün son iğnemiz. Çocuğun ateşi düştü. Her şey normale döndü. Ama doktor antibiyotik daha verdi. Çocuk bunu da içemiyor. Antibiyotiği kullanmasak olur mu? Teşekkürler. İyi günler.
KBB doktoruna sorun. Ben nöroloji uzmanıyım.
Ben 35 yaşında bir kadınım ve Graves hastalığı geçmişim var, 15 yıl önce radyoaktif iyot ile tedavi edildim ve o zamandan beri Levothyroxine kullanıyorum. Hiperaktivite ve hipotiroidizm belirtilerim var ve daha önce ilacım yüksek TSH sebebiyle birkaç kez artırıldı. Şakaklarımda baş ağrıları yaşıyorum, Raynaud sendromu, çene sivilceleri ve çene kıllanması var. BUN'u yüksek, kreatinin oranım 23 ve hafif yüksek AST seviyelerim var. Eklem ağrıları var, şişmiş ayak bilekleri, dinlenirken kırmızı eklem yerleri, bazı parmak şişlikleri ve ayağa kalkarken baş dönmesi, muhtemelen hipertansif ve hızlı hissetme yaşanıyor. Gözlerimin arkasında yanma ve gün ışığına karşı hassasiyet var. Son TSH değerim yüksek çıktı, serbest T3 düşük ve serbest T4 sınırda yüksek. Doktorumla konuşmam gereken olası neden nedir?
Radyoaktif iyot tedavisinin en yaygın komplikasyonlarından biri hipotiroidizmdir. Dozu 150 mcg'a çıkarmanızı öneriyorum. Bazı hastaların 300 mcg'a kadar ihtiyaç duyabileceğini, bu yüzden doz konusunda endişelenmemenizi öneririm. Uzman doktorunuza danışın, onunla görüşün ve onaylarıyla ilaçları alın. Ayrıca bahsettiğiniz kadarıyla lupus veya romatoid artrit gibi diğer otoimmün hastalıklarınız olma olasılığı yüksek. Bu yüzden ANA (antinükleer antikor), anti-çift sarmallı DNA, RF (romatoid faktör), anti-CCP (siklik sitrülinlenmiş peptidler), Anti Ro, LA, anti-Jo, C-ANCA (sitoplazmik antinötrofil sitoplazmik antikor), ESR (eritrosit sedimantasyon hızı), CRP (C-reaktif protein) gibi tam bir bağışıklık test profili yaptırmanızı öneririm. Umuyorum ki bu yardımcı olur. Teşekkür ederim.
Öncelikle tüm ekibe teşekkür ederim. Soruma gelince, L5 diskine baskı yapıyor. MR tespiti yapıldı, yaşım 45. Yaklaşık 2 aydır bu durum oluştu, ilk 4 gün hiç kıpırdamadım. Daha sonra gittiğim hocaların tavsiyesiyle 14 seans fizik tedavi gördüm. Bugünkü durumuma gelince, sol ayakta özellikle sol baş parmakta yanma hissi oluyor. Çalışma hayatında ve özel hayatımda zorlandığım oluyor. En azından sürekli bir tedirginlik var. Lazerle ameliyatsız fıtığı temizletme olanağı var mı ve nerelerde yaptırabilirim?
Lazerle lokal anestezi ile yapılabilir. Eğer makalemi okursanız detaylı açıklama var. Bizim kliniğimizde yapılmakta.
15 yaşında bir kızım ve bu ay ilk kez doğum kontrolü kullanmaya başladım, erkek arkadaşımla cinsel olarak aktifiz. Yaklaşık iki hafta önce 4 gün boyunca yoğun bir şekilde adet oldum ve o zamandan beri çok hafif devam ediyor, adet kanamanızın iki hafta boyunca devam etmesinin sağlıklı olmadığını düşünmüyorum.
Merhaba, Doğum kontrol haplarının başlatılmasının ardından ilk birkaç ay boyunca adet düzensizlikleri sıkça görülür ve bu durum, aşırı adet kanamaları, adet arası kanama veya lekelenme ve döngüler boyunca uzun süreli kanamalar şeklinde olabilir. Bu, hormonal dengesizlikten kaynaklanır. Vücut, yeni hormon desenine uyum sağladıkça düzenlilik sağlanır. Çok genç olduğunuzdan, hormon dengesizlikleriniz bu yaşta doğal olarak artabilir. Durumunuzu uygun bir şekilde değerlendirmek ve gerekiyorsa başka bir kontrasepsiyon yöntemine geçmek için bir uzmana başvurun. Kendinize iyi bakın.
Merhaba Doktor, 47 yaşında bir bayanım, son kilom 95 kg ve boyum 1.80 cm. Solunum yolları konusunda her zaman zayıf olmuşumdur, 7 yıl önce sessiz bir pnömöni geçirdim, şans eseri tedavi edildi ve tamamlandı ancak son 2 aydır günlük olarak 37.5 derece ateşim var ve beni yıkar. Bu gece sadece X-ray oldum ve yanıt şöyle diyor: "Her iki tarafta belirgin bronkovasküler işaretlemeler. Marjinal önde osteofitozisli dorsal spondilotik değişiklikler." Sıcak bir ülkede yaşıyorum (Mısır) ve önümüzdeki haça doktora gidemiyorum. Lütfen yanıtın anlamı hakkında tavsiyede bulunun ve yeni bir pnömöni için tekrar endişelenmem gerekip gerekmediğini bildirin. Çok teşekkür ederim. Jana
Chat Doctor'daki sorunuz için teşekkür ederim. Endişenizi anlıyorum. Bahsettiğiniz röntgen raporunu inceledim. Bu raporda zatürre görünmüyor. Hava yollarının iltihabı olan bronşit değişiklikleri görünüyor. Göğüs röntgeninde belirgin bronşovasküler işaretlemeler bronşit ile görülmektedir. Bu nedenle solunum sistemi uzmanına danışmanız ve solunum sisteminin klinik muayenesini ve PFT (pulmoner fonksiyon testi) yaptırmanız daha iyi olacaktır. PFT sadece bronşiti teşhis etmekle kalmayacak, aynı zamanda hastalığın şiddeti hakkında da size bilgi verecektir. Muhtemelen inhalasyon bronkodilatörü ve inhalasyon kortikosteroid şeklinde inhale tedaviye ihtiyacınız olabilir. Sigara içen biriyseniz, mümkün olan en kısa sürede sigarayı bırakın. Umuyorum ki sorunuzu çözmüşümdür. Size daha fazla yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. İyi sağlıklar dilerim. Teşekkürler.
Merhaba, Babam ateş teşhisi kondu, viral ateş için antibiyotik aldı. Ancak viral ateş eklem ağrılarına da neden oldu. Viral ateşten sonra eklem ağrıları hala bir aydır devam ediyor. Bir doktorun önerisiyle tüm türde kan testi yaptırdık. Rapor, ESR sayısının yüksek olan 40 olduğunu gösterdi. Gerçekten bir sorun var mı ve nasıl tedavi edilecek?
Merhaba, sormak için teşekkürler. Sorgunuz ve bulgularınıza dayanarak benim görüşüm şu şekildedir: 1. Babanızın durumunda ESR oldukça yüksek ve muhtemelen ateşle ve şimdi de eklem ağrılarıyla ilişkilidir. 2. ESR, temelde yükselen bir hastalık sürecinin göstergesidir ve hastalıkla artar ve nedenin çözülmesiyle normale döner. Sadece bir prognoz göstergesidir ve tanısal bir gösterge değildir. 3. Babanızın durumunda eklem ağrıları çözüldükçe ESR azalacaktır, çünkü eklemler etrafındaki kronik iltihap ESR'ı yükseltmiştir. 4. Yüksek ESR'den endişelenmek yerine eklem ağrılarını azaltmaya odaklanmanız gerekiyor. Umut ederim ki bu yardımcı olur.
Yaklaşık 3 yıldır dilimde mantar var, Mikostatin, Fungostatin gibi ilaçlar kullanıyorum. Sigorta ve paramda yok, ne yapabilirim?
Bir üniversite veya eğitim hastanesi KBB kliniğine müracaat edebilirsiniz.
10 günlük bebeğim var. 4. gününde 10.5, 5. gününde ise 15.5 ateşi çıktı ama emiyor, uyanık kalıyor. Doktor, Luminatten verdi, yarım ver her gün dedi ama tereddüt ediyorum vermekte. Kakası ve çişini dolu dolu yapıyor her emzirmeden sonra ama memede uzun süre kalmak istiyor. 1 haftada 100 gr kalmış, doktor o zaman emmiyor 15 dakikada emmesi lazım dedi. Çok kararsızım, lütfen bir çözüm.
Öncelikle sürekli ve sık sık emzirin. Emdiğinde memeyi tamamen boşaltıp boşaltmadığını gözlemleyin. Emme sonraları sütünüzü sağın ve kalan sütü emzirme sonrasında açlık hali devam ediyorsa mutlaka verin. İlacı vermek istemiyorsanız mutlaka hekiminize danışarak bırakın.
Merhaba, 5 yaşındaki oğlumun üst dudağında kırılmış kan damarları veya bir döküntüye benzeyen bir şey var. (meyve suyu lekesi gibi görünüyor) Sildim ama meyve suyu lekesi değil. İşaret, dudağında bir günden fazla kaldı. Bu durumun neden kaynaklandığını biliyor musunuz ve geçecek mi? Teşekkür ederim!
Merhaba.... Cilt problemleri en iyi doğrudan görüldükten sonra teşhis edilir. Size bilimsel olarak rehberlik edebilmem için aynı fotoğrafları bu web sitesine yüklemenizi öneririm. Umarım yanıtım size yardımcı olmuştur. Herhangi bir zamanda yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Daha fazla açıklama ve danışma için Chat Doctor'da hoş geldiniz. Eğer herhangi bir açıklamanız yoksa, tartışmayı kapatıp yanıtı değerlendirebilirsiniz. Çocuğunuzun iyi sağlık dilerim.
Merhaba, insanlığa hizmet konusundaki önerilerinizi görmek beni mutlu ediyor. Doktorlar, insanların ne düşündüğünü en iyi bilir. Bir kişi bana doktorların her insanın böbreğinde küçük bir taş olduğunu söyledi, bu doğru mu? Böbreğin güvenliği için en iyisi nedir, çünkü böbrek hastalıkları tehlikeli ve yaygın olarak görülüyor. İlaç, su...
Merhaba, Çoğu insan gibi, böbrek taşı belirti vermeyebilir ve hayatları boyunca teşhis edilemeyebilir, ancak belirtiler gösterenler idrar yaparken ağrı, yan ağrısı, sıklık ve aciliyet gibi belirtilerle karşılaşırlar. Küçük taşlar sadece ağrıyı yönetmek için NSAID'ler ve bol su tüketimi ile tedavi edilebilir. Ancak büyük taşlar, Ekstrakorporeal şok dalga litotripsisi (invaziv olmayan bir yöntem), lazer/kaplama çıkarma kullanılarak Üreteroskop cerrahisi gibi çeşitli işlemlerle çıkarılması gerekebilir, perkütan nefrolitotomi gibi. Chat Doctor'u danıştığınız için teşekkür ederiz.
Evet, evet, doktordan yeni döndüm ve Nisan ayından bu yana AST ve ATL seviyelerimin yükseldiği söylendi. 10/24 tarihinde kan testi yaptırdım ama 10/18 tarihinde kusmaktan dolayı acil servise gittiğimi hatırladım. 17'sinde gıda zehirlenmesi geçirdiğimi düşünmüştüm ama 18'inde hala hasta hissediyordum. Beni tuzlu suyla doldurup bulantı önleyici ilaç verdikten sonra kendimi daha iyi hissettim, bu yüzden sanırım mide virüsü geçirmiş olabilirim. 18'inde yaşadığım bu durum, 24'ünde test yaptırdığımda yüksek seviyelerin olası nedeni miydi?
Merhaba. Transaminaz seviyen ne kadar artmış bilmiyorum ama orta düzeyde bir artışta iyi bir gastrohepatolog acele etmiyor. Değişen AST ve ALT sebebin gastroenterit olabilir veya daha iyisi onun sebep olduğu virüs, ama tabii ki öneririm ki testi bir ay sonra tekrar ettirin ve eğer hala yüksekse o zaman hepatotropik virüsler veya basitçe hepatit virüsleri için biyolojik test kesinlikle yapılmalıdır, yani hepatit A, B, C, D (sadece B pozitifse) ve E için.
Doktor, bir çözüm istemek istiyorum. Anne kanser olduğu için babam annemi terk eti ve ailemiz dağıldıktan sonra aile sorunlarımdan oldukça stresliyim. Şimdi evde geçim sağlayan ben ve ablam olduk. Ablam da çabuk sinirleniyor ve sık sık ruh hali değiştiriyor. Kişisel olarak, yaşadığım bu hayattan dolayı stresli hissediyorum doktor. Doktor bey, yaşadığım gibi aile sorunlarından kaynaklanan stresi azaltmanın iyi bir yolu nedir?
Sorununuz için teşekkür ederim. Stres, bir kişinin bir durumla karşılaştığında vücudunun tepkisinde değişiklik yaşadığı bir durumdur. Herkes stres yaşayabilir, hem yetişkinler hem de çocuklar. Stres yaşarken vücut olumlu veya olumsuz tepkiler verebilir. Stresin nedenleri, aile sorunları, travmatik olaylar, kronik hastalıklar, ekonomik sorunlar, güvensiz çevre, iş yükü, olumsuz olaylar gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.
Hocam size bir soru sormak istiyorum. Yaklaşık 4 ay önce bel fıtığı teşhisiyle özel bir hastanede mikro cerrahi ameliyat oldum. Ameliyat olduktan sonra doktorun gözetiminde yataktan zorlanarak kalktım, 2 gün hastanede kalmak zorunda kaldım. Ağrılarım oluyordu ama o kadar şiddetli değildi. 15 gün kadar önce şiddetli soğuklar olunca belimde ağrılar olmaya başladı, sonra ayağımda başladı. Doktora gittim ve fıtık yenilenmiş dedi. Mümkün mü? Ayrıca fıtık tam temizlenmemiş olabilir mi?
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bu aşamada kendi doktorunuzla görüşmenizin uygun olacağını düşünüyorum. Şikayetleriniz yine devam ederse bizimle de irtibata geçebilirsiniz. Böyle bir durumda size gerekli tüm bilgiler verilecek ve yardımcı olunacaktır. Selamlar.
Kolesterol yüksekliği, son tahlilde HDL 40, LDL 140, trigliserit 237, total kolesterol 230. LDL'yi trigliseridi düşüremiyorum. Haftada 3 yumurta, her gün 7 zeytin ve her sabah doğal hindistan cevizi içiyorum, unutkanlığa iyi geliyor. Bu dozda zararı var mı? Öneriniz var mı, nasıl beslenebilirim?
Hergün düzenli yarım saat yürüyüş yapın ve beyaz unlu gıdalardan uzak durun, hindistan cevizine gerek yok. İyi günler dilerim.
Merhaba doktor,Geçen birkaç aydır sol meme altındaki kaburganın yakınındaki belirli bir bölgede kaslarda karıncalanma türünde bir his yaşıyorum. Bu nedir ve neden kaynaklandığını öğrenmek istiyorum. Bu hissi genellikle akşamları yaşıyorum.
Merhaba, Chat Doctor forumuna hoş geldiniz. Bu karıncalanma hissi geçici sinir sıkışmasından kaynaklanabilir. Bu sinir sıkışması, kas spazmından veya torasik omurgadaki anormalliklerden kaynaklanabilir. Bel ağrısı halen devam ediyorsa, o zaman bana geri dönün çünkü ilaç için reçete gerekecek.
Merhaba, doktor 10 yaşındaki kızınızda kıl kurdu teşhisi koydu ve size Andazol verdi. Aç karnına 10 gün arayla kullanmanızı önerdi. Bu şekilde tamamen atabilir mi, kilo alamama sebebi bu mudur? Teşekkürler.
Bunu çocuk hastalıkları uzmanı bir meslektaşınızla paylaşmanız daha doğru olur.
Hocam iyi günler, son zamanlarda bacak ağrım ve belimdeki ağrılar çok şiddetli ve hareketlerimi kısıtlıyor. Ayakkabılarımı bile giymek işkence halini aldı. EMAR sonucunu yazıyorum size: Lomber lordoz tabidir. Lomber vertebra korpus yükseklikleri, konfigürasyonu ve kortikomedüller sinyal intensite dağılımları tabiidir. L4-L5 intervertebral diskinde santralde dural keseye ve sol L5 sinir köküne bası yapan ve sol lateral reses seviyesinde daralmaya yol açan nöral foramende yağlı planlarda silinmeye yol açan santral-sol foraminal geniş tabanlı herniasyon izlenmiştir. Diğer lomber intervertebral disklerin yükseklik, lokalizasyon ve sinyal intensite dağılımları tabiidir. Lomber spinal kanal genişliği fizyolojik sınırlar içerisindedir. Bilateral nöral foramenler tabiidir. Konus medüllaris L1 düzeyinde doğal biçimde sonlanmaktadır. Kauda equina liflerinin dağılımı tabiidir. Sonucu çok merak etmekteyim. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Bel fıtığı rapora göre siniri sıkıştırıyor, ama burada önemli olan bacağa vuran ağrı ve güç kaybı olup olmadığı.
Merhaba, tatil sebebiyle adet geciktirici kullanıyorum ancak eşimle bebek yapma kararı aldık. Bu ilacı kullanırken hamile kalırsam bebeğe bir yan etkisi olur mu?
Karar verince ilacı bırakın, zararı olmaz.
Merhaba..sir..27 yaşında erkeğim. 11 mmx8 mm boyutunda safra taşı etkisi altındayım. 15 gün önce sürekli karın ağrısından etkilendim. Şimdi karın ultrasonu yaptırdıktan sonra, safra kesesi taşlı kolesistit olduğu ortaya çıktı. Safra kesesi taş şu anda safra kesesi boynunda. Safra kesesi çevresinde ödem var. Herhangi bir ameliyat olmak istemiyorum, taşlarımı eritmek istiyorum. Önerilerinizle bana yardımcı olur musunuz Sajith?
Merhaba, Safra kesesi taşı safra kesesi iltihabına neden oluyor. Safra kesesi taşının kesin tedavisi safra kesesinin cerrahi olarak çıkarılmasıdır. Operasyon genellikle mikroskopik olarak yapılır. Bu yöntemle iyileşme hızlı olur. Safra kesesi taşı tıkanıklığa ve enfeksiyona yol açabileceğinden, kesin tedavi için plan yapmalısınız. Şu anda, antibiyotikler ve ağrı kesiciler şeklinde konservatif tedaviye ihtiyacınız olabilir. Akut enfeksiyonun kontrolü sağlandıktan sonra operasyon yapılabilir. Kendinize iyi bakın, Doktorla Sohbet.
Akciğer modülü terimi genellikle tıbbi görüntüleme tekniklerinde kullanılan, akciğer dokusunun detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir terimdir. Akciğer modülünün büyümesi veya şeklindeki değişiklikler genellikle kanser gibi ciddi sağlık sorunlarının işareti olabilir. Ancak, akciğer modülünde büyüme saptandığında mutlaka gerekli olan tıbbi testler ve muayeneler yapılmalıdır. Bu nedenle, bu konuda endişeleniyorsanız bir sağlık profesyoneline danışmanız önemlidir.
Bu deyim daha çok radyolojik bir terim. Akciğer grafisinde her türlü düzgün kenarlı opasiteler nodül olarak adlandırılır. Habis hastalıklar dışında romatolojik veya iltihabi nedenlerle de görülebilir. Bu oluşumlar başka yardımcı testlerle ayırıcı tanısı yapılır, ona göre tedavi edilir veya izlenir. İyi günler dilerim.
Evet, benim adım vnmbmrk ve vajinamda yanma hissi yaşıyorum, ayrıca bir süre önce hamileyken doktorum bana rahim ağzı kanseri/cinsel siğil olduğumu söyledi ve hala tedavi edilmedim ne yapmalıyım? Lütfen cevaplarımı ihtiyacım var.
Merhaba ve Chat Doctor'a hoş geldiniz. Size iyi sağlık dilerim. Eminim bir yanlış anlama oldu. Sadece siğil mi yoksa kanser mi olduğunu belirlemek önemlidir. Kanser çok ciddi bir teşhistir, hemen tedavi edilmeli ve ileri incelemeler yapılmalıdır. Her iki teşhis de vajinal yanmaya neden olabilir. Bu yüzden jinekoloğunuza geri dönün ve kanseri elemek için testler yapın. Diğer her şey tedavi edilebilir. Soru için teşekkürler. Saygılarımla
Yaklaşık 6 yıldır beynimin sol tarafında bir örümcek ağı kisti var. Orada bir delik de var. Şimdi MR'ımı yaptırdım ve şimdi sağ tarafta da bir örümcek ağı kisti var. Ne oluyor? Ne yapmalıyım? Ne beklemeliyim? Titremelerim var ve depresyondayım. Son zamanlarda diyabet teşhisi kondu. 74 yaşında bir kadınım.
Merhaba, sorunuza baktım ve endişenizi anlıyorum. Araknoid kistler, MRG'de sık rastlanan bulgulardır ve genellikle herhangi bir belirtiden sorumlu tutulmazlar. Yaşadığınız titreme muhtemelen temel bir titreme türüdür ve araknoid kistle ilgili değildir, depresyon da bununla hiçbir ilgisi yok. Dolayısıyla, araknoid kistin herhangi bir tedaviye ihtiyacı yok. Bu sorunuzu yanıtladığını umuyorum, size iyi sağlık dilerim.
Efendim, 15 aylık bir bebeğim var, doğumundan beri sağ el cildinde ve çenenin etrafındaki bölgede bazı beyaz lekeler oluştu. Şu anda doktorun reçetesiyle Mometazon Furoat Kremi uyguluyorum. Muhtemel nedenler neler olabilir ve onu nerede tedavi ettirebilirim? Yanıtınız sabırsızlıkla bekleniyor. Şimdiden teşekkürler!
Merhaba, sorunuzu inceledim ve endişelerinizi anlıyorum. Endişelenmeniz gerekiyor ama fazla değil. Görünüşe göre alerjik dermatit geçiriyor gibi görünüyor. Genellikle bağırsak simbiyozu, yetersiz sindirim, kalıtsal neden olur. Önerim, patojen floranın dışlanması için dışkı kültürü yapılması; dışkı analizi; kan testi; dışkıda kist ve yumurta aranması; Antihistaminler - 10 gün boyunca Setirizin - 14 gün boyunca Enzim şurubu - 1 ay boyunca günde bir kez Darla 1 kapsül - Hipoalerjenik diyet: çikolata, fındık, çilek, market suları vb. kaçının. Umarım bu sorunuza yanıt verir. Ek sorularınız veya takip sorularınız varsa lütfen bize yazmaktan çekinmeyin. Sorularınızı yanıtlamaktan memnuniyet duyarım. Size ve bebeğinize iyi sağlıklar dilerim.
20 yaşında bir kadınım. İki cinsel partnerim oldu. İkincisi şu anki erkek arkadaşım. Pubik tüylerimi her zaman tıraş ederdim ama bundan tıraş sonrası kabarcıklar almaya başladım. Tıraşı bırakmaya ve tüylerin tamamen uzamasını beklemeye karar verdim. Geçenlerde, labiamda birkaç kabarcık olduğunu fark ettim, bazıları ağrılı. Ne olduklarını bilmiyorum ve tıraş olmamanın kabarcık oluşumunu durduracağını düşünmüştüm. Tıraş olurken ve olmazken kasıklarımda ağrılı kabarcıklar olduğunu fark ettim ve bu kabarcıkların nereden geldiğini anlamıyorum. Ayrıca, gün içinde vajinamdan bir koku geldiğini fark ettim ve hatta duş aldıktan sonra bile koku hala var. Aylarca tıraş olmadığım için mi, nereden geldiğini düşünüyorsun? Son sorum, bana göre bir cinsel yolla bulaşan hastalığım olabileceğini düşünüyor musun?
Açıklamanıza göre, kasık bölgesindeki ağrılı kabarcıklar için birkaç olasılığı listeleyebilirim: Folikülit - kıl foliküllerinin bakteriyel enfeksiyonu. Sahte folikülit - içeri batan kıl nedeniyle iltihaplanma. Genital herpes - viral cinsel yolla bulaşan bir hastalık, etrafı kızarıklıkla çevrili gruplar halinde ağrılı kabarcıklar. İkincil bakteriyel enfeksiyonlarla molluskum. Enfekte siğil. Vajinadan akıntınız var mı? Kaşıntınız da var mı? Bunları ne zaman fark ettiniz? Süreyi gün olarak belirtir misiniz? Klinik durumunuzu görmeden burada herhangi bir teşhis koymak veya cinsel yolla bulaşan hastalıkları dışlamak mümkün değil. Lütfen sorgunuzla birlikte klinik resminizi eklerseniz, durumunuzu yorumlamam ve size uygun önerilerde bulunmam kolay olur.
Lütfen bana yardım edin. 12 yaşında bir kızım ve bir süredir başımın sağ tarafı daha ağır hissettiriyor... Bu sabah aynı tarafta alnımda fark edilmeyen bir şişlikle uyandım. Dokunmak acı veriyor ve biraz pembe renkte. Bu bir beyin tümörü olabilir mi? Lütfen yardım edin!
Merhaba, Sevgili, Sorununuzla ilgili Chat Doctor'a hoş geldiniz. Sorunuzu tüm detaylarıyla derinlemesine inceledim. Sağlık endişeleriniz bağlamında gözden geçirdim. Gerçeklere dayanarak, muhtemelen Akut Frontal Sinüzit ve alından subperiostial Selülit nedeniyle muzdaripsiniz. Bu yüzden kırmızı fark edilmeyen bir kitle var. Bu yüzden bu bir beyin tümörü değil. Tedavi - Bu tümörün nedenini değerlendirdikten sonra, Sinüs X-ışını ve Kafatası X-ışını ve BT kafatası alarak, KBB Cerrahı anterior serebral fossa yayılma riskini azaltmak için İntravenöz antibiyotiklere başlayacak ve Chat Doctor planlayacak. Anti-enflamatuar
Merhaba hocam, bir sorum olacaktır. Olayı yaşadıktan sonra akşam regl oldu ve akşamında normal damla kan, ertesi iki gün yoğun kanama oldu. Bu durumda derin bir nefes alıp unutabilir miyiz, yoksa hala risk söz konusu mu? Olası bir ön sevişme sırasında kadının eline gelen sperm vajinaya temas etse gebelik riski oluşturur mu, yoksa vajina içine boşaldığı durumda mı gebelik oluşturur? İçine boşalma söz konusu değil, sadece eline gelen spermden şüpheliyiz. Teşekkür ederim.
Anlattıklarınıza bakınca gebelik riski yok.
Merhaba doktor, 2 düşüğüm oldu. Biri 2007'de, diğeri ise Eylül 2010'da. Genetik test yaptırdık. Doktor, bunun tetraploid (92xxxx) olarak belirlenen kromozomal anormallik olduğunu söyledi. Bunun ne olduğunu ve bunun için herhangi bir tedavinin olup olmadığını söyleyebilir misiniz?
Merhaba, Tetraploid durum, kromozomların haploid sayısının dört katı olduğu bir durumu ifade eder; diğer bir deyişle, gözlenen 23 çift kromozomun iki seti bulunmaktadır. Bu durum, gebeliklerin %1-5'inde meydana gelir ve çoğunlukla erken dönemde düşükle sonuçlanır. Bebek hayatta kalsa bile, yaşam beklentisi çok kısadır. Mevcut senaryoda, iki düşük yaptığınız için genetik danışmanlık almanız gerekebilir, bu durum diğer anormal bir gebelik riskini artırabilir. Eğer sizin veya eşinizin anormal bir karyotip taşıdığı düşünülürse, sperm veya yumurta bağışı tedavi seçeneği olarak düşünülebilir. Bu bilginin faydalı olduğunu umarım. Kendinize iyi bakın.
Merhaba doktor bey, 2 aylık bebeğimin kalça ultrason sonuçlarına göre sağ alfa 70, beta 43; sol alfa 58, beta 55'tir. Sol osseous çatı hafif düzleşmiştir. Sonuçta sol tip 2a matürasyon gecikmesi yazıyor. Biraz tedirgin olduk, ne yapmamız gerekiyor, tedavi olarak ne önerirsiniz? Teşekkürler.
Merhabalar, öncelikle size ve bebeğinize sağlıklı bir yaşam dilerim. Bebeğinizin sol kalçasında maturasyon gecikmesi tespit edilmiş. Bu durum, büyük çoğunlukla 3 aylık olana kadar normal seviyeye gelir. Panşk yapmayınız, bir ay sonra kontrol ultrason yaptırmanızı öneririm. Saygılarımla.
Bugün 47 yaşındayım. Üç yıl önce düşük libido ve düşük kaliteli ereksiyonlarla birincil doktora gittim. Kan testi sonuçları, toplam testosteronun 381 ve A1c'nin %6,9 olduğunu gösterdi. Egzersiz yapmaya başladım, kilo verdim ve ölçülerimde azalma sağladım, 198 pound'dan 178'e, 38 inç bel ölçüsünden 32'ye. Belirtiler hala devam ediyordu. Doktor, haftada üç kez 50 mg Clomid almamı önerdi. Testosteron seviyem 900'lerde zıpladı ancak belirtiler devam etti, Cialis ereksiyon kalitesine yardımcı oldu, ancak libido hala düşüktü. Bu dönemdeki test ve A1c sonuçları ile bir not ekleyeceğim. Bu yılın mart ayında Clomid'i bıraktım ve geçen hafta muayenemi yaptırdım. Doktorum testosteron seviyemin 570, A1c seviyesinin 6.0 olduğunu ve diğer her şeyin iyi göründüğünü söylüyor. Hala belirtilerim olduğu için, testosteron direncim olduğunu söylüyor. Benzetmesi şuydu; diyabetliler gibi, vücutları insülin üretiyor ancak onun ne yapacağını bilmiyor. Bu nedenle, tedavi önerisi TRT ve Clomid kullamak. Bu tedavinin günümüzde fazla kullanıldığını ve libido haricinde oldukça iyi hissettiğimi düşündüğüm için tereddütlüyüm. Bugün ürologumdan ikinci bir görüş aldım, buna pek ilgilenmedi ancak birkaç enjeksiyon denememde bir sakınca olmayacağını, ardından bunu bir endokrinologa danışmamı önerdi. Özetlemek gerekirse, testosteron direncinin geçerli bir teşhis olduğuna inanıyor musunuz? Eğer TRT'yi denersem, birkaç hafta veya birkaç enjeksiyondan sonra bırakabilir ve şu anki duruma geri dönüp kalıcı sorunlar olmadan mı devam edebilirim? Sadece Clomid'e mi tekrar başlamalıyım, yoksa Cialis'i kullanmaya devam mı etmeli, egzersiz yapmaya devam mı etmeli ve diyetimi daha da düzeltmeye mi çalışmalıyım? Başka düşünceler ve önerileriniz var mı? Teşekkürler.
Sana birkaç sorum var. Kısırlık geçmişi var mı? Depresyon hakkında herhangi bir şey var mı? Uyku apnesi var mı? Testosteron direnci, genetik bir bozukluktan kaynaklanan bir fenomendir ve ergenlikte sorunlara yol açmış olurdu ve şimdi yetişkinlikte ortaya çıkmazdı. Clomid (Clomifene) çok iyi bir yanıt verdi. TRT'yi önermem. Düşük cinsel istek, çeşitli diğer sorunlardan kaynaklanabilir ve muhtemelen testosteron seviyelerinden kaynaklanmaz. Direnç düşüncesi varsa, dışardan tedaviye de direnç olurdu. Bir kimyasalın vücudun doğal testosteronundan daha iyi olacağını neden düşünüyoruz? Doğru düşünüyorsun, daha iyi beslen. Yüksek cinsiyet steroidleri içeren hayvansal gıda tüketimini azaltmanı öneririm, bunlar endokrin bozucu olarak işlev görebilir. Bu endokrin bozucuları azaltmak ve vücuttaki iltihabı azaltmak için bitki bazlı bir diyet önerilir.
Hocam merhaba, simdiden cevabınız için teşekkür ederim. Anlatacağım olay biraz karmaşık ama cevap verirseniz çok minnettar kalırım. Kız arkadaşım kendi vajina sıvısına temas ettikten sonra elini çamaşırına soktu, eli nemlendi sanırım. Sonrasında biz el ele tutuştuk, birkaç dakika sonra hem ben hem kendi elini yüzüne değdi, ben de o bölgeyi öptüm. Sonrasında sanırım kendi elimi de dudağıma değdirdim. 1 saat öncesi dişimi fırçaladığım için ufak kanama vardı diş etlerimde. Sizce bu şekilde HIV bulaşır mı? Kız arkadaşımdan ayrıldım ve HIV olma ihtimaline karşı soruyorum, teşekkür ederim. Sizce fazla mı evham yapıyorum hocam? Bir sorum da şu: Vajina sıvısı pantolon üstünden elle temas edip nemli şekilde eline geçtiğinde bana HIV bulaşma ihtimali var mı?
Zannetmiyorum. Sadece bu ise rahat olun.
İyi akşamlar, boğaz ağrısı ve göğüs yanması yaşıyorum, özellikle yemek yedikten sonra. Ayrıca kötü bir ağız kokusundan muzdaribim. İki farklı diş hekimine gittim, dişlerimde ya da diş etlerimde bu duruma neden olabilecek bir sorun olmadığını söylediler ve içsel olarak bu durumlara neyin sebep olabileceğini bulmak için genel bir doktora gitmem gerektiğini söylediler. Doktora gittim ve bana diş hekimine gitmemi söyledi. Yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba, Kötü ağız kokusu olarak da bilinen halitozis, kötü ağız hijyeni, ağız ve diş enfeksiyonları, postnazal sohbet doktoru gibi birkaç nedenden kaynaklanabilir. Reflü sorununuz olduğundan, bu durum kötü ağız kokusu için bir neden olabilir. Bu nedenle, Magnezyum Süt gibi antiasitler ve Omeprazol gibi proton pompası inhibitörleri alabilirsiniz. Şu anda, günde iki kez aromalı bir ağız gargarası yapmaya başlamalısınız. Aromalı şekersiz sakız çiğnemelisiniz. Günde iki kez ılık tuzlu su ile gargara yapın. Soğan ve sarımsak gibi yüksek aroma içeren yiyeceklerin tüketimini sınırlayın.
Hocam, 6 aylık 7 kg ağırlığında bir erkek bebeğimiz var. Sadece anne sütü ile besleniyordu, doktor ek gıdaya başlattı, elma püresi, üzüm suyu, kabak-havuç çorbası verdi. 2 gün önce ek gıdaya başlasa da, yine de 1 haftadır kaka yapmıyor. 2 hafta önceye kadar günde 3-4 sefer kaka yapıyordu. Şu an ayrıca dişleri de çıkıyor. Bebeğimizde belirgin bir huzursuzluk da yok. Annesinin beslenmesinde de herhangi bir değişiklik yok. 2 aylıkken sık kaka yapma nedeniyle kistik fibroz şüphesi olmuştu ama geçti. Bu durumun kistik fibrozla bir ilgisi var mıdır? Bu sorunu nasıl aşabiliriz? Kakasını 1-2 gün daha yapmazsa ne yapmamız gerekir, çünkü 1 haftayı geçecek. Teşekkür ederim.
Kabızlık, inek sütü alerjisi belirtileri arasındadır. Bir çocuk alerji uzmanı tarafından ciltten alerji testi yaptırarak değerlendirilmesinde fayda var. Geçmiş olsun. İyi günler dilerim.
Merhabalar, anneme akciğerde adenokarsinom tanısı konuldu ve ameliyat edildi, gelen sonuç evre 1A çıktı, 3 ayda bir kontrolle takip önerildi. Bu kontroller için gelmemiz mümkün müdür? Muayenehaneniz var mıdır acaba? Ayrıca doktorların söylediğine göre yapılan ameliyat sonrası hastalıktan kurtuldu denildi, tekrar nüks etme olasılığı var mıdır, bu hastalıktan tamamen kurtulmuş sayılabilir miyiz? Çok teşekkürler, iyi çalışmalar.
Akciğer kanseri (adeno kanser) evre 1a olarak konması ve operasyonla kitlenin vücuttan uzaklaştırılması mucizeye eşdeğer. Kontrolünün İzmir'de yapılması kesinlikle mümkün. Akciğer kanserinin önümüzdeki yıllarda tekrarlama olasılığı ne yazık ki var. Ancak o kadar erken evrede saptanmış ve operasyonla tümör çıkarılmış ki bu olasılık yok denecek kadar az. Yapılması gereken hastanızın olağan kontrollerini aksamaması. Bilgilerinize, saygılarımla.
Penisimin iç kısmında siğil var, bundan dolayı 4 kez kapalı ameliyat oldum tam anestezi ile ve tekrarladı, ne yapmam gerekir?
Muayene olmanız gerekir. Randevu alarak gelirseniz yardımcı olurum.
Alodokter, teyzem yeni 55 yaşında, sık sık bacak ağrısı yaşıyor, ağrı yanma hisi ile birlikte ve çevredeki alana yayılıyor. İğne batması gibi karıncalanma var, uyuşukluk da var. Teyzem vücudu şişman olduğu için doktora gitti, ancak hala aynı. Şimdi nöroloji uzmanına götürdüm, doktor kafasının sinir sıkıştığını söyledi. Lütfen açıklamanızı ve teyzemi tedavi etmek için hangi adımları atmam gerektiğini söyleyin. Teşekkürler.
Merhaba, Alodokter'deki sorusu için teşekkür ederim. Tantenizin yaşadığı şikayet, yayılan bacak ağrısı nedeniyle periferik nöropati veya bel omurunda sıkışmış sinir veya Fıtık gibi sinir bozukluklarını veya diyabet gibi kronik hastalıkları işaret edebilir. Bu durum genellikle aşırı kilolu, yüksek tansiyona sahip ve 40 yaşın üzerinde olan kişilerde görülür.
İyi günler, yaklaşık bir aydır dilimin sağ yan arkaya doğru mercimek tanesi büyüklüğünde bir sertlik oluştu. Bu durum kimi zaman biraz daha belirginleşiyor, kimi zamanda küçülüyor, hiçbir ağrı sızı veya rahatsızlık oluşturmuyor. Sebebi ne olabilir, dikkatimi çeken şey ise tatlı yersem küçülüyor. Ben buna bir anlam veremedim, cevabınıza göre bir uzmana gideceğim. Saygılar.
Kulak Burun Boğaz uzmanına görünmelisiniz.
Merhaba doktor hanım, ben 1 yıldır bebek sahibi olamadım, doktorda gereken testleri yaptırdım, her şey normal olduğu halde henüz bebek sahibi olamadık. Doktorum geçen ay Klomen adlı hapı kullandırdı, günde 2 doz ve adetin 5. günü başladık. Fakat işe yaramadı, adet oldum. Bu ay da adetin 5. günü gene Klomen iç dedi, ama günde 3 tane içmem gerekiyormuş. Bu hapı günde 3 tane içersem 3 günde bitiyor, hapın içinde 10 tane var. Bu 3 gün içince yeterli olur mu dersiniz? Klomen başka türlü kullanılır mı? Teşekkürler.
Günde üç tane içerseniz 15 tane Klomen ilacına ihtiyacınız olacaktır.
Babam 1 ay önce tansiyon yükselmesi sonucu başı üzerine düştü ve daha sonra fenalaştı. Hastanede beyinde pıhtı oluştuğunu söylediler. Ameliyat oldu, başın sol tarafında iki yerden açtılar. Ameliyat yerlerinde dikiş kısmında hala sıvı akışı var. Bu durum normal midir? Şimdiden teşekkürler.
Zamanla toparlar, merak etmeyin.
Merhabalar hocam, iki yıl önce trafik kazası sonucu 7 tane kaburga kırığı ve karaciğer kanaması yaşadım. Bu kanamaya bağlı olarak sağ akciğerde diyafram yüksekliği mevcut. Karaciğerim normale döndü ama kaburgalarım hep yamuk kaynamış, sürekli ağrılarım var ve nefes darlığı çekiyorum. Sizden isteğim, diyaframın ve kaburgaların cerrahi açıdan düzelme şansı var mıdır? Teşekkür ederim. Saygılarımı sunarım.
Bu aşamada cerrahi uygun olmaz.
Merhaba, 23 yaşında bir kadınım, formda, aktif, sağlıklı besleniyorum, küçükken beynimde bir kitle olmuştu ama daha sonra başka sorunlarım olmadı. Son zamanlarda boynumda, kulak memesine doğru ve çeneme doğru yaklaşık bir bezelye büyüklüğünde sert bir kitle fark ettim. Birkaç haftadır orada. Ayrıca boynumun arka tarafında bir yıldır var olan ve gelip giden birkaç küçük tane daha var... boynumdaki bu kitleden bazen biraz acıyor... herhangi bir fikriniz var mı?
Merhaba, Sevgili, Chat Doctor Sanal Kliniği'ne yönelik sorgunuz için teşekkürler. Verdiğiniz tüm detayları inceledim. Sahip olduğunuz şişlik, kronik Lenf düğümleri gibi görünüyor. Bunun nedeni, saç derisi enfeksiyonu veya bit enfestasyonu olabilir. TB gibi Lenf düğümü büyümesine yol açan diğer nedenlerin, doktorunuzla danışarak dışlanması gerekmektedir. Sizi rahatsız eden şeye dikkat edilmesi gerekiyor, bu yüzden Er Cerrahı ile görüşmenizi öneririm. Umuyorum bu hızlı hareket etmenize ve doktorunuzla tedavi planlamanıza yardımcı olacaktır. Bu yanıtın sizi memnun edeceğini umuyorum. Bu yanıyı beğenirseniz ve size faydalı bulursanız harika yorumlar yazın, çünkü yorumlarınız benim Chat Doctor kliniği ziyaretçileri için değerimi artıracaktır. Bu konuda başka bir sorunuz olursa benimle iletişime geçmekten memnuniyet duyarım. Bu karmaşık şişlik sorunundan kurtulmanıza yardımcı olmayı çok isterim. Hızlı iyileşme diliyorum. İyi günler. Chat Doctor. N. Kıdemli Cerrahi Uzman. S. Genel-CVTS
Merhaba, size bir sorum olacak. 19 haftalık gebeyim ve 3'lü tarama testi için kan verdim. Doktorum ultrasonda bebeğin başında limon ve muz görüntüsüne benzer bir şey gördü, sakral bölgede spina bifidaya benzer bir şey olduğunu söyledi. Bu nedemektir? Endişeliyim, nasıl hareket etmeliyim? Bu şekilde devam etsem, bebeğim sakat olur mu? Yada tedavisi var mı? Olayın ciddiyeti nedir, gebeliği sonlandırmalı mıyız yoksa devam etmeli miyiz? Teşekkürler.
Doğru görüldü ise onurgada delik ve muhtemelen başlayacak bir hidrosefali (beyinde su toplanması) anlatmış. Doğru ise bence sonlandırın.
Merhaba, ben 27 yaşında, 65 kilo bir bayanım. 1 tane kızım var, doğumdan önce 50 kiloydum, şimdi ise 65 kiloyum. Zayıflamak istiyorum, bana önereceğiniz bir diyet var mı? Eşim zayıflamamı çok istiyor, ne yapacağımı nasıl bir yöntem izleyeceğimi bilemiyorum. Sekreter olarak çalışıyorum, genelde oturuyorum. Diyetisyene gidemiyorum, iş yerim şehirden uzak. Yağ yakıcı, tok tutan yiyecekler var mı? Basenlerim çok geniş, bacaklarım kalın.
Merhabalar. Kilo verme programı için kişinin beslenme alışkanlıkları, sağlık durumu, fiziksel aktivitesi, vücut kompozisyonu, kilo alımına sebep olan beslenme alışkanlıkları gibi birçok etken göz önüne alınarak program hazırlanır. Bu sayede çok kolay kilo verir, geri alımınız çok zor olur. Kolay gelsin.
Merhaba hocam, eşimin kulağının üst dış kısmında ağrı var diye KBB'ye gitti, orası nörolojiye gönderdi. MR çekildi ve sonuç şu şekilde: C6-7 düzeyinde posterior da santral spinal kanalda yaklaşık 3 cm segmentte 4 mm'ye ulaşan siringomiyeli mevcuttur. Kontrast tutulumu yoktur. C6-7 diskinde posterior protrüzyon spinal subaraknoid mesafeye bası izlemektedir. C4-5 diskinde bulging izlemektedir. Siringomiyeli tehlikeli mi, neden kaynaklanır ve tedavisi nasıl olabilir? Pazartesi günü ikinci MR sonucu çıkacak, bizi aydınlatır mısınız lütfen?
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bir hastaya ne tür bir tedavi uygulanacağına net bir şekilde karar verebilmek için hasta ve tetkiklerinin beraberce ele alınarak titizlikle değerlendirilmesi gerekir. Daha fazla bilgi için irtibata geçerseniz size gerekli tüm bilgiler verilecek ve yardımcı olunacaktır. Selamlar.
Geçen iki haftada, testis torbası ile anüs arasındaki cilt altında, hafifçe sağ tarafa doğru bir top hissettim. Ağrısız ve görünür değil, sadece hafif baskı uyguladığımda var olduğunu biliyorum. Fasulye şeklinde sanırım. 49 yaşında erkeğim. Ayrıca sürekli yorgun hissediyorum, halsizim, tamamen enerjisizim, normal halimle tam bir tezat oluşturuyor.
Merhaba, Sevgili, Chat Doctor'a sorunuzu ilettiğiniz için teşekkürler. Probleminizi derinlemesine inceledim ve endişelerinizi anladım. Tedavi - Bence 2 haftadır perineal yumru olan sorununuz enfeksiyonun vücut genelinde etkilerine neden oldu ve sizi halsiz bir yaşama yönlendirdi. Size acil servis cerrahına danışmanızı ve fasulye büyüklüğündeki perineal yumrunun erken iyileşmesi için antibiyotik/anti-inflamatuar almanızı ve yerel olarak sıcak uygulama veya/veya yerel olarak kızılötesi kullanmanızı öneririm. Bunun nedeni genellikle bir tüylü kök iltihabı ile apse oluşumuyla hücre içi iltihaplanma ve sertleşme olmasıdır. Bu yumruyla ilgili olarak ER cerrahına bırakın, o buna göre tedavi edecektir. Eğer büyürse ER cerrahına danışın. Dolayısıyla doktorunuza danışın ve endişelenmeyin. Yanlış kavramlar oluşturup ruhsal karmaşıklıklar yaratmayın ki bu da riskleri ve maliyetleri artırabilir, sadece Chat Doctor'a bir soru sorun ve sağlık sorunlarınızı çözmek için rahat olun. Bu konuda başka bir sorunuz varsa Chat Doctor'a bekleriz. İyi bir özgeçmiş yazın ve tavsiyelerimden memnun kaldıysanız teşekkür edin. İyi günler. Chat Doctor. N.
Merhaba, birkaç gün önce acil serviste bulundum, kansızlık ve 3. evrede böbrek hastalığım var, şaşırdım ve bana kansızlık için kan transfüzyonu yapmadılar ve düzenli doktorumun bir şeyler yapmasını sağlamak da çok zor. Böbreklere bir şey olmasını istemiyorum. Bu doktora gittim ve acil servise gittiğimi biliyor ve böbreklerle ilgili veya kansızlıkla ilgili hiçbir şey yapmadı. Bu yüzden ne yapacağımı bilmiyorum, yüksek çölde yaşıyorum ve burada iyi bir doktor bulmak zor. Hastaya yardımcı olan. Korkuyorum. Yardımınız için teşekkür ederim. Ve uzun süre yüksek dozlarda prednizon aldığım için şeker hastasıyım. Deanna
Merhaba Deanna, endişeni çok iyi anlıyorum. Tüm test raporları elimde olmadığından, tahminimce senin durumunda anemi, böbrek hastalığıyla ilişkilidir (muhtemelen CKD-Aşama3). Bu anemiyi tedavi etmek için genellikle kan transfüzyonundan kaçınılır. Bu nedenle Tab Neutron 1 tab, günde iki kez ve İnfüzyon VİSKERA 50 mikrogram, deri altına, ayda bir kez ve Tab Matilda ER, günde bir kez olmak üzere diğer ilaçlarına ek olarak reçete ediyorum.
Merhaba. Ben 16 yaşındayım. Kan değerlerim sürekli düşüyor, 3 senedir demir eksikliği tedavisi görüyorum fakat hapları bırakınca tekrar bir kan düşmesi yaşıyorum. Bugün doktora gittiğimde kanım 10.7'den 9.17'ye düşmüş. Akdeniz anemisinden şüphelendiler. Ayrıca idrar tahlilimde epitel fazla çıktığı için doktorum ayrı şüphelendi ve beni üniversite hastanesine gönderdi. Kan değerleri: WBC: 15.9'dan 8.7'ye düşmüş. RBC: 4.28, HGB: 9.17, HCT: 31.2, MCV: 72.9, MCH: 21.4, MCHC: 29.4, RDW: 17.3, PLT: 270. İdrar değerleri: UBG: normal, BIL: negatif, KET: negatif, BLD: negatif, pH: 5.5, NIT: negatif, LEU: 1+, GLU: negatif, SG: 1025, PRO: negatif. İdrar mikroskopisi: Lokosit: 5-6, Eritosit: 4-5, Epitel: bol. Acaba akdeniz anemisi olabilir miyim? Böyle bir ihtimal var mı, kötü bir hastalık mıdır? Okuyup değerlendirdiğiniz için şimdiden teşekkürler.
Merhaba, test sonucunu sizden bu testleri isteyen doktorun yorumlaması gerekmektedir. Geçmiş olsun.
Depersonalizasyon ve derealizasyon tanısıyla ilgili tedavi hakkında bilgi vermem gerekirse, Cymbalta ve Risperdal gibi ilaçlar sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak tedavi süreci ve ilaç dozları kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bu nedenle, en doğru tedaviyi belirlemek için bir psikiyatriste danışmanız önemlidir. Uzman bir psikiyatrist tarafından belirlenen uygun tedavi ile semptomlarda iyileşme sağlanabilir.
Merhaba Mehmet Bey, depersonalizasyon ve derealizasyon genellikle geçmiş travmaların etkisiyle oluşabilen rahatsızlıklardır. Bu konuda uyguladığımız terapi travmalarınıza yönelik zihninizi düzenleme çalışmalarıdır. Bu konuda uyguladığımız terapilerle ilgili bilgi verebilirim size. Saygılarımla.
Hocam benim sorum, böbrek sağ sol normal boyutta, parankim normal prezente diye bir şey de normal diyor. Tansiyon, kreatinin, kan ve idrar hepsi normal ama böbrek parankim ekojeniteleri bilateral grade 1 diffüz artmıştır diye bir şey buldular. Tomografiye girmeden önce deneyimli doktor hiçbir şey bulamamıştı. Bir haftalık kreatinin ölçtürdüm, bir sefer 160, ertesi 110, sonra 139, ertesi 104, ertesi yine 117. Tomografiden önce standart 84 filanmış. Yattığım sürece bu kadar şey normalken bir sıkıntım var mı sizce?
Sanırım GFR değerleri normal. Bence endişeye gerek yok. İyi günler.
Merhaba! Birkaç gün önce kolumu masaya oldukça sert bir şekilde çarptım ve hafif birkaç morluk haricinde, ön kolumda hafif bir hissizlik var. Bölgeyi sıkarsam hissedebiliyorum, ama çok garip hissettiriyor. Ayrıca, belirli bir şekilde hareket ettirdiğimde, alt koluma keskin ve kısa bir iğne batması hissi geçiyor. Teşekkür ederim!
Merhaba! Chat Doctor'da sorduğunuz için teşekkür ederim! Belirtileriniz bu bölgede sıkışmış bir sinirle ilişkili olabilir. Sinirin geçici olarak travmadan dolayı sıkışması söz konusu olabilir. Kolunuzu birkaç gün boyunca düz tutmanızı öneririm ve belirtileriniz kendiliğinden iyileşecektir. Sadece sabırlı olmaya çalışın. Ağrı kesiciler (ibuprofen, asetaminofen) önümüzdeki günlerde yardımcı olabilir. Ama endişelenecek bir şey yok! Yardımcı olabildiysem ne mutlu! Saygılarımla,
Merhabalar, bende hipotiroid var, ilaç kullanıyorum. En son tahlilimde TSH, T3 ve T4 normaldi, bir önceki tahlilimde TSH düşüktü. Önceden bir gün 50 bir gün 75 mg kullanıyordum, şu anda 50 mg kullanıyorum. Anti TPO 93, doktor ultrason sonucumu görmedi ve bana ilacın son kutu olabileceğini söyledi. Ultrason sonucunda normal boyutlarda tiroid glandda heterojen kaba granüllü eko paterni ve sol lob orta zon posterior yerleşimli yaklaşık 8×7×4 mm boyutlarında silik konturlu hipoekoik alan saptanmıştır (tiroite sekonder psödonodül formasyonu). Sizce ilacı bırakmam mümkün mü? Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.
50 mg L-tiroksin sizin için zararsızdır, ilacınıza devam edin. İlacı kesmekte acele etmeyin, 2 ay daha aynı tedaviye devam edip sonra tekrar değerlendirilmeniz uygundur. Sık sık muayene ve tetkik yaptırmanın size bir faydası olmayacaktır. Sakin ve sağlıklı kalın.
Kalyan'da kalan bir kuzen kızım var, Kasım 2010 sonunda vefat eden yaklaşık 22 yaşındaki oğlunu kaybettikten sonra çok depresif durumda. Hala gece 2'de uyanıyor ve kaybettiği oğlunu düşündükten sonra ağlıyor. Doktorunun huzur bulması için çözüm nedir? Lütfen yardım edin.
Merhaba, kız kardeşin için endişenizi takdir ediyorum. Bahsettiğiniz kadarıyla kız kardeşiniz hala yas sürecinde gibi görünüyor ve bu nedenle depresyon belirtileri gösteriyor. Onun için psikiyatrik bir danışmanlık almanızı öneririm. Escitalopram gibi antidepresanlarla tedavi, onun daha iyi hissetmesine yardımcı olacak ve üzüntüsünü azaltacaktır. Ayrıca destekleyici terapi seansları, duygularını ifade etmesine yardımcı olacak ve rahatlamasına yardımcı olacaktır. Yanıtın faydalı olduğunu umuyorum. En iyi dileklerimle.
Merhaba, 5 yıl önce meme kanseri geçirdim. Çocuk sahibi olmak istiyorum, ancak duphaston ve clostylbegyt kullanıp kullanmamam gerektiğini bilmiyorum. Bu ilaçları 5 ay boyunca denemeli miyim yoksa denememeli miyim? Herhangi bir kanser riski olup olmadığını bana söyleyebilir misiniz? BCRA 1'e sahibim.
Merhaba, sorduğunuz soruyu inceledim. Endişenizi anlıyorum. Memelerdeki kanser tedavisinden sonra hamile kalabilirsiniz. Ancak dış hormone terapisi almamalısınız. Doğal yollarla hamile kalmayı denemelisiniz. Dış hormonlar, kanserin tekrarlama riskini artırabilir. Doktorunuzla danışın ve buna göre plan yapın. Sorunuzu yanıtladım umarım, eğer şüpheniz varsa memnuniyetle cevaplarım. Chat Doctor'ı kullanımınız için teşekkürler. Size çok iyi bir sağlık dilerim.
Ergoterapi müşterim, daha fazla sıvı alındığında artan yorgunluktan şikayetçi. Artan sıvı, kötü diyet kontrolü tarafından mı şiddetleniyor? Atık ürünlerin uzaklaştırılmasının yanı sıra bu artan bir süreç mi? Uzaklaştırılacak sıvı miktarı nasıl belirlenir? Hasta, sıvıyı uzaklaştırarak lenf sıvısının veya beslenmenin önemli yönlerini mi kaybediyor? Teşekkürler, Murry, OTR/L
Merhaba, Fazla sıvı genellikle lenfatik niteliklidir ve kalp yetmezliği, karaciğer tıkanıklığından kaynaklanan portal hipertansiyon, zatürre ve böbrek hastalığı gibi bir dizi süreçten kaynaklanabilir. Sıvı, hastanın klinik tablosuna ve doktorun takdirine göre diürez ile atılır. Bu şekilde sıvı kaybı genellikle önemli besin elementlerini içermez, ancak bazı elektrolitler, özellikle potasyum gibi, genellikle yerine konur. Sorunuza cevap verdiğimi umuyorum. Başka nasıl yardımcı olabileceğimi bana bildirin.
Boyunumun tabanında ağrı ve uyanınca kollarımda uyuşma ve karıncalanma hissi yaşıyorum. Haziranda başlayan boyun ile kolun üst kısmı arasındaki ağrıya iğne tedavisi ve diazepam ile (alınan) ağrı kesicilerle başarılı bir şekilde tedavi oldum. Anatriptalin, anti-enflamatuarlar ve sık sık ağrı kesiciler (alınan) verildi ve sonunda ekstra güçlü ağrı kesiciler verildi - tamam, şimdi ağrı genellikle bir bölgede, boyunumda sertlik ve yukarıya bakarken ve gece ağrı var.
Merhaba, sorgunuzu dikkatlice okudum ve endişenizi anlıyorum. Belirtiler, servikal radikülopati veya sıkışmış bir sinirle ilişkili gibi görünüyor. Ağrıyı tedavi etmek için ağrı kesicileri kullanmaya devam etmenizi öneririm. Belirtiler devam ederse bir nöroloğa danışmanızı öneririm. Yanıtımın yardımcı olduğunu umuyorum. Daha fazla sorunuz varsa benimle tekrar iletişime geçmekten çekinmeyin. Saygılarımla! Sohbet Doktoru.
Doktora gittim muayene sonrası tanı olarak vulvovajinit kondu ve i̇traspor ve gynolomexi 2'li fitil ile trovagen verdi ama süt kesigi şeklinde akıntım var, rahim içi duvarlarına da yapışmış oluyor. Bunun sebebi nedir ve ne yapmam gerek? Teşekkür ederim.
İlaçlar bitince şikayetler kaybolacaktır, geçmezse kontrola gidin, ek tedaviler uygulanır.
Küçük bir çocuğun başında karıncalanma, kaşıntı hissinin tanısı nedir? Sporda aktif olan ve alerji sorunları olan küçük çocuğun kulağında, bir KBB tarafından birkaç kez temizlenmiş olan kulak içinde kalan bir miktar kulak kiri bulunuyor. Birkaç yıl önce beyin kanamasından mucizevi bir şekilde iyileşti ve bunun için Yaradan'a şükrediyoruz.
Merhaba ve BIX/Chat Doktoru'na hoş geldiniz. Buradaki sorun, kafatası içindeki geçmiş kanamanla ilgili değil. Bence bu bir cilt sorunu ve kaşıntısının alerjik veya enfektif sebeplerini elemek için bir cilt doktoruna görünmesi faydalı olabilir. Karıncalanma hakkında... Anlamadım. Cilt mi karıncalanıyor yoksa kulağından karıncalanma sesi mi duyuyor. Eğer kulak sesiyse, evet, kulak kiri ve kulak sorunları karıncalanma sesine neden olabilir. Değilse, emin değilim.
3-4 gündür göbeğimin altı ile mesane arasında ağrı var, böyle gerildiğim zaman ağrı yapıyor ama yürürken falan otururken ağrı yok, çok hafif şişlik var. Ağrı azaldı biraz, acaba kaslarda falan gerilme mi oldu diye düşündüm. Dokunduğum zaman ağrı var ama.
Muayene olmanız gerekir.
Oğlumun 24 saat boyunca ateşi var ve ara ara titreme oluyor, ardından aşırı terleme oluyor. Başka hiçbir belirtisi yok. Boğaz ağrısı veya nezle yok. Birkaç gün önce başı ağrıdı. 18 yaşında ve bu durumun mononükleoz veya tiroid rahatsızlığı olabileceğinden endişe ediyorum. Sadece grip veya aşırı yorgunluk olabilir mi? Teşekkürler! Brooke
Merhaba.....viral bir hastalık gibi görünüyor. Çocuğunuz ateş nöbetleri arasında normalse, sadece ateşin 3. günü olduğunu düşünüyorum endişelenmenize gerek yok. Tehlike işaretleri nefes darlığı/ döküntü/ az idrar çıkarma/ nöbetler/ bayılma/ dışkıda kan içerir. Bunlar yoksa ve çocuk aktifse endişelenmeyin. Umuyorum yanıtım size yardımcı olmuştur. Her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Daha fazla netlik ve danışma için Chat Doctor üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Adetim 3. günde azalarak koyulaşmaya başladı, bugün 4. gün ve uzayan kırmızı/kanlı akıntı geldi. Önemli bir şey midir, şüpheli ilişkim olmuştu gebelikle alakası olabilir mi?
Adet kanı her dönem aynı gün, aynı miktar, aynı kıvam ve aynı renkte olacak diye bir kural yoktur. Adet kanına bu kadar bağımlı olmaya gerek yoktur.
Öncelikle böyle bir hizmet verdiğiniz için teşekkürler. Bebeğim 3 aylıkken alerjik bronşit tanısı konuldu, 3 ay boyunca Pulmicort sabah akşam kullanılması tedavisi verildi. Bu kortizonlu ilacın zararı nedir? Bebeğim iyi olduğunda bile kullanmak içimi hiç rahat etmiyor. Şu an 5 aylık olduk, hırıltısı var ve boğazında balgam varmış gibi geçmiyor. Ne yapmalıyım?
Merhaba, 3 aylık çocuğa alerjik bronşit teşhisi konulmuyor. Yaşı çok küçük. Hırıltı ve öksürükleri çok sık oluyorsa çocuk alerji uzmanı tarafından incelenmesinde fayda var. Geçmiş olsun.
Merhaba, ben Konya'dan yazıyorum. 4 yıllık evliyim, henüz çocuğum yok (2 kez düşük yaptım). Genetik testler yaptırdım, kanla ilgili problem çıktı, tedavisini görüyorum. 2 yıldır işsizim, evdeyim. Eşim özel sektörde çalışıyor ve çok geç geliyor. Eve geldiğinde ise bilgisayarı açıp yemek yer ve bilgisayar başında oturur, yatana kadar da kalkmaz. Sohbetimiz pek yok, eskiden çok uğraştı ilgilen benimle konuş vs ama artık istemiyorum, kendimi yalnız hissediyorum. Ne yapmalıyım?
Eşinizi ikna ederek bir evlilik danışmanından yardım alın.
Merhaba doktor hanım. 4 aydır adetimde düzensizlik yaşamaya başladım. 10 aydır bebek düşünüyoruz. Hamile kalamıyorum. Bazen 1 hafta gecikiyor, bazen gününde geliyor ve ara lekelenme oluyor. Muayenemde yumurtalıklarımın temiz olduğunu söylendi, strestendir dendi. Fakat benim şikayetim devam ediyor. Hormon testi yaptırmak istiyorum. Aç karnına mı gitmeliyim? Sonuçlarımı göndersem yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.
Bu tür tahliller için açlık olması önemli değildir. Önemli olan adetinizin 2 veya 3 gününde yaptırmış olmanızdır. Bol şans dilerim.
Merhaba, 44 yaşında erkek biriyim. Hipertansiyon için Indopril 4 kullanıyorum. Son zamanlarda yatarken ve rahatladığımda göğüs bölgesinde karıncalanma ve ağır bir dalga hissi yaşıyorum (2-5 saniye sürüyor), hareket ettiğimde veya nefes aldığımda his azalıyor. Sigara içmiyorum. Herhangi bir fikir? Teşekkür ederim.
Chat Doctor'daki sorunuz için teşekkür ederim. Endişenizi anlıyorum. Benim görüşüme göre, durumunuzda kalp ile ilgili hastalıkları elememiz gerekiyor. Durumunuzda kalp hastalıklarına yatkınlık oluşturan iki risk faktörü bulunmaktadır. 1. Hipertansiyon 2. 44 yaş. Bu yaş, premenopozal yaş olarak kabul edilir. Bu yaşta, hormonal değişiklikler (düşük östrojen) nedeniyle kadınlar kalp hastalıklarına karşı savunmasız hale gelirler. Bu yüzden önce EKG ve 2 boyutlu ekokardiyografi yaptırmak daha iyi olur. Eğer ikisi de normal çıkarsa, o zaman kalp hastalıkları konusunda endişelenmeye gerek yok. Endişelenmeyin, iyileşeceksiniz. Umuyorum ki sorunuzu çözmüşümdür. Size daha fazla yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. İyi sağlıklar dilerim. Teşekkürler.
MERHABA BEYEFENDİ, babamın karaciğer problemi var, karaciğerinde bir şişlik olduğunu söylüyor, bu da az yemesine neden oluyor ve giderek zayıflıyor. Yaşı neredeyse 70. Bu konuda bir öneride bulunmanızı rica ediyorum ve Varanasi'de bir doktor önerebilirseniz gerçekten memnun oluruz. Yakında sizden haber almayı umuyorum. Teşekkürler, Şiva K. Dubey
Merhaba, sorduğunuz soruyu inceledim. Endişenizi anlıyorum. Karaciğer problemleri yaşıyor olabilir. İlk olarak nedenini araştırmalı. Tam karaciğer fonksiyon testi ve karın ultrasonu yaptırmalı. Bu size kesin teşhisi verecektir. Sonrasında tedaviyi buna göre almalı. Bu karaciğer sorunu için bir doktora başvurmalı. Sonrasında tedaviyi buna göre almalı. Sorunuza yanıt verdiğimi umuyorum, eğer şüpheniz varsa memnuniyetle yanıtlayacağım. Chat Doctor'u kullandığınız için teşekkürler. Çok iyi bir sağlık dilerim.
Merhaba hocam, nasılsınız? Benim 10 günlük bir bebeğim var ve doğumdan önce kafa arkasında su toplanması olduğu için doğumda müdahale edildi ve doğumdan sonra beynin MRI'ı temiz çıktı, beynin bütün işlevi normal çıktı. Bu durumdan sonra yapabileceğimiz bir konu var mı ve bu su büyüme yapabilir mi, tedavisi ne şekilde olur?
Özür dilerim, ben artık sadece bel ve boyun cerrahisi ile uğraşıyorum, size yardımcı olamayacağım. Eğer oturduğunuz şehri yazarsanız size yakın bir uzman önerebilirim.
Daha önce böbrek taşları ve enfeksiyon geçirdim, ancak bugün... Neler olabileceğini merak ediyorum. Sağ taraftan geçerken benzer bir ağrım var ama biraz farklı hissettiriyor. Neredeyse kramplar gibi ama adet dönemimi yeni bitirdim. Son olarak..yaklaşık 3 hafta önce..aynı ağrı için diğer üreter tarafına doğru gitmekteydim, yan ağrı da dahil. Lütfen yardım edin.
Merhaba, Yazdığınız için teşekkürler. Böbreklerinizde bulunan taşların konumu, büyüklüğü ve sayısını belirtmek önemlidir. Bir veya daha fazla taşın böbrek toplama sisteminde veya üreterde sıkışmış olması mümkündür. Sol tarafta da dahil olmak üzere bu ağrıları yaşadığınızdan beri, tekrar bir ultrason taraması yaptırmanız önemlidir. Ağrı için kas gevşetici bir ilaç alabilir ve bol su ile taze sıvılar tüketebilirsiniz. Bu, böbrekleri ve üreterleri temizleyerek idrar yolunda sıkışmış olan herhangi bir taşı hareket ettirecek ve ağrınızı hafifletecektir. Lütfen çok fazla protein alımından kaçının çünkü bu, böbreklerde ve idrar sistemlerinde taş oluşma eğilimini artırabilir. Endişelenmeyin lütfen.
Son bir yıl içinde veya daha fazla zamandır alnımın önünde, sağ kaşın hemen üzerinde tuhaf bir nabız hissi alıyorum. Bu, sadece son bir yıl veya iki içinde başladı. Acı verici değil, karıncalanma da yok ve baygın hissetmiyorum ya da mide bulantısı gibi hiçbir şey yok, sadece birkaç saniye süren bir nabız türünde bir his. Sık sık olmuyor (muhtemelen en fazla ayda 5-10 kez) Aslında birkaç ay durdu (belki de 6+ ay) ve son zamanlarda ara ara tekrar başladı. Garip olan şu ki, neredeyse sadece bir süre televizyon izledikten sonra veya bilgisayar ekranına bakarak çalıştıktan sonra fark ettim. Bu konuda herhangi bir öneriniz veya tavsiyeniz var mı? Bu bir tümörün veya benzer bir şeyin belirtisi olabilir mi?
Merhaba, Sorunuzu yayınladığınız için teşekkür ederim. İlk olarak, semptomlarınızın ciddi bir nörolojik hastalığı işaret etmediğini ve endişelenecek bir durum olmadığını belirtmek isterim. Bu semptomlar, göz yorgunluğundan kaynaklanır ve bu nedenle televizyon izledikten veya bilgisayar ekranına baktıktan sonra bu şekilde oluşur. Lütfen gözlerinize biraz dinlenme verin, böylece iyileşirsiniz. Ek bilgiye ihtiyacınız olursa geri dönün. En iyi dileklerimle, Canlı Doktor.
Merhaba hocam. Ben 18 yaşında lise son sınıf öğrencisiyim. Sorunum şu; çok takıntılı bir insanım, insanlara karşı aşırı derecede güvensizim. Her şeyden çok çabuk sıkılıyorum. 3-4 yıl öncesine kadar başarılı bir öğrenciydim ama gün geçtikçe kendimi hiçbir şeye veremiyorum, yoğunlaşamıyorum derslerimde ve hep dibe iniyorum, sürekli kafam meşgul oluyor. Din konusunda çok soru işaretleri var kafamda, özellikle bu konuda rahat değilim. Ayrıca çekingen biriyim ve daha birçok sorun var kafamda. Teşekkürler.
Merhaba, öncelikle senin yaşında insanların bazı soyut konularda karmaşık düşünceler içerisinde olması oldukça normal. Kendine bu düşünceler için bir fırsat ver, kararsız olman kötü ya da yanlış değil, sadece zihnin çalıştığını ve sorguladığını gösteriyor ki bu oldukça iyi bir durum. Okul başarın iyiydi, peki ne oldu da okul başarın düştü? Seni etkileyen şeyler neler? Bunları değerlendirmeni hatta yazılı şekilde düşünmeni tavsiye ederim.
Benim küçük yaştan beri yemek borusunda hafif şekilde yanma oluyordu. Son 2 senedir iyice şiddetlendi. 1 sene önce gittiğim doktorun yaptığı endoskopi sonucunda gastrofajü reflü denildi ve bana Nexium 40 mg'lık ilaç verildi ve 4 ay kadar bunu kullanmam gerektiği söylendi. Ben ilacı 11 ay kullandım ama şikayetimde azalma yerine artma oldu. Cuma günü tekrar gittiğim doktorun yaptığı endoskopi sonucunda hipertrofik gastrit dedi ve Ornisid Fort 500 mg, Sulcid 750 mg, Rennie Duo 100 ml ilaç yazdı. Öneriniz nedir?
Reflü konusunu okuyun, yardımı olacaktır. Teşhiste bir sorun olabilir. Şikayetleriniz sizi belirgin ölçüde rahatsız ediyor ve yaşam kalitenizi olumsuz yönde etkiliyorsa doğru teşhis ve tedavi için randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Babam 63 yaşında.. Yürümede zorluk, koordinasyon bozukluğu, inme ve yüksek tansiyon nedeniyle doktora gidiyorum.. Doktor, MRI testi öneriyor.. Bulgular: MRI raporunda bilateral periventriküler T2-FLAIR hiperintens alanlar görülüyor. Hafif T2-FLAIR, her iki ganglio talamik bölgede de görülüyor. Yan ve üçüncü ventriküller genişlemiş. Diğerleri normal. İzlenim: Hafif santral serebral atropiye, bilateral periventriküler kronik iskemik değişikliklere sahip. Babamda ne oluyor..ölecek mi..ne yapabilirim..efendim, cevabınız için çok teşekkür ederim..Nöroloji uzmanına gittim..Tedavi edilemez olduğunu söyledi..Dünyadaki hiç kimse (nöroloji uzmanı) bu hastalıklar için tedavi uygulayamaz..Ayrıca babamın yavaş yavaş kötüleşeceğini söyledi..Ne yapabilirim? Lütfen lütfen bana tavsiye verin.
Merhaba, Chat Doctor'u aradığınız için teşekkür ederiz. MR ve klinik bulgular, beynin kan akımının azalmasından kaynaklanan beyin inmelerini işaret ediyor. Aspirin gibi antiplatelet ilaçlarla tedaviye ihtiyacı var. Ayrıca, beyin inmesi için risk faktörleri belirlenmeli ve tedavi edilmelidir. Bunlar arasında diyabet, hipertansiyon, yüksek kolesterol, kalp hastalığı vb. bulunmaktadır. Lütfen bir nöroloğa danışın. İyi bir tedavi ile babanız uzun bir ömre sahip olabilir. En iyi dileklerimizle, Chat Doctor.
İyi günler. 15 gün önce genel cerrahi doktoruna gittim, anal fissür tanısı konuldu. Krem tedavisi görüyorum. Fitil ve anestol pomad kullanıyorum. Kabız olmamak için lifli besleniyorum, sebze yiyorum, sıcak bu banyolarımı yapıyorum, hareketsiz kalmıyorum, kahvaltılarımı mutlaka yapıyorum, müsli ve Activia probiyotik yoğurt tüketiyorum her gün. Ancak hala büyük tuvaletime çıkarken ilk kısmı parça parça top top geliyor, yani ilk kısmını yapmakta zorlanıyorum ve bu durum çatlağımda acıya sebep oluyor. Neden hala kabız oluyorum, sebebi ne olabilir? Yeniden doktora gitsem mi ya da hangi bölüme gitsem bilemedim.
Anal fissür tanısı konmuşsa, cerrahi tedavi gerekir. Kabızlık yakınmasının süresi önemlidir. Lifli besinleri tercih etmek ve senna içeren ilaçlar kullanmak uygundur. Ancak fissür mevcut olduğunda yakınmanın devam etmesi muhtemeldir. Kabızlığın fissür dışındaki nedenleri de araştırılabilir (kolonoskopi).
Merhaba hocam, benim 14 aylık bir oğlum var, sünnet ettirmek için uygun mu? Hangi yaşta sünnet ettirmem gerekiyor? Teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.
Bence güzel bir dönem sünnet için. Ben yaptırmanızı öneririm. Sünnet ile ilgili çok detaylı bilgilendirmeyi bulabilirsiniz.
Merhaba doktor, 30 yaşında bir kadınım, şu anda ateşim var, son ölçtüğümde ateşim 38 dereceydi, ilaç içmekten korkuyorum, yetişkinlerde ateşi düşüren doğal ilaçlar var mı doktor?
Merhaba, Alodokter için sorunuz için teşekkür ederiz. Ateşi doğal yollarla düşürmek için dinlenmeyi artırmalısınız, alnı soğuk suyla silmelisiniz, bol miktarda su içmeli, taze meyve suları gibi içecekler tüketmelisiniz, ayrıca çorba gibi sulu yemekler yemelisiniz, ince giysiler ve battaniye giymelisiniz, ayrıca zencefil, zerdeçal, çağan otu, sambiloto ve ginseng içeren geleneksel tedavileri deneyebilirsiniz, belirtilen makalede olduğu gibi.
İyi günler hocam, ben 2 aylık hamileyim. Ben de düşük riski içten homorajiden dolayı kanama görünüyordu, çok şükür kanama bitti. Doktorum istirahat etmeye devam et dedi. Üç gündür göbek çevresinde ağrı hissediyorum, midemle birlikte bugün biraz ağrısı geçmiş sayılır. Göbek çevresine bastırınca ağrıyor. Şimdi doktor kontrolüm 9 Mayıs'ta, benim bu hafta içinde gitmem gerekiyor mu? Ağrı geçmezse ya da nasıl geçer, bebeğe zararı olur mu bu ağrının?
Bol sıvı tüket, mutlaka ağrısız gebelik olmaz, bol sıvı ve dinlenme ile geçiyorsa korkmaya gerek yok.
Merhaba, ben ve kız arkadaşım 10 gün önce ilişkiye girdik ve dün karın altında ağrı şikayetiyle kusma da yaptı gibi görünüyor. Aklıma geldiği kadarıyla, adetleri biteli yaklaşık 2 hafta olmuştu ve korunmasız bir ilişkimiz vardı, ancak ben vajinasına boşalmamıştım ve aynı zamanda ilişkiye geçmeden önce bir ön sevişme seansımız da vardı. Bugün hamile olduğundan korkuyor. Gerçekten hamile kalma ihtimali var mı? Olası olasılıklar nelerdir?
Merhaba, adetin 14. gününde temas olduğunu söylediğin için gebelik olasılığı olabilir dedim. Ama eğer adetleri zamanında gelirse gebelik olasılığı yoktur. Adetler gecikirse evde idrar gebelik testi yapabilirsiniz. Pozitif çıkarsa gebelik istemiyorsanız bir doktora danışın. Negatif çıkarsa bazen stres adet gecikmesine neden olabilir, adetlerinizi bekleyin. Sorunuza yanıt verdiğimi umuyorum.
21 yaşında bir kadınım. Cilt beyazlatma amaçlı Glutatyon kullanmak istiyorum. Bu yüzden vücut için 1000 mg Glutatyon'un güvenli olup olmadığını bilmek istiyorum. Günde 1000 mg Glutatyon almak herhangi bir yan etki gösterecek mi? Eğer evetse, hangi tür yan etkiler olabilir? Adetimi etkiler mi? Sağlığım iyi. Bazen kalbim sıkıntılı hisseder ve dizim biraz ağrır ama bunun dışında fitim.
Glutatyon doğal bir üründür ve maksimum etki için intravenöz olarak verilir. Ancak, her gün intravenöz almak pratik olmadığından, oral Glutatyon yaygın olarak verilir. İdeal olarak, günde iki kez 500 mg verilir, ancak günde 1000 mg alınabilir ve bunun yanında C vitamini de alınabilir. Ağız yoluyla alındığında yan etkiler minimaldir. FDA bu ürünü onaylamamış olsa da, bazı dünya bölgelerinde yaygın olarak tüketilmektedir. Ancak tedaviye başlamadan önce unutulmaması gereken bir şey var, bu etki haplar tüketildiği sürece devam edecek. Bıraktığınızda normal renginize geri döneceksiniz.